ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αξιζε κάτι παραπάνω

αξιζε-κάτι-παραπάνω-430958

Κι άλλο έδαφος έχασε η Νίκη στην υπόθεση άνοδος. Το τελικό 1-0 στα Γιαννιτσά για την 22η αγωνιστική της Football League 2 όμως δεν είναι καταδικαστικό, αφού οι κυανόλευκοι συνεχίζουν να βρίσκονται στους έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη με ένα καλό σερί, όμως έτσι όπως έχει δημιουργηθεί το κλίμα, φαίνεται δύσκολο και από πλευράς ψυχολογίας να επιτευχθεί.

Λίγο η απροσεξία στην τελική προσπάθεια, λίγο η ατυχία και λίγο ο διαιτητής που αρνήθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους, ανάγκασαν τον Βέλικο Ντόβενταν και τους ποδοσφαιριστές του να αποχωρήσουν ηττημένοι από τα Γιαννιτσά και από ένα ματς που η αλήθεια είναι ότι δικαιούνταν κάτι παραπάνω βάσει της εμφάνισής τους στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό μάλιστα μετέφερε στους παίκτες και ο Στράτος Γιδόπουλος που τους έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, αν και στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα και τους είπε να σηκώσουν το κεφάλι και να κοιτάξουν τη συνέχεια.

Η Νίκη όμως πλήρωσε στα Γιαννιτσά δύο αδυναμίες, που θα έπρεπε να τις είχε καλύψει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μια αυτή του τερματοφύλακα, με το νεαρό Μπαϊμάκη να δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο ντέρμπι, καθώς και αυτή του επιθετικού, αφού δεν υπήρξε παίκτης να βάλει την μπάλα στα δίκτυα. Κι όμως η απόδοση της ομάδας για εκτός έδρας αναμέτρηση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Χωρίς να έχει κάνει υποψία ευκαιρίας η γηπεδούχος ομάδα βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 39’ από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου, ενώ ακόμα μόλις μια κλασική ευκαιρία καταγράφηκε για τους παίκτες των Γιαννιτσών σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Αντίθετα η Νίκη ήταν συνεχώς στο προσκήνιο, όμως δεν μπορούσε να πετύχει γκολ. Αποκορύφωμα η μεγάλη ευκαιρία του Ντάνισιτς που μόνος του με το τέρμα σούταρε άουτ, αλλά και το πέναλτι που αρνήθηκε ο Πουλημάς σε προσπάθεια του Κυπτίου.

Η απογοήτευση για την ήττα μεταφέρθηκε και στους φιλάθλους που για άλλη μια φορά βρέθηκαν κοντά στη Νίκη και την ακολούθησαν στην αποστολή της. Αυτό εκφράστηκε με αποδοκιμασίες κατά την άφιξη της ομάδας, ωστόσο όλα σταμάτησαν εκεί και δεν υπήρχαν παρεκτροπές.

Ο Βέλικο Ντόβενταν ανακάτεψε την τράπουλα και παρέταξε μια διαφορετική ενδεκάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Στέλιος Μαϊστρέλλης, δεύτερος σκόρερ της ομάδας, δεν αγωνίστηκε καθόλου, ενώ ήταν στην αποστολή, λόγω τραβήγματος που υπέστη στον δικέφαλο, και παράλληλα στο βασικό σχήμα αντί του Τσάγγαρη ξεκίνησε ο Κυπτίου, καθώς ο έμπειρος μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση και αποχώρησε από την προθέρμανση…

Στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο προτιμήθηκαν οι Παπαδήμας και Μακράκης, στο δεξί άκρο ο Στουρνάρας, ενώ ο Ναβαρέτε αγωνίστηκε σε δημιουργικό ρόλο. Με αυτό το σχήμα πάντως η Νίκη έδειξε επιθετικές διαθέσεις, είχε την πρωτοβουλία, αλλά της έλειψε η ουσία και το γκολ.

Αναγκασμένη να κοιτάξει μπροστά

Η Νίκη δεν έχει περιθώρια για να κοιτάξει πίσω. Μπροστά της έχει την αναμέτρηση με την Κοζάνη που θα γίνει το Σάββατο στο Παντελής Μαγουλάς και θέλει τους τρεις βαθμούς. Πλέον όμως δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Χρειάζεται συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Μέχρι στιγμής δεν εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και τα δώρα για να βρεθεί στην κορυφή και η αναγκαιότητα ενός σερί είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ.

Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Μαϊστρέλλης και Τσάγγαρης, ο Ολιβερ αναμένεται να είναι έτοιμος, ενώ αμφίβολος είναι ο στρατευμένος Πετράς.

FOOTBALL LEAGUE 2 – 22Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

1 0

Σκόρερ: 39’ Παναγιώτοπουλος

Κίτρινες: Παναγιωτόπουλος, Αποστολόπουλος, Φωτιάδης – Μπουσινάκης, Νάστος

Αποβολή: 92’ Κυπτίου (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Πουλημάς (Κερκυραίος)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Κελπέκης, Αποστολόπουλος, Πεχλιβανίδης, Βέργος, Σεμερτζίδης (67’ Θανόπουλος), Μήτσικας, Σουλίδης, Γ. Ιορδανίδης (68’ Φωτιάδης), Καραμανλής, Παναγιωτόπουλος (88’ Ν. Ιορδανίδης), Ιασωνίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπαϊμάκης, Τσερκέζος, Στουρνάρας, Παπαδήμας, Μακράκης, Μπουσινάκης (65’ Βλάχος), Νάστος (80’ Τσικνίδης), Ναβαρέτε (60’ Καλαμιώτης), Κυπτίου, Πέτρας, Ντάνισιτς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου