ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζωντανή στη «μάχη» ανόδου

ζωντανή-στη-μάχη-ανόδου-435604

Εστω και με το αγχωτικό 0-1 που κράτησε την αγωνία μέχρι το τέλος η Νίκη κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της από τη Νεάπολη κόντρα στον ουραγό Μακεδονικό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της FootballLeague 2. Το γκολ του Ανέστη Νάστου μόλις στο όγδοο λεπτό ήταν αυτό που χώρισε τις δυο ομάδες και έβαλε ξανά για τα καλά τους κυανόλευκους στο «κόλπο» της ανόδου.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από χθες η βαθμολογία, οι κυανόλευκοι είναι τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη θέση στην οποία αναρριχήθηκε ο Φωκικός και μόλις δύο από την τρίτη. Εκκρεμεί όμως η αναμέτρηση του Σαββάτου που θα γίνει στη Μυτιλήνη, στην οποία αν κερδίσει η Καλλονή θα πιάσει ξανά τη δεύτερη θέση και θα αφήσει τρίτο τον Φωκικό. Σε μια τέτοια περίπτωση η Νίκη θα απέχει τέσσερις πόντους από την τρίτη ομάδα της κατάταξης, που θα είναι αυτή της Αμφισσας. Όπως και να χει όμως με το χθεσινό αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι έμειναν ζωντανοί στη «μάχη» της ανόδου και εκμεταλλευόμενοι τις γκέλες των υπολοίπων μείωσαν τη διαφορά. Ο Εορδαϊκός ηττήθηκε, τα Γιαννιτσά επίσης, και μόνο ο Φωκικός της τα… χάλασε, αφού κέρδισε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στην Φιλιππιάδα.    
Οσον αφορά στο χθεσινό παιχνίδι στη Νεάπολη, πραγματοποιήθηκε άτυπα κεκλεισμένων των θυρών, μια κι οι «πράσινοι» δε σφράγισαν λόγω χρεών τα εισιτήρια. Παρ’ όλα αυτά 50 οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας βρέθηκαν στην κερκίδα και ξεπέρασαν κατά πολύ τους οπαδούς των γηπεδούχων. 
Οι κυανόλευκοι έχουν και πάλι παράπονα από τη διαιτησία καθώς εντελώς αναίτια και για μια κόντρα έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων ο άρχοντας της αναμέτρησης έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Πετρά. Από την αρχή ο ρέφερι τα είχε με τον Κρητικό μέσο και στο 20’ του έβγαλε την κίτρινη για ένα ανύπαρκτο φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
 
Ιδανικό ξεκίνημα
Με φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο Βέλικο Ντόβενταν, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της κατάκτησης των τριών βαθμών θα ήταν αποτυχία απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας.
Σε ένα καθαρό 4-3-3 ο Βέλικο Ντόβενταν επέλεξε τους Πετρά και Τσάγγαρη να αγωνίζονται στην ίδια ευθεία στον άξονα έχοντας δημιουργικό ρόλο και το Νάστο πίσω τους ως μοναδικό ανασταλτικό στην μεσαία γραμμή,  το Ντάνισιτς στην κορυφή της επίθεσης και τους Μπουσινάκη και Κυπτίου να πλαισιώνουν τον Κροάτη από τα δεξιά και από τα αριστερά αντίστοιχα.
Οι επιλογές του τον δικαίωσαν αφού από το 8’ κιόλας η Νίκη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Ανέστη Νάστο. Ο νεαρός μεσοαμυντικός που στο προηγούμενο ματς ήταν τιμωρημένος και σε αυτό στην Επανωμή αγωνίστηκε μόλις δέκα λεπτά, αφού μπήκε ως αλλαγή και στη συνέχεια αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, επέστρεψε στην ενδεκάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετυχαίνοντας το πρώτο προσωπικό του τέρμα με την κυανόλευκη φανέλα.
Οι παίκτες του Μακεδονικού προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η τετράδα της άμυνας με κεντρικά μπακ τους Μαϊστρέλλη και Μακράκη και στα άκρα τους Καρακώστα (αριστερά) και Στουρνάρα (δεξιά) δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα απέναντι στην ισχαιμική επίθεση των γηπεδούχων που έμειναν χωρίς γκολ για 14η αγωνιστική στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου. Παρά την καθολική υπεροχή τους όμως οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να βάλουν το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη τους από το πρώτο ημίχρονο. Μια φορά ο Ντάνισιτς και μια ο Πετράς σε τετ α τετ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το ρευστό 0-1.
 
Επεσε ο ρυθμός στην επανάληψη
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε. Η Νίκη δεν φοβήθηκε σε καμία στιγμή το ματς, αν και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να υποστεί έμφραγμα… Ο Τσάγγαρης δεν μπόρεσε να καθαρίσει από νωρίς το ματς σημαδεύοντας άουτ σε τετ α τετ και έτσι η αποβολή του Πετρά στο 68’ άλλαξε τα πλάνα του Βέλικο Ντόβενταν.
Η άμεση αντίδραση του ήταν να αποσύρει τον Μπουσινάκη και να βάλει στο παιχνίδι έναν αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, όπως ο Σωτρίνης για να διαφυλάξει το προβάδισμα. Τελικά όλα κύλησαν καλά και οι κυανόλευκοι έφυγαν με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους.
 
Δεν παρέστη ο Γιδόπουλος
Πρώτο παιχνίδι μακριά από την ομάδα ήταν το χθεσινό για τον Στράτο Γιδόπουλο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη, δεν ακολούθησε την αποστολή στην Θεσσαλονίκη και έδειξε με αυτό τον τρόπο ότι συνεχίζει να είναι δυσαρεστημένος και δεν έχει αλλάξει προς το παρόν τουλάχιστον την απόφαση του για αποχώρηση. Πάντως ο Γιδόπουλος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας και παράλληλα εξέφραζε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. Δεν ξεκαθάρισε όμως τη θέση του και δεν θέλησε να δηλώσει τίποτα για το θέμα της αποχώρησής του. Να θυμίσουμε ότι μετά τον αγώνα με τον Εορδαϊκό δήλωσε ότι χαρίζει ή μεταβιβάζει τις μετοχές, καθώς ενοχλήθηκε από την άσχημη συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων της Νίκης προς το πρόσωπό του.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου