ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δύσκολη αποστολή για τον πρωτοπόρο

δύσκολη-αποστολή-για-τον-πρωτοπόρο-451433

Δύσκολη αποστολή έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κατά την σημερινή 20η -εμβόλιμη- αγωνιστική στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να περάσουν νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ προκειμένου να διατηρήσουν το αήττητο τους στο πρωτάθλημα και μην επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να τους «πιάσει» στην κορυφή.

Το σύνολο του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με τον «αέρα» του «3 στα 3» επί του ΠΑΟΚ κατά τη φετινή σεζόν, καθώς ο Ολυμπιακός και τις τρεις φορές που βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου πήρε τη νίκη (στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ 89-82, στο Κύπελλο: Πυλαία 60-79, ΣΕΦ 89-61). Βέβαια στο σπίτι τους οι Θεσσαλονικείς δύσκολα χάνουν και μετρούν μόνο δυο ήττες εκεί.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται εντός έδρας απέναντι στον «ουραγό» Ηρακλή, σε μία αναμέτρηση που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα έχει την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα. Οι πράσινοι θα αγωνίζονται έχοντας το μυαλό τους στην Θεσσαλονίκη, από εκεί που περιμένουν δηλαδή το δώρο από τον ΠΑΟΚ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Αμαρουσίου, που συγκατοικεί στην τρίτη θέση με τον ΠΑΟΚ, απέναντι στον Πανελλήνιο στο κλειστό της Λαμίας, καθώς ο «σύλλογος των Ολυμπιονικών» θέλει να παραμείνει στο «κυνήγι» της εισόδου του στα πλέι οφ.

Τελευταία παρουσία με τη φανέλα του Αμαρουσίου αναμένεται να είναι ο σημερινός αγώνας για τον Νταβίντ Χουέρτας, ο οποίος μετά την αναμέτρηση θα αντικατασταθεί -εκτός απροόπτου- από τον Έντουαρντ Μπάσντεν.

Νίκη για διαφορετικούς λόγους θέλουν στον μεταξύ τους αγώνα στη Ρόδο, Κολοσσός και ΑΕΚ.

Η Ενωση ψάχνει το διπλό που θα τη βοηθήσει να πάρει ανάσα από την τελευταία θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμεί με Ηρακλή και Ηλυσιακό), ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα για τα πλέι οφ.

Για την εξασφάλιση τους μέσα στην οκτάδα αγωνίζονται και Καβάλα-Αρης στο κλειστό της Καλαμίτσας, τη στιγμή που Ηλυσιακός-Ικαρος Καλλιθέας θα αναμετρηθούν στο κλειστό των Ιλισίων.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να παραμείνουν «ζωντανοί» στη μάχη της παραμονής, ενώ οι νεοφώτιστοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να έχουν νέες απώλειες που θα τους βάλουν σε περιπέτειες.

Τέλος, την τέταρτη διαδοχική νίκη θα επιδιώξει να πετύχει ο Πανιώνιος στην «καυτή» έδρα του Περιστερίου, προκειμένου να συνεχίσει την βαθμολογική «αναρρίχηση» του.

Η αποστολή τους πάντως μόνο εύκολη δεν κρίνεται, καθώς η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη υπέστη αναπάντεχη ήττα στην τελευταία αγωνιστική από την ΑΕΚ και στοχεύει μόνο στη νίκη, που θα τη βοηθήσει να εξασφαλίσει τη θέση της στα πλέι οφ.

 

Το πρόγραμμα:
17:00 Περιστέρι-Πανιώνιος
17:00 Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ
17:00 Καβάλα-Αρης
17:00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής
17:00 Ηλυσιακός-Ικαρος Καλ.

17:00 Πανελλήνιος-Μαρούσι

18:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου