ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λύγισε στο τέλος

λύγισε-στο-τέλος-450299

Την πρώτη του ήττα το 2011 μακριά από το Βόλο γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός που στην 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα έχασε στην Τρίπολη 2-1 από τον Αστέρα, βάζοντας τέλος σε ένα ξεχωριστό σερί… αλλά κρατώντας δυνάμεις για τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου από τη ρεβάνς της Τετάρτης.

Ο Ολυμπιακός το προσπάθησε αλλά στάθηκε άτυχος στο τέλος του αγώνα, όταν και ο Αστέρας που ήθελε περισσότερο τη νίκη για την παραμονή του στην Κατηγορία πέτυχε το χρυσό γι’ αυτόν γκολ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάκης Κατσαβάκης ξεκίνησε την ομάδα με αρκετές αλλαγές, αφού εκτός από τους Μόνχε Μαρτίν, Καπετάνο, Μητρόπουλο που έμειναν στο Βόλο προερχόμενοι από τραυματισμό και για να είναι έτοιμοι την Τετάρτη, εκτός 11άδας έμειναν για ανάσες εν όψει της ρεβάνς του κυπέλλου οι Μπρέσκα, Ζαραδούκας και Σανκαρέ.

Έτσι σε ένα 4-2-3-1 κι ενώ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιακούποβιτς, ο Σέλεζι δεξιά, ο Ρόκας αριστερά και οι Ντολεζάι και Τομάς στο κέντρο της αποτελούσαν την αμυντική γραμμή. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν ο Αλβάρες, αλλά και ο Μπερτόλντι Τικάο στη δεύτερη φορά που ξεκίνησε βασικός (η προηγούμενη ήταν με τον ΟΣΦΠ στο Βόλο).

Στο χώρο του κέντρου για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ο Νόε Ακόστα, για δεύτερη ο Νέμεθ, ενώ επανήλθε ο Ούμπιντες και επιθετική αιχμή ήταν ο Ηλίας Σολάκης που σκόραρε.

Ο Αστέρας κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Σολάκης έφερε το ματς στα ίσα για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ήταν άτυχος, αφού είχε δυο αναγκαστικές αλλαγές και έφυγαν

από το ματς λόγω τραυματισμού οι Αργυρόπουλος και Ουντότζι.

Πάντως ο Αστέρας πήρε μια νίκη που είναι φιλί ζωής και είναι ακόμη ζωντανός, ενώ ήταν η μόλις δεύτερη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποία ίσως αποδειχτεί σωτήρια!

Το ματς ξεκίνησε καλά για τον Αστέρα που κατάφερε να προηγηθεί με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου… Συγκεκριμένα στο 16′ ο Ουντότζι έβγαλε ωραία «ασίστ» τον Μπαστία και ο Αργεντινός έκανε το σουτ με το αριστερό κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, κάνοντας το 1-0. Όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ…Στο 23′ ήρθε ο Σολάκης να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική σέντρα του Ακόστα και να ισοφαρίσει σε 1-1 για την ομάδα του, παγώνοντας την εξέδρα. Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα οι Βολιώτες έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα.

Στο β΄ μέρος ο Σανκαρέ πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας αφού βγήκε εκτός αγώνα ο Τικάο και ο Ντολεζάι πήγε λίγο πιο μπροστά ως αμυντικό χαφ, στη συνέχεια έπαιξε και ο Ζαραδούκας, ενώ αλλαγή έπαιξε ο και ο Μάριο Μπρέσκα που είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει συμμετοχή σε όλα τα ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι στο 67′, όταν ο Παπάζογλου ανατράπηκε από τον Σανκαρέ, όμως ο Μήτσιος δεν καταλόγισε παράβαση… αλλά η… λύτρωση γι’ αυτούς ήρθε στο 89′ και μάλιστα από… κεφάλι κεντρικού αμυντικού! Ο Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού Βόλου, με τους παίκτες και τους οπαδούς να πανηγυρίζουν σαν τρελοί!

Ο Ολυμπιακός έτσι γνώρισε ήττα μακριά από την έδρα του μετά τις 5/12/2010 που είχε χάσει στην Ξάνθη και τώρα έχει τρεις ήττες εκτός Βόλου, η άλλη από τον ΟΣΦΠ, ενώ έχει πετύχει 5 νίκες με Πανιώνιο 0-1, Παναθηναϊκό 0-1, ΑΕΚ 0-4, Λάρισα 1-2,και Κέρκυρα 1-3 και 5 ισοπαλίες με ΠΑΟΚ 1-1, Ατρόμητο 2-2, Ηρακλή 0-0, Πανσερραϊκό 2-2 και Εργοτέλη 0-0.

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει το ενδιαφέρον του στο ματς ρεβάνς για πρόκριση στον τελικό την Τετάρτη με τον Ατρόμητο…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου