ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοικτοί λογαριασμοί

ανοικτοί-λογαριασμοί-430958

Δύο δοκάρια, δύο αποβολές, πολλά νεύρα και ένταση ιδίως στο τελευταίο 15λεπτο και… τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα στις 16 Μαρτίου! ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου, με την «Ένωση» να μην αξιοποιεί τις ευκαιρίες και να έχει ατυχία με τα δύο δοκάρια του Ντιόπ (34′, 81′) και τον «δικέφαλο» του Βορρά να είναι ο μεγάλος κερδισμένος, παίζοντας με 9 παίκτες από το 76′ (αποβολές Λίνο στο 74′ και Ιβιτς στο 76′) και πολλά παράπονα από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο (που σωστά, πάντως, απέβαλε τους δύο παίκτες με 2η κίτρινη).

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον παθητικό ΠΑΟΚ, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε μπροστά και άντεξε στο τέλος με το τεράστιο αριθμητικό μειονέκτημα για 20 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με σαφώς πιο επιθετικές τάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, βγαίνοντας από το «καβούκι» του. Αποτέλεσμα η μεγάλη ευκαιρία του Μουσλίμοβιτς στο 51′ (έδιωξε ο Σάχα). Στο 58′ ο Χιμένεθ έβαλε τον Μπλάνκο αντί του Μπάχα, προς γενική ικανοποίηση του κόσμου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Ζαρ μπήκε αντί του Κουτσιανικούλη.

Ο Χιμένεθ έβαλε και τον Λαγό αντί του Μπερνς, βάζοντάς τον αριστερά και περνώντας τον Σκόκο δεξιά για να προκαλέσει ρήγματα, κάτι που έκανε περισσότερο, πάντως, ο Ελ Ζαρ από την άλλη πλευρά, στην περιοχή της ΑΕΚ. Η ευκαιρία ήρθε για την «Ενωση» με τον Ντιόπ στο 66′ αλλά τα πάντα ανατράπηκαν σε ένα δίλεπτο: Ο ΠΑΟΚ έμεινε με 9 παίκτες καθώς αρχικά αποβλήθηκε ο Λίνο με 2η κίτρινη στο 74′ (φάουλ στον Σκόκο) και στο 76′ ο Ιβιτς επίσης με 2η κίτρινη για έντονη διαμαρτυρία εξαιτίας μαρκαρίσματος που δέχθηκε στο κέντρο του γηπέδου. Αποφάσεις που έφεραν (ιδίως η δεύτερη) τις έξαλλες διαμαρτυρίες παικτών και ανθρώπων του πάγκου του ΠΑΟΚ.

Ενδιάμεσα (75′) ο Σκόκο έχασε ευκαιρία και στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά. Ο Σαβίνι μπήκε αντί του Μοσλίμοβιτς για να ενισχυθεί η άμυνα του ΠΑΟΚ, με την «Ενωση» να έχει εγκατασταθεί στα καρέ του, να έχει και τον Μίτσελ από το 84′ αντί του Καράμπελα. Οι ευκαιρίες ήρθαν (79′ παραλίγο αυτογκόλ του Τσουκαλά, 82′ Μπλάνκο) με κορυφαία το νέο δοκάρι του Ντιόπ στο 81′ αλλά τελικά το 0-0 δε άλλαξε ως το τέλος με τον Ελ Ζαρ να έχει την τελευταία ευκαιρία στο 90’+3′.

AEK: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας (84′ Μίτσελ), Δέλλας, Ματέος, Μάκος, Ντιόπ, Μπερνς (65′ Λαγός), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπάχα (57′ Μπλάνκο).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Σαλπιγγίδης (89′ Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (60′ Ελ Ζαρ), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς (80′ Σαβίνι).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου