ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οργή για την αναγκαστική ήττα

οργή-για-την-αναγκαστική-ήττα-435604

Δεν την θέλουν τη Νίκη Βόλου ψηλά. Αυτό αποδείχτηκε προχθές το απόγευμα στην Επανωμή. Το διαιτητικό τρίο της «έσβησε» το λιγοστό «φως» που είχε για να… βλέπει την πρώτη θέση. Την ανάγκασε σε ήττα και την άφησε να κυνηγάει πλέον μια εκ των δυο που οδηγεί στα πλέι οφ της FootballLeague 2. Κι όμως νικήτρια θα έπρεπε να ήταν η κυανόλευκη ομάδα βάσει της εμφάνισής της στον αγωνιστικό χώρο. Το 2-1 είναι μαγική εικόνα και διαμορφώθηκε χάρη στα σφυρίγματα ενός διαιτητή που μόνο αυτός είδε πέναλτι από μια φάση που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ και μαζί «καθάρισε» τη Νίκη με την αποβολή του Νάστου.
 
Τριακόσιοι φίλαθλοι που ταξίδεψαν στην Επανωμή για να ενισχύσουν την αγαπημένη τους ομάδα, αριθμός πρωτόγνωρος φυσικά για εκτός έδρας ματς της Football League 2, υπήρξαν μάρτυρες μιας σφαγιαστικής διαιτησίας σε βάρος των φιλοξενούμενων και έφυγαν αηδιασμένοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο από το γήπεδο…
Ο Στράτος Γιδόπουλος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και εξέφρασε την αγανάκτησή του για όσα συνέβησαν στην Επανωμή: «Είμαι στο ποδόσφαιρο 45 χρόνια και τέτοια διαιτησία δεν έχω ξανασυναντήσει ποτέ. Αν ήταν στην Κολομβία ή στην Βενεζουέλα αυτόν τον διαιτητή θα τον είχαν πυροβολήσει. Δεν ήταν μόνο ο διαιτητής όμως ήταν και οι βοηθοί. Αν κέρδιζε χθες η ομάδα όπως και έπρεπε να κερδίσει, θα ήταν στους τρεις πόντους και στον επόμενο αγώνα στην έδρα μας θα περνάγαμε πρώτοι. Δύο λαμόγια στο ποδόσφαιρο κάνουν κουμάντο σε όλες τις κατηγορίες. Απορώ γιατί το κράτος και η ΕΠΟ δεν αντιδρούν. Και μην μου πουν ότι θα με φωνάξουν για να τους πω ποια είναι τα λαμόγια γιατί τους ξέρουν πολύ καλά. Απλά δεν κάνουν τίποτα».
Ο έμπειρος παράγοντας όπως δήλωσε σκέφτηκε να πάρει την ομάδα και να φύγει: «Σκέφτηκα να πάρω την ομάδα και να φύγω, αλήθεια είναι αυτό. Μίλησα για λίγο με τα παιδιά και άλλαξα γνώμη, γιατί δεν είχα δικαίωμα να το κάνω στη Νίκη Βόλου. Σου αφαιρούν βαθμούς και τελειώνεις»…
Οσο για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών, για τον Στράτο Γιδόπουλο είναι νικητές: «Τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους. Αν δεν τους συγκρατούσαμε με τα νεύρα που είχαν και την απογοήτευσή τους για όλα αυτά που έβλεπαν θα σκότωναν τον διαιτητή. Χειροκροτούσαν ειρωνικά τον επόπτη και ήταν έτοιμος ο πάγκος να μπει στο γήπεδο. Με τι ψυχική διάθεση να συνεχίσουμε μετά από αυτά που είδαμε; Τι να πούμε σε αυτά τα παιδιά που έπρεπε να φύγουν νικητές και έφυγαν ηττημένοι γιατί ένας διαιτητής τους στέρησε αυτή τη χαρά; Τι να πούμε σε 300 φιλάθλους που ακολούθησαν, που ούτε ομάδες της Σούπερ Λίγκα δεν τους έχουν δει ποτέ σε εκτός έδρας ματς; Το θέμα όμως ξεκινά από έναν άνθρωπο και τελειώνει εκεί. Αυτός που βγαίνει και δηλώνει ότι δεν τα έχει με τη Νίκη Βόλου και τα έχει με εμένα, γιατί δεν τα έβαζε με εμένα και πριν ασχοληθώ με τη Νίκη; Γιατί ασχολείται μόνο από τότε που ανέλαβα την ομάδα; Άρα τα έχει με τη Νίκη. Γυρίζει παντού και λέει ότι σκοπός μου είναι να διαλύσω τη Νίκη. Σε όλους τους αθλητικούς χώρους και σε όλους τους παράγοντες».
 
Το παιχνίδι
Οσον αφορά το παιχνίδι στην Επανωμή, η Νίκη ήταν σαφώς ανώτερη σε όλο το ματς, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να φύγει ούτε με τον βαθμό της ισοπαλίας… Το πρώτο γκολ των γηπεδούχων προήλθε από πέναλτι με τον Δεμιρτζόγλου, από μια φάση που ξεκίνησε από καθαρή θέση οφσάιντ, με τον κ. Κυριαζίδη να βρίσκει την ευκαιρία να αφήσει τους φιλοξενούμενους και με δέκα ποδοσφαιριστές αποβάλλοντας το Νάστο. Η Νίκη ισοφάρισε με τον Μαϊστρέλλη στο 72’ με ένα ασύλληπτο σουτ. Ο Μαϊστρέλλης συνεργάστηκε άψογα με τον Τσάγγαρη που τον έβγαλε «φάτσα» με το τέρμα μετά από εκτέλεση φάουλ, ωστόσο η χαρά κράτησε για λίγο αφού ένα λάθος στην άμυνα, αλλά και η διαιτησία που δεν άφηνε τη Νίκη με τις… ανακαλύψεις της να αναπτυχθεί έφερε το 2-1 στο 80’ με το Δανίδη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μπαϊμάκη. 
Η Νίκη διαμαρτύρεται για το πέναλτι που δόθηκε, για το γεγονός ότι ο διαιτητής προστάτεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και δεν καταλόγιζε καταφανέστατα φάουλ, ώστε να μην δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, όταν σε μια φάση απομάκρυνε την μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή!
 
FOOTBALLLEAGUE 2 24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠ.            ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
          2                                      1
Σκόρερ: 53’ πεν. Δεμιρτζόγλου, 80’ Δανίδης -72’ Μαϊστρέλλης  
Κίτρινες: Σαμαράς, Ευθυμιάδης, Γεωργιάδης, Κανούλας, Δεμιρτζόγλου, Γκέσιος, Δανίδης – Μακράκης, Μαϊστρέλλης
Αποβολή: 53’ Νάστος
Διαιτητής: Κυριαζίδης (Εβρου)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΩΜΗΣ: Παπαδόπουλος, Σαμαράς (81’ Δανίδης), Πολίτης, Παπατζίκος, Ευθυμιάδης, Γεωργιάδης, Διαμαντίδης, Κουλίδης, Κανούλας, Δεμιρτζόγλου (88’ Κουρδάκης), Γκέσιος (65’ Μαυροματίδης).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπαϊμάκης, Στουρνάρας, Πετράς, Μαϊστρέλλης, Καλαμιώτης, Τσερκέζος, Μακράκης, Καρακώστας (46’ Νάστος), Ντάνισιτς, Ναβαρέτε (65’ Τσάγγαρης), Μπουσινάκης (82’ Παπαδήμας).
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου