ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκολ από την Ουγγαρία

γκολ-από-την-ουγγαρία-429052

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού πέτυχε την περασμένη αγωνιστική ο Ούγγρος Κρίστιαν Νεμεθ και το γκολ αυτό είναι το 40ο που πετυχαίνει Ούγγρος παίκτης για τους Βολιώτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός στην Α΄ Εθνική εκτός από τη φετινή ξεχωριστή πορεία έχει να επιδείξει και το ότι είχε πρώτο σκόρερ στην κατηγορία τον Ούγγρο Μπόντα, ενώ και το προηγούμενο πριν του Νέμεθ ουγγρικό γκολ είχε σημειωθεί κατά του Πανσερραϊκού!

Ο Νέμεθ

Ο Κρίστιαν Νέμεθ που αγωνίζεται δανεικός από τον Πειραιά στο Βόλο πέτυχε φέτος το πρώτο του γκολ στη 2η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα με τη βολιώτικη ομάδα, έχοντας και 3 συμμετοχές με τον ΟΣΦΠ, ενώ στην Ελλάδα έχει πετύχει άλλα τρία γκολ την περίοδο 2009-10 παίζοντας 17 ματς με την ΑΕΚ.

Ένα κοινό με τον μεγάλο σκόρερ του Βόλου Ίμρε Μπόντα είναι ότι στην Ουγγαρία και οι δυο αγωνίστηκαν στην MTK. Ο Νέμεθ το 2005 σε ηλικία μόλις 16 ετών έπαιξε 37 παιχνίδια και πέτυχε 18 γκολ. Εντυπωσιακός ήταν ο Νέμεθ και στο ντεμπούτο του με τη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ, αφού στην πρώτη του εμφάνιση στις 27 Νοεμβρίου του 2007 πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στην Μάνστεστερ Σίτι και μία εβδομάδα αργότερα πέτυχε ακόμα δύο γκολ κόντρα στην Έβερτον.

Ο Μπόντα

Ο Ίμρε Μπόντα κατάφερε στο Βόλο να γίνει ο πρώτος παίκτης που βγήκε πρώτος σκόρερ από επαρχιακή ομάδα Α΄ Εθνικής. Ο Ούγγρος επιθετικός ήρθε στο Βόλο το 88 από την ΜΤΚ και την πρώτη του χρονιά (88-89) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 γκολ, ενώ τη δεύτερη (89-90) ο Μπόντα πέτυχε 10 μέχρι το Δεκέμβρη του 90 και μεταγράφηκε στο ΟΦΗ… Στον Ολυμπιακό ξαναγύρισε φεύγοντας το 93, έχοντας πετύχει συνολικά 60 γκολ. (Το 98 ξαναήρθε στο Βόλο ως προπονητής)…

Οι άλλοι

Τα αλλά ουγγρικά γκολ για το Βόλο πέτυχε 8 ο Ίμρε Κάτσεμπαχ που ήρθε στο Βόλο το 93 (56 συμμετοχές), ενώ το τελευταίο πριν του Νεμεθ ο Ιστβάν Κάζσα, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά στις 16/4/2000 στο ματς Ολυμπιακός-Πανσερραϊκος 2-1.

Οι άλλοι Ούγγροι που πέρασαν από το Βόλο ήταν στην εποχή Μπόντα ο Γκιόργκι Σέιμπερ που δεν έπαιξε καθόλου, ενώ τα ερυθρόλευκα φόρεσε 12 φορές ο Ούγγρος Τσάπα Μπάρνα (98-99) και φέτος υπάρχει στην ομάδα και ο εν ενεργεία διεθνής Ζόλταν Σέλεζι, που έχει παίξει σε 19 ματς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου