ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο με Ατρόμητο!!!

αύριο-με-ατρόμητο-426462

Με στόχο να πάρει προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, καθώς αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός αφήνει για λίγο το πρωτάθλημα, αλλά κρατάει το ότι δεν χάνει εκτός έδρας από τον περασμένο Δεκέμβρη. Αύριο θέλει να κάνει το πρώτο βήμα στο να γράψει ιστορία, φθάνοντας πιο κοντά σε ένα όνειρο τελικού.

Παίζοντας αύριο για πρώτη φορά στα ημιτελικά του κυπέλλου, θέλει κάτι θετικό. Σε αυτό το πρώτο ματς να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού στις 16 του Μάρτη…

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, όπου σήμερα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης.

Μετά τη μεγάλη νίκη (1-3) το περασμένο Σάββατο στην Κέρκυρα και το επιτυχημένο ξεκίνημα στον πάγκο από τον Μάκη Κατσαβάκη ο Ολυμπιακός προπονήθηκε χθες το πρωί και στη συνέχεια ο προπονητής ανακοίνωσε την αποστολή που αναχώρησε για την Αθήνα.

Απών από το αυριανό ματς ο Παύλος Μητρόπουλος που τραυματίστηκε στην Κέρκυρα, ενώ σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου επιστρέφουν οι Λεάντρο Άλβαρεζ και Χαβιέ Τομάς και είναι αμφίβολο ή και ρίσκο η χρησιμοποίηση του Βιθέντε Μόνχε.

Για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ο Μακης Κατσαβάκης έχει μαζί του 21 παίκτες που είναι οι: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρεζ, Καπετάνος, Μόνχε, Μπρέσκα, Ουμπίντες, Σολάκης, Μαρτίν, Νέμεθ, Ακόστα, Ρόκας, Ρόκα, Τικάο, Τομάς, Ψυχογιός, Αναστασίου και Ροντρίγκεζ.

Μπαμπάς ο Αλβαρεζ

Μπαμπάς έγινε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Λεάντρο Άλβαρεζ και η ΠΑΕ του απηύθυνε τα συγχαρητήρια: «O πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ., το ποδοσφαιρικό τμήμα και η τεχνική ηγεσία εύχονται ολόψυχα στον ποδοσφαιριστή Λέαντρο Άλβαρεζ και στη σύντροφό του Χιμένα να χαίρονται το υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι τους που γεννήθηκε χθες στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» αναφέρει η ευχητήρια ανακοίνωσή της ΠΑΕ για το νέο μέλος της οικογένειας Άλβαρεζ.

Ο διαιτητής

Διαιτητής του αυριανού αγώνα ορίσθηκε ο Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) με βοηθούς τους Πάνου Γρηγόριο (Αιτ/νίας) και Γούκο Δημήτριο (Ηπείρου). Τέταρτος διαιτητής ο Αμπάρκιολης Αποστόλης (Μακεδονίας).

Η πορεία

Για να φθάσει στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός κα9ι να παίζει αύριο στο Περιστέρι διαδοχικά απέκλεισε στην παράταση (0-1) τον ΟΦΗ στην Κρήτη με γκολ από πέναλτι του Καπετάνου, τον Πανσερραϊκό (2-0) στο Βόλο με δυο γκολ του Σολάκη και σε διπλούς αγώνες την Κέρκυρα (18/1/11 Κέρκυρα – Ολυμπιακός Β. 0-2: 26′ πεν. Μόνχε, 80′ Μαρτίν και 3/2/11 Ολυμπιακός Β. – Κέρκυρα 1-2 :28′ Μαρτίν – 17′ Παρασκευαΐδης,74′ Η. Ιωάννου).

Το προηγούμενο ρεκόρ του Ολυμπιακού ήταν να φθάσει στην 8άδα…

Η πρώτη φορά ήταν το μακρινό 1938, όταν ο Ολυμπιακός είχε γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατάφερε να περάσει στα προημιτελικά, κερδίζοντας τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 3-1.

Το 1955 ο Ολυμπιακός φτάνει και πάλι στα προημιτελικά ως ομάδα έκπληξη, αφού εν μέσω των καταστροφικών σεισμών που ισοπεδώνουν τον Βόλο ο Ολυμπιακός αποκλείει την ΑΕΚ στην Αθήνα με σκορ 0-1.

Στη σεζόν 1970-71 η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αποκλείσθηκε από την ΑΕΚ, την περίοδο 1980-81 ο Ολυμπιακός παίζει στη Β’ και έφθασε στα προημιτελικά, όπου αποκλείσθηκε από τον ΠΑΟΚ σε διπλούς αγώνες.

Περίοδος 1984-85 και ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Γ΄ Εθνική αλλά φτάνει στα ημιτελικά και για ακόμα μια φορά κόπηκε από τον ΠΑΟΚ, ενώ τελευταία φορά στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός έφθασε την τελευταία φορά που ξαναήταν Α΄ Εθνική (89-90) για να αποκλειστεί από τον ΟΣΦΠ.

Αν περάσει τώρα στον τελικό ο Ολυμπιακός Βόλου, θα αντιμετωπίσει ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ.

Τα ημιτελικά

Αύριο 2 Μαρτίου εκτός του αγώνα Ατρομήτου και Ολυμπιακού Βόλου που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο Περιστέρι, υπάρχει και το ντέρμπι των «Δικεφάλων» που θα διεξαχθεί 21:00 στο ΟΑΚΑ και οι επαναληπτικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 16 του ίδιου μήνα και πάλι τις ίδιες ώρες.

Το πλήρες πρόγραμμα της 1ης και 2ης αγωνιστικής για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011 που έχει ως εξής:

Τετάρτη 2-3-2011 ΔΗΜ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 18.00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Τετάρτη 2-3-2011 Ο.Α.Κ.Α. 21.00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Τετάρτη 16-3-2011 ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ 18.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τετάρτη 16-3-2011 ΤΟΥΜΠΑΣ 21.00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου