ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην πισίνα ο ΝΟΒΑ

στην-πισίνα-ο-νοβα-450870

Οι αγώνες του α’ γύρου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής Ανδρών ξεκινούν σήμερα Παρασκευή με την ομάδα του ΝΟΒΑ να πέφτει στην πισίνα του Κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος».
Μαζί με την ομάδα του ΝΟΒΑ στον όμιλο του Βορρά συμμετέχουν οι ομάδες της Χαλκίδας, του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, του Νηρέα Λαμίας αλλά και του Νηρέα Χαλανδρίου. Από την άλλη στον Νότιο Όμιλο λαμβάνουν μέρος το Ρέθυμνο, ο Νηρέας Γέρακα, η Ηλιούπολη, η Μεσόγειος αλλά και η Σύρος. Η βολιώτικη ομάδα γνώρισε πέρυσι τον υποβιβασμό από την Α2 Κατηγορία στην Β’ Εθνική και οι αλλαγές ήταν αρκετές στο έμψυχο υλικό, καθώς οι περισσότεροι πολίστες αποχώρησαν.
Οι υποχρεώσεις για την ομάδα του προπονητή Βασίλη Αλαμπάνου ξεκινούν σήμερα στις 8.30 μ.μ. απέναντι στην Χαλκίδα ενώ μία ώρα μετά θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Νηρέα Λαμίας και Όμιλο Φίλων Θαλάσσης. Αύριο Σάββατο ο ΝΟΒΑ θα αγωνιστεί με αντιμέτωπο τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης ενώ το πρωί της Κυριακής θα παίξει αρχικά απέναντι στον Νηρέα Χαλανδρίου και στην συνέχεια κόντρα στον Νηρέα Λαμίας. 
Στόχος για την ομάδα του ΝΟΒΑ είναι αρχικά η παραμονή στην κατηγορία της Β’ Εθνικής και από εκεί και πέρα να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Την πρόκριση στην τελική φάση που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου θα λάβουν οι τρεις πρώτες ομάδες από τον Όμιλο του Βορρά και του Νότου, ενώ απευθείας στην Γ’ Εθνική υποβιβάζονται οι τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου. Από την τελική φάση την άνοδο και την πρόκριση στην Α2 κατηγορία θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.
Την ομάδα ενίσχυσαν αρκετοί πολίστες από την ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ και έτσι το σκουφάκι του ΝΟΒΑ θα φορέσουν φέτος οι: Θεοδόσης Βόντζος, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Παύλος Μωραϊτόπουλος, Μιχάλης Μάρκοβιτς, Σπύρος Τζαμτζής και Θανάσης Κόφφας ενώ από τα Ιωάννινα αποκτήθηκε ο Βασίλης Αλεξίου. Παράλληλα από τον Άρη Θεσσαλονίκης επέστρεψαν οι Βασίλης και Θεοδόσης Αρνάκης. Ακόμη την προσπάθεια θα ενισχύσουν οι Γιώργος Μαλαθούνης, Γιώργος Καλουζάκης και Δημήτρης Πλεμένος που επανέρχονται στην ενεργό δράση την ώρα που στο ρόστερ από πέρυσι παραμένουν οι Χάρης Χατζηιωάννου και Ζαφείρης Χαλάς. Την προσπάθεια θα ενισχύσουν ακόμη οι πολίστες από την ομάδα νέων Δημήτρης Μαγκιώρης, Παναγιώτης Μαγιώρης, Χρήστος Βοσινάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Θεόφιλος Ζαμάνης και Στέφανος Οικονομίδης.

Το πρόγραμμα του Βορείου Ομίλου

Κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος»
Σήμερα
20.30 Χαλκίδα – ΝΟΒΑ
21.30 Νηρέας Λαμίας – ΟΦΘ
Αύριο
11.00 ΟΦΘ – Χαλκίδα
12.00 Νηρέας Χαλανδρίου – Νηρέας Λαμίας
17.30 ΝΟΒΑ – ΟΦΘ
18.30 Χαλκίδα – Νηρέας Χαλανδρίου
Κυριακή
10.00 Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΟΒΑ
11.00 Νηρέας Λαμίας – Χαλκίδα
16.30 ΟΦΘ – Νηρέας Χαλανδρίου
17.30 ΝΟΒΑ – Νηρέας Λαμίας
 
Την Κυριακή ο ΟΥΚ
Όσον αφορά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ανδρών αυτό συνεχίζεται την Κυριακή με την ομάδα του ΟΥΚ να φιλοξενείται από το Αργοστόλι που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον Βόρειο Όμιλο. Η αποστολή για την ομάδα του Ζαφείρη Μαρινάγη είναι αρκετά δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς πως οι Βολιώτες χρειάζονται βαθμό ή βαθμούς ώστε να μείνουν στην τρίτη προνομιούχο θέση η οποία και οδηγεί στα play off ανόδου. Χθες η ΚΟΕ ανακοίνωσε τους διαιτητές των αγώνων και την αναμέτρηση της βολιώτικης ομάδας που θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ. θα διευθύνουν οι κ.κ. Μοίραλης και Κουρέτας.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου