ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιο κοντά στο ευρωπαϊκό όνειρο

πιο-κοντά-στο-ευρωπαϊκό-όνειρο-453481

Πιο κοντά στο ευρωπαϊκό όνειρο βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, που κερδίζοντας στην Κέρκυρα 1-3 έφτασε τους 35 βαθμούς και βρέθηκε -έστω και προσωρινά- στην 3η θέση της βαθμολογίας

Ο νέος προπονητής Μάκης Κατσαβάκης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ντεμπούτο, έδωσε συνέχεια σε ό,τι καλό είχε πράξει ο Σάκης Τσιώλης και είδε την ομάδα του να προηγείται με 3-0 στα 27 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού μόνο μία ομάδα κατέβηκε στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Κέρκυρας και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Ολυμπιακό.

Οι Βολιώτες έκαναν… πάρτι στην Κέρκυρα και πλέον δικαιούνται να κάνουν όνειρα Ευρώπης.

Με σχήμα 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον τεχνικό Μάκη Κατσαβάκη να χρησιμοποιεί κάτω από τα δοκάρια τον Γιακούποβιτς. Στην άμυνα η τετράδα από τους Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκα παρέμεινε σταθερή όπως και στα τελευταία παιχνίδια. Στη μεσαία γραμμή ο Μητρόπουλος μαζί με τον Καπετάνο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον πρώτο να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Αλβαρεζ. Στα δεξιά έπαιξε ο Ουμπίντες και στα αριστερά ο Μόνχε, ενώ στην επίθεση ο Σολάκης είχε ως παρτενέρ τον Μπρέσκα.

Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό για την ομάδα του Βόλου, με τους ερυθρόλευκους να σκοράρουν με το καλημέρα. Συγκεκριμένα ήταν το 4ο λεπτό της αναμέτρησης όταν οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν το πρώτο κόρνερ από τα αριστερά για να το εκτελέσει ο Ουμπίντες. Ο Αργεντινός έφερε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή όπου ο «δήμιος» της Κέρκυρας φέτος σκόραρε ανενόχλητος με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κάνουν και άλλα γκολ. Σε μία τέτοια φάση μετά από νέο χτύπημα κόρνερ του Ουμπίντες ο Καπετάνος βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή και με σέντρα σουτ γέμισε για τον Ντολεζάι, ο οποίος και έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας πάνω στα πόδια του Κωνσταντόπουλου που έδιωξε ενστικτωδώς.

Με σταθερή απόδοση οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα και πάλι με τον Ηλία Σολάκη. Το χρονόμετρο είχε δείξει 23’ και ο Μπρέσκα βρήκε αμαρκάριστο τον συμπαίκτη του, ο οποίος σε ρυθμό προπόνησης πέτυχε το 0-2.

Μάλιστα τρία λεπτά μετά ο Μπρέσκα τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όταν με ένα εκπληκτικό σουτ ευρισκόμενος λίγο έξω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου, κρέμασε τον Έλληνα πορτιέρο με την μπάλα να βρίσκει αρχικά το αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να αναπαύεται στην αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα μπήκε αποφασισμένη να πιέσει για να ανατρέψει την κατάσταση και στο 50’ ήρθε το γκολ του Καλαντζή με κεφαλιά να δώσει νέα… πνοή.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-1, ενώ στο 61’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Στολτίδης έπιασε την κεφαλιά, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σολάκης, η μπάλα έφτασε στον Μαζνόφ που δεν κατάφερε όμως να την σπρώξει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, όμως δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω… Η ομάδα του Βόλου πέρασε σαν… σίφουνας από το νησί του Ιονίου και έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα…

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου