ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-450734

Photo Story

Είναι Ολυμπιακός Βόλου του 1997 και από την πρεμιέρα Γ΄ Εθνικής στη Σκύδρα.

Στη σύνθεση της ερυθρόλευκης ομάδας που είχε ξεκινήσει έχοντας στον πάγκο τον Αντώνη Γεωργιάδη διακρίνονται οι Νόλης, Ντίκας, Δενελάβας, Αξούριστος, Μουρατίδης, Πατεμτζής (πάνω) Παχατουρίδης, Ψαρόμπας, Κοντοβάς, Μπουγιουκλής, Γκουγκουλιάς (κάτω)
 
 
 
 
 
 
Θα γίνουν κι άλλες αποκαλύψεις
 
Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
Απάντηση στους συκοφάντες του έδωσε χθες ο Αχιλλέας Μπέος για την υπόθεση των κασετών που κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας τον τελευταίο καιρό, κατηγορώντας τον Νικόλα Πατέρα και αποκάλυψε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του αλλά και εναντίον του Αλέξη Κούγια.
«Εξαιρετικό σεναριογράφο» χαρακτήρισε μετά ο Πατέρας τον Μπέο και όσον αφορά στους συκοφαντικούς όπως είπε, χαρακτηρισμούς θα επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας, όπου θα κληθεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
Από όλα αυτά που ακούστηκαν αρχικά έρχεται στο μυαλό του καθενός το: «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…» αλλά υπάρχουν και άλλοι που λένε «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»…
Ο Αχιλλέας Μπέος που πέρασε στην αντεπίθεση κάλεσε τον εισαγγελέα να κάνει άρση απορρήτου στο δικό του τηλέφωνο αλλά και στου κυρίου Πατέρα και να δει τις συνομιλίες την επομένη του αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός, λέγοντας ότι στόχος δεν είναι ο Βόλος αλλά ο ίδιος, καθώς είπε πως ήταν η αιτία να απομυθοποιεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ μετά τη ρήξη στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και μετά αποχώρησε μια για πάντα από το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε πως με τον Πατέρα είχε στενές σχέσεις τα τελευταία δύο χρόνια, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και είχε καταγεγραμμένες συνομιλίες άλλων ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αλλά ποτέ όμως δεν περίμενε ότι θα το έκανε και με αυτόν…
Επί της ουσίας ο Μπέος τόνισε ότι οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής και σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύεται η διάπραξη ποινικού αδικήματος από πλευράς του, αλλά πολλοί που άκουγαν αναρωτιόνταν γιατί όλα αυτά και μάλιστα τώρα που ο Ολυμπιακός πάει καλά.
Όμως οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με μια ακόμη τέτοια υπόθεση!
Πάντως και σε παλιότερες περιπτώσεις κασετών, καταγγελιών και λοιπών «αποκαλύψεων» τίποτε δεν αποκαλύφθηκε ούτε με την υπόθεση Κιάπε, ούτε με τον «αεροπόρο» που είχε κι αυτός σχέση με τον Βόλο, ούτε με τη υπόθεση της Λεωφόρου Καβάλας, με τον «Θωμά» και την «παράγκα» του που εκεί σύχναζαν Βολιώτες, ούτε με τον Σπάθα, ούτε τις παλιότερες κασέτες και ούτε με το ξύλο που «έφαγαν» κάποιοι.
Ο Αχιλλέας Μπέος άφησε να εννοηθεί χθες πως αυτή η βρομερή υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλος. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα κουκουλωθεί όπως ο πρόσφατος ξυλοδαρμός του κυρίου Βασσάρα.
Και μπορεί ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ να το εννοεί, αλλά κανείς δεν ξέρει αν από σήμερα θα υπαρχουσών νέες αποκαλύψεις η απλά σιωπή.
Όμως η όλη ιστορία «των αποκαλύψεων» αν ξεφύγει από τα στενά αθλητικά πλαίσια δεν αποκλείεται κάποιοι να «απαντήσουν» με μείωση των επιχορηγήσεων, που ίσως καίει τις ΠΑΕ.
Γιατί άλλωστε και άλλοι έπρεπε να μιλήσουν αλλά τίποτα…
 
 
 
 
 
 
 
Διώξεις
 
Ενώ εδώ μένουμε σε κασέτες και φήμες, πειθαρχικές διώξεις για στημένα παιχνίδια άσκησε η FIFA εναντίον έξι διαιτητών που διηύθυναν τους φιλικούς αγώνες Βολιβία-Λετονία και Εσθονία-Βουλγαρία, που έγιναν στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 9 Φεβρουαρίου.
Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να παρέμβει από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν αποδείξεις για στήσιμο των αγώνων, προφανώς για κέρδη από το στοίχημα.
Τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν 2-1 και 2-2 αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα γκολ επετεύχθησαν με πέναλτι!
 
Ο στόχος
 
Το είπε ξεκάθαρα: Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου δεν είναι στόχος. Είναι από τις συμπαθητικότερες ομάδες. Καταγράφει μια καταπληκτική πορεία που αναγνωρίζεται από όλους. Στόχος είμαι εγώ για πολλούς λόγους. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Αυτοί είναι περαστικοί από το χώρο, όχι εγώ.
 
Για το Βόλο
 
Γιατί πήρε τον Δαλούκα απάντησε ο Αχ.Μπέος «Θα σας πω γιατί τον πήρα. Γιατί είναι ένας διαιτητής από τον Βόλο… τον πήρα να του πω ότι το πέναλτι που έδωσε εκθέτει τον ίδιο και όλο τον Βόλο»!
 
 
Πιο δυνατός
Για τη διαμάχη με μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου και την προαναγγελία αποχώρησης από μέρους του ο Μπεος απάντησε: «Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές εγώ γίνομαι πιο δυνατός. Η δήλωσή μου για αποχώρηση από τα δρώμενα από τον Ολυμπιακό Βόλου είχε να κάνει με μια προσωπική στιγμή, με μια μικρή μερίδα φιλάθλων, που στο παρελθόν τους είχα δώσει δικαίωμα να σχολιάζουν. Πρέπει να στηρίζουν την ιδέα και όχι τα πρόσωπα. Αν το καλοκαίρι αν βρεθεί κάποιος καλός παράγοντας, καλός επενδυτής και όχι στιλ Νίκου Πατέρα, να είστε σίγουροι θα αποχωρήσω. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποχωρήσω αν για παράδειγμα δεν είμαι αρεστός στον κ. Μπιτσαξή. Χωρίς να θέλω να θίξω τον άνθρωπο…
 
 
Τίτλος
Σωστό αυτό που είπε ο πρόεδρος… «Κάποιοι άλλοι στη θέση μου θα το θεωρούσαν τίτλο τιμής, να μπορώ εγώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό Πειραιώς να πάρει το πρωτάθλημα. Οι σχέσεις μου με τον Πατέρα αποδεικνύονται από την παρουσία μου στα γενέθλια του, όσο και από την παρουσία την κοινή στη Μύκονο, και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δε νομίζω ότι οι σχέσεις με έναν άνθρωπο δίνουν δικαίωμα να πει θετικά ή αρνητικά πράγματα».
 
Ερωτήματα
Το ερωτηματικό των πολλών είναι πώς μπορούσε να μιλάει ο Μπέος με τον Πατέρα και να του λέει πως τα σφυρίγματα θα ευνοήσουν τον Άρη κι όχι τον ΠΑΟ;
Ακόμη πολλοί αναρωτιούνται πώς στην εποχή του CD και του dvd μιλάνε για κασέτες και βίντεο;
 
Quiz
Εκτός από Βουλγάρες υπάρχουνε επαφές και με Ρώσους;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου