ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-450426

Photo Story

Ιστορικής σημασίας φωτογραφία απο το 1988 και τον Ολυμπιακό στην Α’ Εθνική όταν μάλιστα του ειχε απονεμηθεί και το κύπελλο πρωταθλήματος της προηγούμενης χρονιάς Διακρίνονται οι Νικος Πιάς,Δημήτρης Βαϊνάς,Ηρακλής Μαρασίδης,Τάκης Τσόγκας,Κώστας Σταματίου και Χρήστος Μητσογιάννης (πανω) και οι Ιμρε Μπόντα ,Γιώργος Παναγιωτίδης,Βασίλης Σκούτας ,Αντώνης Μάνδαλος και Θόδωρος Ζελελίδης (κάτω)

 
 
Πρόβα πριν το Κύπελλο και την Καβάλα
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Πρόβα τζενεράλε ενόψει του ημιτελικού του κυπέλλου της Τετάρτης στο Πανθεσσαλικό και του σημαντικού αγώνα της Σούπερ Λίγκα με φόντο την Ευρώπη στην Καβάλα αποτελεί η σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου στη Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα. Οι φίλαθλοι έχουν αρχίσει ήδη να κινούνται σε ρυθμούς Κυπέλλου, αλλά ο Μάκης Κατσαβάκης και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται πρώτα να βγάλουν την… «υποχρέωση» στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.
 
Τα παιχνίδια της χρονιάς θα δοθούν αναμφίβολα την ερχόμενη εβδομάδα. Μέσα σε μερικές ημέρες θα κριθεί μια ολόκληρη σεζόν, που αναμφίβολα είναι απολύτως πετυχημένη, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου ξεπέρασε κατά πολύ τους αρχικούς του στόχους. Θέλει όμως και δικαιούται το κάτι παραπάνω και εδώ που έφτασε θα είναι πραγματικά κρίμα αν δεν καταφέρει να το πετύχει.
Σήμερα όμως υπάρχει ένας αγώνας εξίσου καθοριστικός που δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν. Οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν να διατηρήσουν την καλή τους εικόνα και την ψυχολογία τους σε υψηλά επίπεδα και αυτό θα συμβεί μόνο με καλή εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων τους στο απογευματινό παιχνίδι. Το ματς με τον Αστέρα, αποτελεί έναν κρίκο στη συνέχεια της πορείας του Ολυμπιακού και αυτή η αλυσίδα δεν πρέπει να «σπάσει» πριν από δυο τόσο σημαντικούς αγώνες που ακολουθούν.
Ο Αστέρας χρειάζεται τους βαθμούς ή πιο χαρακτηριστικά «καίγεται» για τη νίκη, αφού βρίσκεται σε δύσκολη θέση και παλεύει για την παραμονή του. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα επιδιώξει να σταθεί όρθιος στην Τρίπολη και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει ψηλά, έτσι ώστε να πάει με φόρα στον ημιτελικό με τον Ατρόμητο και στον αγώνα με την Καβάλα.
Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα ξέρει αν πρέπει να ετοιμάζει το ευρωπαϊκό του κοστούμι για πρώτη φορά στην ιστορία του. Έχει φτάσει μια ανάσα πριν πετύχει το όνειρο χιλιάδων Βολιωτών, που αν κάποιος αναφερόταν απλά σε αυτό πριν μερικούς μήνες, υπήρχε περίπτωση να πέσει θύμα χλευασμού.
Κι όμως οι ερυθρόλευκοι κομάντος, ο Ούμπιντες, ο Μόνχε, ο Αλβαρεζ, ο Σολάκης, ο Μπρέσκα, ο Γιακούποβιτς, ο Ζαραδούκας, ο Ρόκας και η παρέα τους βάλθηκαν να τρελάνουν κόσμο και είναι ένα βήμα πριν κάνουν πραγματικότητα το πιο τρελό όνειρο των φιλάθλων, ανοίγοντας νέους «δρόμους»…
Η πρόκληση της Ευρώπης είναι μπροστά. Η ευκαιρία είναι διπλή. Αλλά σήμερα υπάρχει επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, που θα αποτελέσει το τελευταίο δοκιμαστικό πριν τα μεγάλα ματς της χρονιάς. Υπομονή μερικές ημέρες. Να περάσει καλά το σημερινό ματς και έπειτα υπάρχουν απαντήσεις που μπορούν να δοθούν και από το γήπεδο.
 
 
 
 
 
Αρνήθηκε ευγενικά
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποφάσισε να προσφέρει 25 δωρεάν εισιτήρια στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Ιωαννίδης, αφού έμεινε για λίγη ώρα χωρίς να μιλήσει στο ακουστικό του τηλεφώνου, προσπαθώντας να πιστέψει ότι δεν του κάνει κάποιος πλάκα, στη συνέχεια ευχαρίστησε τον άνθρωπο της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που του τηλεφώνησε επώνυμα για τον ενημερώσει για τη «χειρονομία» των ερυθρολεύκων και του το αρνήθηκε ευγενικά…                                                                                                             Αγ. Θαν.
 
Απόπειρα εμπρησμού
Φωτιά στο σύνδεσμο των Austrian Boys επιχείρησαν να βάλουν άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο το μεταλλικό κάλυμμα στην πρόσοψη αλλά και η έγκαιρη επέμβαση ενός γείτονα απέτρεψαν τα χειρότερα. Άγνωστοι πυρπόλησαν πανιά και ένα μπουκάλι βενζίνη το οποίο άρχισε να καίει την πόρτα της εισόδου. Επίθεση την περασμένη εβδομάδα είχε δεχθεί και ο Σύνδεσμος Φίλων Ολυμπιακού Βόλου με την τζαμαρία να την πληρώνει.                                 Ζ.Ε.Ι.
 
 
Τον έχουν ματιάσει
Δεν προλαβαίνει να γίνει καλά από τον έναν τραυματισμό και παθαίνει κάτι άλλο που τον κρατάει εκτός. Ο λόγος για τον Γιάννη Τσάγγαρη, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και δεν έχει καταφέρει να προσφέρει όπως θα ήθελε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη Νίκη Βόλου. Όποτε αγωνίστηκε ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν ουσιαστικά, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως τον έχουν ματιάσει τον Βολιώτη μέσο.                                                                           Αγ. Θαν.
 
Στην Εθνική η Παπαδοπούλου
Στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κλήθηκε η παίκτρια του Βόλος 2004 Δέσποινα Παπαδοπούλου μετά από κάλεσμα του ομοσπονδιακού προπονητή Βαγγέλη Κουτσάκη. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15, 16 και 17 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας στην Μίκρα. Ζ.Ε.Ι.
 
Μαθήματα διαιτησίας
Στη νέα σχολή διαιτησίας που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες από τον ΣΔΚΜ μετέχει και η καλαθοσφαιρίστρια του Ολυμπιακού Βόλου, Αριστέα Μαγκλάρα. Η Αθηναία πλέι μέικερ δεν προτίθεται να αποσυρθεί σύντομα από την ενεργό δράση, αλλά επιθυμεί να πάρει και το πτυχίο της διαιτησίας, την οποία ίσως αναπτύξει στη συνέχεια.                                                                                                  Αγ. Θαν.
 
Στην τελική ευθεία
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 1ο Διεθνές τουρνουά Ακαδημιών μπάσκετ «Κένταυρος» που θα πραγματοποιηθεί στο Πήλιο από τις 26-29 Απριλίου. Ηδη έχει βγει το πρόγραμμα της διοργάνωσης, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι ομάδες που θα συμμετέχουν. Το τουρνουά αφορά σε παιδιά γεννημένα από το 1997 έως το 2000, ενώ αρκετοί είναι οι σκάουτερ μεγάλων ΚΑΕ που έχουν κληθεί να το παρακολουθήσουν.
                                                                                                    Αγ. Θαν.
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου