ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυλαία σήμερα για ΟΣΦΠ και ΠΑΟ

αυλαία-σήμερα-για-οσφπ-και-παο-452610

«Πέφτει» σήμερα η αυλαία της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου του την ώρα που για τον Παναθηναϊκό όλα είναι ανοιχτά, από την κατάληψη της πρώτης θέσης δηλαδή μέχρι και τον αποκλεισμό.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ουραγό του 8ου ομίλου, Ζαλγκίρις Κάουνας, στις 20:45 στο ΣΕΦ.
Η υπόθεση νίκη έχει χαρακτήρα γοήτρου και για τις δύο ομάδες, καθώς οι Λιθουανοί έχουν αποκλειστεί.
Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχει δεδομένο το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ μετά τη νίκη με +15 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά γνωρίζει ήδη και την αντίπαλό του, τη δεύτερη του 7ου ομίλου που είναι οριστικά η ιταλική Σιένα.
Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ηλίας Ζούρος, επιστρέφει στο ΣΕΦ, λοιπόν σημερα στη θέση του τεχνικού της Ζαλγκίρις, με τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους να μην έχουν ξεχάσει το «δώρο» του, τη νίκη της ομάδας του Κάουνας επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επί λιθουανικού εδάφους που είχε ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Μάλαγα στις 21:45 με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο όσον αφορά στην πρόκριση, αποτέλεσμα που αν πετύχει πάντως δεν του εξασφαλίζει αυτόματα και την κατάληψη της πρώτης θέσης.
Στην περίπτωση που οι «πράσινοι» ηττηθούν από την αδιάφορη Μάλαγα κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό.
Συγκεκριμένα, η ιδανική περίπτωση για τον Παναθηναϊκό είναι η δική του νίκη επί της Μάλαγα στην Ισπανία να συνδυαστεί με νίκη της Λιέτουβος Ρίτας επί της Κάχα Λαμποράλ στο Βίλνιους.
Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην πρώτη θέση, η Λιέτουβος Ρίτας στη δεύτερη και οι Βάσκοι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα αποκλειστούν ως τρίτοι.
Με νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα, αλλά νίκη της Κάχα Λαμποράλ επί της Λιέτουβος Ρίτας στη Λιθουανία, η ισπανική ομάδα θα καταλάβει την πρώτη θέση και ο Παναθηναϊκός τη δεύτερη θέση.
Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στη Μάλαγα και η Κάχα Λαμποράλ νικήσει στο Βίλνιους τη Λιέτουβος Ρίτας, πάλι η Κάχα Λαμποράλ θα είναι πρώτη και ο Παναθηναϊκός δεύτερος, αφού στην ισοβαθμία με τους Λιθουανούς υπερέχει το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Το χειρότερο σενάριο για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που γνωρίζει την ήττα στη Μάλαγα και παράλληλα η Λιέτουβος Ρίτας ξεπερνά το εμπόδιο της Κάχα Λαμποράλ στη Λιθουανία.
Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός αποκλείεται.
Οι Λιθουανοί θα αναδειχτούν πρώτοι του 5ου ομίλου και οι Ισπανοί δεύτεροι αφού υπερτερούν σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό.
Ως «τελικό» για τον Παναθηναϊκό, χαρακτήρισε το παιχνίδι με τη Μάλαγα στην τελευταία αγωνιστική του TOP-16, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
«Είναι ένας αγώνας που απλά σημαίνει πρόκριση», τόνισε ο Ομπράντοβιτς για να προσθέσει: «Ξέρουμε ότι η νίκη είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε έναν μεγάλο στόχο μπροστά μας. Ο αγώνας απέναντι την Ουνικάχα Μάλαγα είναι ένας «τελικός» για εμάς».
Την πρώτη θέση του ομίλου τους έχουν ήδη εξασφαλίσει εκτός από τον Ολυμπιακό και οι δύο ισπανικές ομάδες Μπαρτσελόνα (6ος όμιλος) και Ρεάλ Μαδρίτης (7ος όμιλος).
Οριστικά δεύτερες είναι οι Μακάμπι Τελ Αβίβ (6ος όμιλος) και Σιένα (7ος όμιλος).
Η 2η θέση του ομίλου του Ολυμπιακού θα κριθεί ανάμεσα στις Βαλένθια και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στον μεταξύ τους αγώνα, επί ισπανικού εδάφους.
Το πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας ημέρας στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα έχει ως εξής:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός 21:45
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
 
Βαθμολογία : Παναθηναϊκός 8,Κάχα Λαμποράλ 8,Λιέτουβος Ρ. 8,Ουνικάχα 6
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
Βίρτους Ρόμα (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Εφες Πίλσεν (Τουρκία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σιένα (Ιταλία)
 8ος ΟΜΙΛΟΣ
Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 20:45
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 9, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 8, Βαλένθια7, Ζαλγκίρις Κάουνας 6.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου