ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-456211

Ρεκόρ το Σάββατο, τιμήθηκε την Κυριακή     

Γεμάτο διακρίσεις και τιμές ήταν το σαββατοκύριακο για τον Κώστα Φιλιππίδη. Ο αθλητής του ΓΣ Βόλου το Σάββατο το απόγευμα έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, στην Παιανία, ενώ την Κυριακή το πρωί βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου για την κοπή της πίτας και την εκδήλωση του ιστορικότερου συλλόγου του Βόλου, αφού τιμήθηκε για την προσφορά του και τις διακρίσεις του.
Ο επικοντιστής του ΓΣ Βόλου στην ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ υπερέβη τα 5.71 μ. και κατέρριψε το δικό του προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 5.70 μ. από τις 16 Ιανουαρίου στο μίτινγκ του Μάντσεστερ (Βρετανία). Έτσι κατέκτησε την πρωτιά και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Παιανία και ακόμη δυο αθλήτριες του ΓΣ Βόλου πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις. Η Μαρία Κοτρούτσου ήταν πέμπτη στο τριπλούν με επίδοση 12.37, ενώ στο μήκος η Κατερίνα Βέργου ήταν τρίτη με άλμα στα 5.53.
Εν τω μεταξύ την Κυριακή σε μια όμορφη εκδήλωση την οποία τίμησε αρκετός κόσμος, τοπικοί άρχοντες, παράγοντες, αθλητές, γονείς και φίλοι του συλλόγου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου έκοψε την πίτα του και παράλληλα τίμησε τους αθλητές του που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά.  
 
 
  
 
 
 
Από τον κόσμο που μαζεύτηκε την Κυριακή το βράδυ εκεί στο ΠΕΒ στον Άγιο Γεώργιο του Βελεστίνου περιμένοντας την αποστολή του Ολυμπιακού από τη Λάρισα, ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι η νίκη στο AEL FC ARENA ήταν μεγάλη και με μεγάλη σημασία.
 Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στην ομάδα, αλλά δυστυχώς αυτή τη νίκη δεν την χάρηκαν όλοι και κάποιοι δεν την χάρηκαν όπως θα ήθελαν…
 
Αυτό που συνέβη στο τέλος του αγώνα, μας έκανε να ξεχάσουμε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λάρισα, τα γκολ του Μάριο, τη μεγάλη νίκη κι ακόμη την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο κι ας ήταν μόνο Λαρισαίοι φίλαθλοι. Κάποια στιγμή ζηλέψαμε κιόλας, γιατί αυτή την ατμόσφαιρα δεν την έχουμε ζήσει ακόμη. Όμως στο τέλος λυπηθήκαμε γι’ αυτό που είδαμε από τους καλούς ως εκείνη την ώρα “φιλάθλους”…

Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ

 
Με το σφύριγμα της λήξης οι Λαρισαίοι ως τότε επίσημοι θυμήθηκαν τι είναι οπαδοί και νόμισαν πως ό,τι κακό γίνεται στην ομάδα τούς φταίνε οι Βολιώτες…
Βλέποντας ότι η ήττα είναι καταδικαστική κάποιοι δεν ντράπηκαν και τα έβαλαν και με τον Τσιώλη που μέχρι προχθές ήταν παιδί τους και δικό τους δημιούργημα, αλλά ο Σάκης πέρασε τη φυσούνα κι έφυγε… Έπρεπε να βρούνε Βολιώτη να ξεσπάσουν!!!
Στα αφύλακτα ανοικτά δημοσιογραφικά οι Βολιώτες εκπρόσωποι ΜΜΕ ήταν το εύκολο θύμα…
«Βολιώτη, τι θα πεις τώρα, πώς θα φύγεις» ήταν οι κραυγές πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά από τα δημοσιογραφικά, που αν δεν ήμασταν μαζί με Λαρισαίους συναδέλφους, που όταν χρειάσθηκαν έτειναν «ασπίδα» τα πράγματα μπορεί να ήταν χειρότερα.
Ο Γιώργος Γεωργούλας ήταν το εύκολο θύμα τους -πιο κοντά τους- και για μας η δυστυχία ήταν ότι ενώ 15 άνανδροι τον χτυπούσαν μπροστά μας… δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.
Όταν μετά ήρθαν δύσκολες στιγμές και για τους υπόλοιπους ήρθε και η αστυνομία που δεν συνέλαβε κανέναν από αυτούς -που σίγουρα μόνος του δεν θα έκανε τίποτα και θα έφευγε -
και μάλιστα μερικοί πήραν και θάρρος να βρίζουν και να απειλούν περισσότερο.
Κάπως έτσι ήταν η κατάσταση στης Λαρίσης την Αρένα και όσοι τη ζήσαμε λέμε να μην ξανασυμβεί.
Άλλωστε στα 31 χρόνια δημοσιογραφίας πρώτη φορά στη Λάρισα, που έχω πάει άλλες 50 φορές, ένιωσα κίνδυνο στο γήπεδο που είναι χώρος δουλειάς.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να περιφρουρούν και να προστατεύουν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, έτσι ώστε οι αθλητικοί συντάκτες να κάνουν απερίσπαστοι της δουλειά τους.
Πάντως οι Λαρισαίοι συνάδελφοι έδειξαν φίλοι και θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον Σωτήρη, τον Κώστα, τον Χρήστο, τον Αρη και τον Αποστόλη, που μαζί με τον Θύμιο και τον Σπύρο που είναι διαιτητής έγιναν ασπίδα για μας και γυρίσαμε ασφαλείς στο Βόλο…
 
 
 
 
 
 
 
Στο πλευρό του Γεωργούλα
Στο πλευρό του συναδέλφου Γιώργου Γεωργούλα βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης θέλοντας να συμπαρασταθεί αλλά και να ενημερωθεί για την κατάσταση του Βολιώτη δημοσιογράφου. Η έκπληξη και η χαρά πάντως όσων είδαν τον coach στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Βόλου ήταν μεγάλη. Ιδιαίτερη όσων νοσηλεύονταν και παρακολούθησαν την αναμέτρηση στη Λάρισα από τα ραδιοφωνάκια όντας κλινήρεις. Ζ.Ε.Ι.
 
 
Παρόντες Αρβανιτίδης και Γραμματικόπουλος
Στην κερκίδα μαζί με τους φιλάθλους στα Γιαννιτσά ήταν και ο πρόεδρος της Βέροιας κ. Αρβανιτίδης, που παρακολουθεί πλέον από κοντά την προσπάθεια της κυανόλευκης ομάδας. Παράλληλα το παιχνίδι είδε και ο πρώην κυανόλευκος Γραμματικόπουλος, που εξέφρασε το παράπονό του για τη λύση της συνεργασίας του με τη Νίκη.
Αγ. Θαν.
 
«Παράσημο»
Με… παράσημο ένα χτύπημα στο κεφάλι επέστρεψε ο Παναγιώτης Πετράς στην μονάδα του μετά τον αγώνα στα Γιαννιτσά. Ο στρατευμένος ποδοσφαιριστής της Νίκης χτύπησε σε μια φάση, αγωνίστηκε με δεμένο το κεφάλι στο υπόλοιπο, αλλά ευτυχώς γλύτωσε τα ράμματα. Ο Πετράς αναχώρησε για τη μονάδα του στην Κρήτη αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη. Ορκίζεται την επόμενη Παρασκευή, αλλά θα γίνουν προσπάθειες να βρίσκεται ξανά στο Βόλο για το ματς με την Κοζάνη.
Αγ. Θαν.
 
Ακουσε γαλλικά
«Συστημένοι» στα Γιαννιτσά πήγαν κάποιοι για να επιτεθούν φραστικά στον Γιδόπουλο από την κερκίδα και να δημιουργήσουν κλίμα… Μάλιστα ο έμπειρος παράγοντας φοβήθηκε να μη δεχθεί επίθεση και κάθισε στον πάγκο. Αυτό που τον πείραξε περισσότερο ήταν ότι έβρισαν τη μητέρα του, η οποία δεν βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στην ζωή. Απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Αγ. Θαν.
 
Επαφές και επιστροφές
Συνεχίζονται οι επαφές του Δημήτρη Καραγιάννη για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου. Οι άνθρωποι του Δ.Σ. λένε ότι ανεπίσημα έχει αναλάβει ήδη τη διοίκηση και αναμένονται μόνο οι εκλογές για το τυπικό. Μάλιστα πραγματοποίησε ραντεβού με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Κώστα Ξενοκώστα, καθώς και με κάποιες παίκτριες. Δρομολογούνται μάλιστα επιστροφές στο γυναικείο τμήμα και εκτός των δυο Σκοπιανών, ίσως υπάρξει και ενίσχυση με ελεύθερη παίκτρια που κατάγεται από το Βόλο.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Οι κότες ήταν αλανιάρες;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου