ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεκόρ η «Μπάρτσα» …ψηλά η Ντόρτμουντ

ρεκόρ-η-μπάρτσα-ψηλά-η-ντόρτμουντ-430958

Ενώ η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να κάνει ρεκόρ στην Ισπανία, στη Γερμανία η Ντόρτμουντ βαδίζει ολοταχώς για τον τίτλο παίζοντας μάλιστα σήμερα …

Η Μπαρτσελόνα αναγκάζει κάθε εβδομάδα τους ειδικούς να ξεσκονίζουν τα κιτάπια τους για να βρουν ποιο νέο ρεκόρ κατέρριψε με τις επιδόσεις της. Μετά τη χθεσινή νίκη με 1-0 επί της Βαλένθια στο «Μεστάγια», οι Καταλανοί συμπλήρωσαν 20 συνεχείς εκτός έδρας αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 19 ματς που είχε η Ρεάλ Σοσιεδάδ από το τέλος της σεζόν 1978/79 μέχρι το φινάλε της περιόδου 1979/80.

Η τελευταία ήττα της «Μπάρτσα» μακριά από την έδρα της είχε καταγραφεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2010, όταν είχε χάσει με 2-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Έκτοτε μετρά 17 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες, πέρυσι απέναντι σε Αλμερία και Εσπανιόλ και φέτος απέναντι στη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Εμεινε στον άσο

Χωρίς τερματοφύλακες κινδυνεύει να μείνει η Μπαρτσελόνα. Στον τραυματισμό του Νέλσον Βαλντές, ήρθε να προστεθεί κι αυτός του Χοσέ Μανουέλ Πίντο. Ο τελευταίος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και διαπιστώθηκε πως έχει μία μικρή διάταση στον δεξιό τετρακέφαλο.

Μένει να φανεί, πλέον, αν θα προλάβει τον αυριανό αγώνα τη Σαραγόσα στο «Καμπ Νου».

Γερμανία

Ακόμη ένα βήμα στην προσπάθεια της για την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα, θα επιδιώξει να κάνει σήμερα η Ντόρτμουντ, καθώς στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, θα φιλοξενήσει την Κολονία και είναι το φαβορί για την νίκη.

Παράλληλα, αύριο στη Γερμανία η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ και εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ από την αναμέτρηση Ανόβερο-Μπάγερν, θα κριθούν πολλά αναφορικά με την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο νέο τσάμπιονς λιγκ.

Σάλκε και Ντούισμπουργκ συνθέτουν το ζευγάρι του εφετινού τελικού στο γερμανικό Κύπελλο.

Η ομάδα του Γκελζενκίρχεν με γκολ του Ραούλ στο 15΄ απέκλεισε στο Μόναχο την κάτοχο του τροπαίου, Μπάγερν (0-1) και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό της 21ης Μαΐου.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών στο Κύπελλο Γερμανίας: και Ντούισμπουργκ-Κότμπους 2-1

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 0-1.

Γαλλία

Δύσκολη αποστολή έχει αύριο η Ρεν στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του σαμπιονά, καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της Μονπελιέ, που είναι ικανή να κόψει βαθμούς από την συμπρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η Λιλ που επίσης βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, φιλοξενείται από την Μαρσέιγ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο την νίκη για να μπουν σε τροχιά τίτλου.

Ακόμη, η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Οσέρ και χρειάζεται τους βαθμούς για να συνεχίσει την προσπάθεια της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ η Λιόν είναι το απόλυτο φαβορί, υποδεχόμενη την ουραγό και υποβιβασμένη, Αρλ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου