ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βήμα ανόδου μέσω Επανωμής

βήμα-ανόδου-μέσω-επανωμής-453459

Υπέρβαση και άνοδος με διπλό σήμερα στην Επανωμή ή «ροκάνισμα» στο ελάχιστο των ελπίδων για επίτευξη των στόχων της… Αυτές είναι οι επιλογές που έχει σήμερα η Νίκη. Αν τα καταφέρει και γίνει η δεύτερη ομάδα που θα αναγκάσει την πρωτοπόρο Αναγέννηση σε ήττα στο «σπίτι» της, τότε θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κορυφή. Αν όχι, φαίνεται πώς το όνειρο του πρωταθλητισμού και της απευθείας ανόδου απομακρύνεται αισθητά, ενώ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα κριθεί αν θα έχει τύχη για μια εκ των δυο προνομιούχων θέσεων που οδηγεί στα πλέι οφ.
Οι κυανόλευκοι φιλοξενούνται σήμερα στην Επανωμή στις 3 μ.μ. σε ένα παιχνίδι κομβικό, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθούν πολλά για την συνέχεια όχι μόνο για τις δυο ομάδες, αλλά γενικότερα και για την κατάσταση στις πρώτες θέσεις του Βορείου Ομίλου της Football League 2. Το παιχνίδι υπάγεται στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και οι δυο αντίπαλοι θα παίξουν ο καθένας από την πλευρά του για τους τρεις βαθμούς. Η μεν Επανωμή θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί μόνη πρώτη στο «ρετιρέ», ενώ οι φιλοξενούμενοι του Βέλικο Ντόβενταν θα προσπαθήσουν για το διπλό που θα «κλείσει» την «ψαλίδα» από τις προνομιούχες θέσεις. Αναμφίβολα η ισοπαλία βολεύει περισσότερο τους φιλοξενούμενους, αλλά μάλλον δεν φτάνει…
Η Νίκη θα έχει στο πλευρό της 300 και πλέον φιλάθλους της, που θα ταξιδέψουν σήμερα για την Επανωμή προκειμένου να την βοηθήσουν να πραγματοποιήσει τον στόχο της. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό στην ομάδα, κάτι που διαφάνηκε και στο προχθεσινό δείπνο που παρέθεσε η διοίκηση, ενώ ο Γιδόπουλος προσπάθησε να «ζεστάνει» τους ποδοσφαιριστές και με πληρωμές την Παρασκευή.
 
Μέσα και ο Τσάγγαρης
Χωρίς κανένα πρόβλημα θα παραταχθεί η Νίκη στη σημερινή αναμέτρηση. Στην χθεσινή προπόνηση τέθηκε οριστικά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και ο Γιάννης Τσάγγαρης, που ακολούθησε κανονικά την αποστολή. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός θα τσεκάρει βέβαια την κατάσταση του και στο ζέσταμα πριν το παιχνίδι. Για το λόγο αυτό ο Βέλικο Ντόβενταν πήρε 20 παίκτες μαζί του, ώστε αν προκύψει πρόβλημα με τον Τσάγγαρη να αντικατασταθεί. Επιπλέον επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση οι Κώστας Κυπτίου, Στέλιος Μαϊστρέλλης και Ηλίας Μακράκης που εξέτισαν τις ποινές τους και ο στρατευμένος Παναγιώτης Πετράς, που έλειψε από την περασμένη αναμέτρηση με την Κοζάνη. Οι επιστροφές αυτές θα φέρουν αλλαγές στο βασικό σχήμα.
Οπως φαίνεται Μαϊστρέλλης, Πετράς, Μακράκης και Ντάνισιτς (είχε προφυλαχθεί και είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι) θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα. Πιο συγκεκριμένα ο Μπαϊμάκης θα υπερασπιστεί την εστία και σε μια παράταξη 4-5-1 στην αμυντική διάταξη Μαϊστρέλλης και Παπαδήμας θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο, ο Τσερκέζος θα τοποθετηθεί αριστερά και ο Στουρνάρας δεξιά. Στην μεσαία γραμμή όπως φαίνεται θα προτιμηθούν οι Μακράκης, Καρακώστας και Πετράς σε πιο δημιουργικό ρόλο, Μπουσινάκης και Ντάνισιτς θα τοποθετηθούν στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα και ο Ολιβερ θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Υπάρχει περίπτωση πάντως στην ενδεκάδα να ξεκινήσει και ο Νάστος.
Η αποστολή που επέλεξε ο Βέλικο Ντόβενταν αποτελείται από τους: Μπαϊμάκη, Τάσσο, Μαϊστρέλλη, Ολιβερ, Τσάγγαρη, Σωτρίνη, Χρυσοχοΐδη, Κυπτίου, Βλαχοκυριάκο, Ντάνισιτς, Μπουσινάκη, Ναβαρέτε, Μακράκη, Νάστο, Καρακώστα, Πετρά, Στουρνάρα, Καλαμιώτη, Παπαδήμα, Τσερκέζο.
Ο Γιώργος Κυριαζίδης από τον σύνδεσμο διαιτητών Εβρου θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης. Βοηθοί του στο γήπεδο Νίκος Σαράφης της Επανωμής θα είναι οι κ.κ. Χαρίτσης (Εβρου) και Λιώλιας (Θράκης). Χρέη τέταρτου θα αναλάβει ο κ. Τερετίδης (Καβάλας).
 
Η Αναγέννηση Επανωμής
Το ρετιρέ της βαθμολογίας απολαμβάνει από την περασμένη αγωνιστική η Αναγέννηση Επανωμής μετά το μεγάλο διπλό στην Ζάκυνθο. Ωστόσο οι σημερινοί γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρά διοικητικά προβλήματα που δεν τους αφήνουν να είναι απολύτως ήρεμοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες κι ενώ περίμεναν μέσα στην εβδομάδα κάποιο «φως» από τα διοικητικά, τελικά δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη, παρά μόνο κάποιες πληροφορίες για επενδυτικό ενδιαφέρον. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη μετρά μόλις μια ήττα στο «σπίτι» της. Είχε περάσει από κει ο Εορδαϊκός κατά τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκτοτε ναι μεν έχει διατηρήσει το αήττητο, αλλά από την άλλη έχει παραχωρήσει και πέντε ισοπαλίες. Ζάκυνθος, Τίρναβος, Κρανούλα, Κοζάνη και τελευταία ο Εθνικός Φιλιππιάδας, την υποχρέωσαν σε απώλειες.
 
FootballLeague 2 – 24η Αγωνιστική
Γήπεδο: Δημοτικό Επανωμής
Ωρα: 15.00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ                   
1.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ    1.ΜΠΑΪΜΑΚΗΣ
7.ΠΟΛΙΤΗΣ                  72.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
8.ΚΑΝΟΥΛΑΣ              77.ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ
15.ΚΟΥΡΔΑΚΗΣ         4.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
16.ΣΑΜΑΡΑΣ             55.ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ
33.ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΣ         13.ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
10.ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ    16.ΜΑΚΡΑΚΗΣ
13.ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ           14.ΠΕΤΡΑΣ
20.ΝΤΑΤΙΔΗΣ              17.ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗΣ
23.ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ          7.ΝΤΑΝΙΣΙΤΣ  
26.ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ         35.ΟΛΙΒΕΡ
Προπονητές:
Α. ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ            Β. ΝΤΟΒΕΝΤΑΝ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου