ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Ψευδείς οι αναφορές Κούγια”

ψευδείς-οι-αναφορές-κούγια-429052

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει ως ψευδείς και συκοφαντικές τις αναφορές του κ. Κούγια εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των ερυθρόλευκων μετά τα όσα ακούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική αθλητική εκπομπή από τον πρόεδρο της Παναχαϊκής.
Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε: «Σχετικά με τις εμετικές, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του κ. Κούγια προς το πρόσωπό μου, έχω να δηλώσω τα εξής: Ο κ. Κούγιας είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι μυθοποιεί γεγονότα και καταστάσεις με σκοπό το προσωπικό του όφελος. Αυτή τη φορά όμως ξέφυγε τελείως και οφείλει να αποδείξει στη δικαιοσύνη πλέον τους ψευδείς ισχυρισμούς του, που είχαν ως μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπό μου, αφού για άλλη μία χρονιά, ως αποτυχημένος παράγοντας προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την αποτυχία της ιστορικής Παναχαϊκής, ευελπιστώντας να δημιουργήσει θόρυβο και εντυπώσεις, με απώτερο σκοπό την εύνοια των διαιτητών στα τελευταία εναπομείναντα παιχνίδια της Γ’ εθνικής».
Την παραπάνω ανακοίνωση προκάλεσε τοποθέτηση του κ. Κούγια στην εκπομπή «Δίκη» στο Blue Sky που ασχολήθηκε με την υπόθεση των καταγγελιών του Σωτήρη Βοργιά. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ ενεπλάκη σε αυτή τη βρωμερή υπόθεση, γιατί με είχε επιλέξει ο Δαλούκας για δικηγόρο του. Με επέλεξε ο Δαλούκας και μου είπε για ποιο λόγο τον κυνηγάνε. Μου είπε ότι του ζήτησαν να συνεργαστεί για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να έχει καλές διαιτησίες. Αυτός αρνήθηκε να το κάνει και γι’ αυτό τον κυνηγάνε. Αυτό το ραντεβού, μεταξύ Δαλούκα και Ολυμπιακού, προσπάθησε να το κάνει ο Μπέος. Όμως, ο Δαλούκας μου είχε πει ψέματα. Μετά έμαθα μια άλλη ιστορία, διαφορετική από αυτή που μου μετέφερε ο Δαλούκας. Και έτσι παραιτήθηκα από την υπεράσπιση του. Μου τα έχει πει πρόσωπο, κορυφαίο στο ποδόσφαιρο, αναμφισβήτητου ήθους, και πιστεύω θα μιλήσει. Τα έχω πει με ονόματα και στον Μπιτσαξή και στην Εισαγγελέα».
Παρέμβαση στην εκπομπή όμως έκανε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν στέκουν αυτά που λέει ο Κούγιας. Έπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Είμαι θιγμένος και του δίνω το λόγο μου ότι θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Όμως, ρωτάω εγώ: Γιατί δεν μας λένε ο Βοργιάς και ο Κούγιας από ποιον μεγαλοπαράγοντα βρήκαν τις κασέτες; Εγώ πιστεύω ότι είναι ο Πατέρας από πίσω, γιατί έφυγε και αυτός σαν αποτυχημένος παράγοντας. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κασέτες. Αν υπάρχουν, όμως, εκτιμώ ότι τις έδωσε ο Πατέρας. Εγώ ουδέποτε έχω εκβιάσει ή απειλήσει τον Δαλούκα. Καλώ τον Δαλούκα να το πει. Και να μου κάνει και μήνυση για εκβιασμό. Ας τον πάρει ο Πατέρας τηλέφωνο και να πει στον Δαλούκα να κάνει παρέμβαση στην εκπομπή. Εγώ μπορεί να είπα στο Δαλούκα ότι θέλω. Αυτός τι έκανε όμως στο Άρης-Παναθηναϊκός; Είναι δυνατόν να είμαι παραγκάρχης, να του είπα να παίξει Άρη και εκείνος να πήγε και να έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Παναθηναϊκό;
 
Ο διάλογος Μπέου – Κούγια
Μάλιστα μετά από νέα παρέμβαση του κ. Κούγια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
 Κούγιας: «Ρε αρχιλαμόγιο, τι είναι αυτά που λες;».
Μπέος: «Εσύ είσαι το λαμόγιο. Πες δημόσια ποιος σου έδωσε τις κασέτες».
Κούγιας: «Μιλάς για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και απειλείς το Δαλούκα και τη γυναίκα του. Αν σε ακούσουν τι λες στις κασέτες, θα φύγεις από την Ελλάδα την επόμενη ώρα».
Μπέος: «Πες ποιος στις έδωσε».
Κούγιας: «Έχουν πάει οι κασέτες σε ειδικό εργαστήριο και έχουν αναγνωριστεί οι φωνές. Τι σημασία έχει ποιος μου τις έδωσε;».
Μπέος: «Έχει σημασία, γιατί αν είναι ο συγκεκριμένος που λέω, έχει λόγο να το κάνει. Μπορεί να τις κατασκεύασε ο ίδιος. Στο δικαστήριο θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Είσαι μυθομανής».
Κούγιας: «Εγώ θα πω ποιος μου τις έδωσε. Εσύ συναινείς να παιχτούν στον αέρα;».
Μπέος: «Να πεις πρώτα σε ποιο γραφείο πήγες και τις πήρες και μετά τα λέμε».
Κούγιας: «Καλά, καληνύχτα και καλή επιτυχία στον εισαγγελέα».
 
Ανακοίνωση Πατέρα
Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ Νικόλας Πατέρας στην οποία και αναφέρει:«Με πληροφόρησαν ότι ο κ. Μπέος σε χθεσινή (προχθεσινή) τηλεοπτική εκπομπή και σε αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Κούγια σε σχέση με τις “παραγοντικές” του δραστηριότητες στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο , είπε μεταξύ των άλλων σε ότι με αφορά: “Τις κασέτες στον κ. Κούγια , εάν υπάρχουνε, τις έδωσε ο κ. Πατέρας… Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε έχω δώσει σε οποιονδήποτε κασέτες για τα θέματα που αναφέρθηκαν στην εκπομπή γιατί δεν έχω τέτοιες κασέτες στην κατοχή μου».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου