ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λέει όχι στην αποχή ο Ολυμπιακός

λέει-όχι-στην-αποχή-ο-ολυμπιακός-429052

Αντίθετη με την κίνηση των ποδοσφαιριστών – μελών του ΠΣΑΠ είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετά από χθεσινή ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν ως φιάσκο την αποχή που σχεδιάζεται.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιεύματα οι ποδοσφαιριστές ετοιμάζουν την δική τους απάντηση στη βία που μαστίζει το χώρο του ποδοσφαίρου και δεν τους επιτρέπει να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ως μέσο αντίδρασης λοιπόν σε όσα συμβαίνουν σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχής. Με ανακοίνωση της όμως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ αντιδρά σε αυτό. Ο ΠΣΑΠ, με πρωτοβουλία του προέδρου του, Στέλιου Γιαννακόπουλου, είχε επαφές με ποδοσφαιριστές των μεγάλων ομάδων κι όχι μόνο. Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν πως τα αρμόδια όργανα, Πολιτεία, ΕΠΟ και Super League αφήνουν τους ίδιους εκτός νυμφώνος στις αδιέξοδες συζητήσεις που πραγματοποιούν. Έτσι αποφασίστηκε να αναλάβουν δράση και ήδη έχει σταλεί στους αρχηγούς των ομάδων ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ηρθε η ώρα εμείς οι ποδοσφαιριστές να κάνουμε κάτι. Να γίνει η αρχή με αποχή μιας αγωνιστικής και αν η Πολιτεία δεν πάρει συγκεκριμένα μέτρα, να πάμε σε απεργία επ’ αόριστον».

Υπέρ της αποχής έχουν ταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και Ξάνθη, ενώ έχουν ήδη υπογράψει οι παίκτες της Καβάλας. Το θέμα είχαν συζητήσει και από την περασμένη εβδομάδα οι παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Οι παίκτες Κέρκυρας, Αστέρα Τρίπολης, Εργοτέλη και Λάρισας θα συζητήσουν για αυτό σήμερα, ενώ στον Πανσερραϊκό έχει ήδη γίνει μια πρώτη συζήτηση. Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει πως η θέση των ερυθρόλευκων είναι τελείως αντίθετη και ακολούθως αναφέρει τους λόγους. Μάλιστα η απόφαση αυτή των μελών του ΠΣΑΠ αναφέρεται ως φιάσκο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο ΠΣΑΠ θα προτείνει την αποχή των μελών του για την επόμενη αγωνιστική. Η θέση του Ολυμπιακού Βόλου είναι τελείως αντίθετη. Πρώτον, γιατί πιστεύει ότι η κίνηση αυτή είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δεύτερον, γιατί δεν γίνεται με γνώμονα το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τρίτον, γιατί γίνεται σε λάθος χρόνο. Τέταρτον, γιατί δεν υπάρχει συντονισμός από όλους τους φορείς. Πέμπτον, γιατί δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αβγά. Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν θα συμμετέχουν σε καμία αποχή-φιάσκο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου