ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φουλ επίθεση με Ατρόμητο

φουλ-επίθεση-με-ατρόμητο-426462

Με άκρως επιθετικό σχήμα αναμένεται να παραταχθεί ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον Ατρόμητο στο σημερινό πρώτο και κρισιμότατο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ατρόμητο. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 6 μ.μ.στο γήπεδο του Περιστερίου και είναι η πρώτη ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στις 16 Μαρτίου στο Βόλο. Στόχος της ομάδας του Ολυμπιακού είναι να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του. Εκτός μάχης θα είναι ο Μόνχε.
Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους επί Αττικού εδάφους, καθώς προπονήθηκαν λίγο μετά τις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με μεγάλο απόντα τον Βιθέντε Μόνχε, ο οποίος και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού. Οι ερυθρόλευκοι εκτός από τις υπηρεσίες του «Πέπε» θα στερηθούν και των υπηρεσιών του Μητρόπουλου, ο οποίος γύρισε επίσης λαβωμένος από την Κέρκυρα, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση παίρνοντας το διπλό που τον ανέβασε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.
Από τη μεριά του ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Μάκης Κατσαβάκης αναμένεται να ρίξει στο βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων τον Χουάν Μαρτίν, έτσι ώστε μαζί με τον Ηλία Σολάκη να αποτελέσουν την γραμμή κρούσης της ομάδας. Από εκεί και πέρα στο αρχικό σχήμα επιστρέφει και ο αρχηγός Λεάντρο Αλβάρεζ, ο οποίος και απουσίασε λόγω τιμωρίας από το τελευταίο παιχνίδι.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν την χθεσινή προπόνηση χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι ιστορικής σημασίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό για την ιστορία του συλλόγου. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε την πρόκριση. Μία νίκη ή μία ισοπαλία μας δίνει τεράστιο προβάδισμα. Θα θέλαμε βέβαια να έχουμε κοντά μας και τον κόσμο αλλά γνωρίζουμε πως οι διοικήσεις των δύο ΠΑΕ έχουν πάρει απόφαση να μην δώσουν εισιτήρια. Είμαι σίγουρος όμως ότι στη ρεβάνς θα έχουμε τη συμπαράσταση όλης της πόλης του Βόλου».
Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων αναμένεται να παρατάξει στη σημερινή ενδεκάδα τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα την τετράδα των Σέλεζι, Σανκαρέ, Ντολεζάι και Ζαραδούκα. Στη μεσαία γραμμή ο Αλβαρεζ με τον Καπετάνο θα είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ δεξιά θα κινείται ο Ουμπίντες και στα αριστερά ο Μπρέσκα την ώρα που το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σολάκη και Μαρτίν. Από εκεί και πέρα στην αποστολή των ερυθρόλευκων βρίσκονται και οι: Ρόκα, Τομάς, Ψυχογιός, Ακόστα, Ρόκας, Μπερτόλντι, Αναστασίου, Ροντρίγκες και Νέμεθ.
 
«Φαβορί ο Ολυμπιακός»
Την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου έχρισε ως φαβορί ο προπονητής Γιώργος Δώνης με χθεσινές του δηλώσεις τονίζοντας: «Για τους άλλους τρεις διεκδικητές του Κυπέλλου Ελλάδας η κατάσταση του τροπαίου είναι αυτοσκοπός, ενώ για εμάς αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση που είμαστε στην ημιτελική φάση του θεσμού. Σύμφωνα με το βαθμολογικό πίνακα αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα που φαντάζει να είναι και το φαβορί. Από τη δική μας πλευρά είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα φανούν απόλυτα δυνατοί με ιδιαίτερο πάθος και μεγάλη φιλοδοξία. Καλώ τους φιλάθλους μας να μας ενισχύσουν, δημιουργώντας μια ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα». Όπως αναμένεται η ομάδα του Περιστερίου θα έχει τη συμπαράσταση χιλιάδων φιλάθλων της που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΠΑΕ Ατρόμητος για να αποτελέσουν το δωδέκατο παίκτη, ενισχύοντας από την κερκίδα την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες και έτσι η 18αδα αποτελούν οι: Μιχαηλίδης, Καραγκιολίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Καραλής, Καραγκούνης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκος, Μπρίτο, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Δάρλας, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα.
 
Δίχως ήττα αλλά με αποκλεισμό
Δύο φορές έχουν συναντηθεί φέτος οι ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου και του Ατρομήτου, με τους ερυθρόλευκους να έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία. Αρχικά οι δύο σύλλογοι συνατήθηκαν στο Περιστέρι, όπου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε δύο φορές τον Ατρόμητο με τέρματα του Μπρέσκα και του Ντολεζάι. Στον επαναληπτικό του Πανθεσσαλικού τον περασμένο μήνα οι παίκτες του Ολυμπιακού καθάρισαν με τους Μαρτίν και Ντολεζάι ξανά, παίρνοντας την νίκη με 2-0. Συνολικά σε επίπεδο Α’ Εθνικής ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ από την ομάδα του Περιστερίου, έχοντας τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες σε έξι ματς. Σε επίπεδο Β’ Εθνικής ο Ατρόμητος έχει τέσσερις νίκες αντί τριών του Ολυμπιακού, ενώ οι δύο ομάδες έχουν και τρία ματς ισόπαλα. Πάντως οι δύο ομάδες έχουν συνατηθεί ξανά για το θεσμό του Κυπέλλου όταν στις 10/10/07 και στην φάση των 32 ο Ατρόμητος πέρασε στα πέναλτι με 5-6 (κ.α 1-1).
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου