ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτέλους νίκη

επιτέλους-νίκη-451141

Αν στο ποδόσφαιρο, αυτό που μετράει είναι μόνο το αποτέλεσμα, τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος μετά το 2-0 της επικράτησής του επί του Εργοτέλη.(17′ Κοντρέρας, 86′ Τσουκαλάς)

Βλέπετε, με αυτή του τη νίκη ο Δικέφαλος του Βορρά, έσπασε ένα σερί επτά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων (τελευταία νίκη επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο και έκτοτε πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες) και ξαναβρέθηκε σε απόσταση ενός βαθμούς από την πέμπτη θέση και τα play off.

Αν, όμως, μετράνε και άλλα πράγματα, όπως η απόδοση, τότε οι πάντες στο στρατόπεδο του Δικέφαλου του Βορρά, θα πρέπει να αισθάνονται έντονα προβληματισμένοι.

Και αυτό γιατί σε κανένα σημείο του ενενηντάλεπτου, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που τον οδήγησαν σε αυτό το αρνητικό σερί και να πείθει ότι μπορεί να διεκδικήσει τους στόχους του.

Αν, μάλιστα, θελήσει κάποιος να αναζητήσει τον παίκτη που έκανε τη διαφορά και οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία, δεν θα δυσκολευτεί να καταλήξει στον Πάμπλο Κοντρέρας.

Ο Χιλιανός δεν ήταν μόνο το «Α» και το «Ω», στα μετόπισθεν των γηπεδούχων, δίνοντας κατ’ επανάληψη τη λύση στα ουκ ολίγα λάθη των υπόλοιπων, αλλά ήταν και αυτός που άνοιξε το σκορ στο 17′.

Ένα γκολ που ήρθε σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ ναι μεν διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πλην όμως δεν είχε κατορθώσει να απειλήσει ούτε μια φορά την εστία του Δασκαλάκη.

Όσοι, όμως, περίμεναν ότι το γκολ αυτό θα έλυνε τα πόδια των γηπεδούχων και θα τους βοηθούσε να απαλλαγούν από το άγχος και να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, διαψεύστηκαν και, μάλιστα, οικτρά.

Και αυτό γιατί, από εκεί και πέρα, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τα ηνία, πίεσαν τους Θεσσαλονικείς και αν πίστευαν λίγο περισσότερο, θα μπορούσαν να έχουν «γυρίσει» το παιχνίδι.

Οι παίκτες του Εργοτέλη δούλεψαν πολύ καλά την ανασταλτική λειτουργία στο κέντρο, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δραστηριότητα των (ούτως ή άλλως ιδιαίτερα νωχελικών) Ίβιτς και Φωτάκη, πλην όμως δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά στο δημιουργικό κομμάτι.

Παρόλα αυτά, πάντως, δημιούργησαν κάποιες φάσεις στην περιοχή του Κρέσιτς, με τον Κοντρέρας να «καθαρίζει» τις περισσότερες από αυτές, τον Κρέσιτς να κάνει μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μπούντιμιρ, ενώ φωνάζουν και για τη φάση του 50′, όταν ο Σνάουτσνερ «γκρέμισε» τον Λεάλ μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, χωρίς ο Λαμπρόπουλος να υποδείξει την παράβαση.

Όσο περνούσε η ώρα, πάντως, οι παίκτες του Εργοτέλη έριχναν το ρυθμό τους ολοένα και περισσότερο, έδειχναν να χάνουν τις δυνάμεις τους και, τελικά, ήρθε στο 86′ ο Τσουκαλάς να αξιοποιήσει την εξαιρετική ασίστ του Μουσλίμοβιτς και να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Βιτόλο, Φωτάκης (57′ Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης (73′ Ελ Ζαρ), Κουτσιανικούλης (87′ Ετό), Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο (74′ Γιαλούσης), Τζούνιορ, Κυριακίδης, Φραγκουλάκης (41′ Βερπακόφσκις), Ρομάνο (87′ Καρέλης), Λεάλ, Μπούντιμιρ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου