ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Arena… έγιναν τα δημοσιογραφικά θεωρεία στη Λάρισα!!!

arena-έγιναν-τα-δημοσιογραφικά-θεωρεία-σ-456251

Δυστυχώς στο Ευρωπαϊκό γήπεδο της Λάρισας όλα δεν έγιναν τέλεια και αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά την Κυριακή. Μετά την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι από την Θεσσαλονίκη προχθές είχαμε τα ιδία αφού η φύλαξη του χώρου όπου οι άνθρωποι των ΜΜΕ εργάζονται δεν ήταν η σωστή.

Την Κυριακή στο AEL FC ARENA , Arena… έγιναν τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, αρκετοί Λαρισαίοι φίλαθλοι που κακώς βρέθηκαν εκεί επιτέθηκαν αναίτια και χωρίς τον παραμικρό λόγο σε δημοσιογράφους από τον Βόλο και εκτός από τις φραστικές επιθέσεις… τα νερά και τους καφέδες, ο συνάδελφος Γιώργος Γεωργούλας κτυπήθηκε άνανδρα από Λαρισαίους οπαδούς και χρειάστηκε η έστω καθυστερημένη παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων για να απομακρυνθούν και να γλυτώσουν οι υπόλοιποι, χωρίς όμως να γίνει καμία σύλληψη αν και οι δράστες της επίθεσης παρέμεναν στο χώρο. Ο Γιώργος Γεωργούλας όταν συνήλθε απορούσε για την αναίτια επίθεση που δέχθηκε, ενώ φάνηκε ότι τα δημοσιογραφικά στο AEL FC ARENA δεν παρέχουν προστασία στους εκπροσώπους του Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε δημόσια συγγνώμη, παραδεχόμενη το λάθος της, γιατί δεν προέβλεψε ότι μπορούσε να υπάρξει τέτοια αντίδραση. Την χρέωσε μάλιστα στην συσσωρευμένη οργή από τις διαιτητικές «σφαγές»!!!

Αργότερα όταν πληροφορήθηκε το συμβάν έφθασε στην αίθουσα Τύπου και ο πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για να δει την κατάσταση της υγείας του.

Χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση οπαδών της Λάρισας στα δημοσιογραφικά του AEL FC ARENA.

«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε χθες στις δημοσιογραφικές θέσεις του AEL FC ARENA (ΜΑΝΤΡΙΓΑΛ), ο Βολιώτης δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργούλας και η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό του, καθώς και τον προπηλακισμό όλων των δημοσιογράφων από το Βόλο και με επιστολή της προς τον Εισαγγελέα Λάρισας και τον Αθλητικό Εισαγγελέα ζητά να βρεθούν οι δράστες καθώς και οι ηθικοί αυτουργοί.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με νέα ανακοίνωσή της θα πάρει θέση για όλους και για όλα».

Άμεση απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, για τα όσα συνέβησαν έδωσε η ΠΑΕ Λάρισα. Εκει αναφέρεται πως “Το θέμα της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι πολύ σοβαρό, για να προσπαθεί κάποιος να το εκμεταλλευτεί παραγοντικά. Άλλωστε, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 καταδίκασε το επεισόδιο περίπου 12 ώρες πριν αποφασίσει να το κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Μάλιστα στην ανακοίνωση μεταφέρουν αλλού τις ευθύνες χαρακτηρίζουν ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων την ομάδα του Βόλου, την οποία κατηγορούν για κατάλυση των θεσμών και του κράτους, λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων των πολιτών.

Να εφαρμόσουν επιτέλους αυτό για το οποίο έχουν δεσμευτεί, δηλαδή να περιφρουρούν και να προστατεύουν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, έτσι ώστε οι αθλητικοί συντάκτες να κάνουν απερίσπαστοι της δουλειά τους, καλεί με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΣΑΤ, μάλιστα, καταγγέλλει ευθέως την ΠΑΕ Λάρισα για την επίθεση στον συνάδελφο Γιώργο Γεωργούλα, ενώ ανακοίνωση που καταδικάζει το γεγονός εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου