ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-456416

Σεΐχηδες αγοράζουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιντετ

  Eντατικά μαθήματα… αραβικών θα πρέπει να ξεκινήσουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιντετ, αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που θέλουν τη δημοφιλέστερη και πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο, με αξία 1,4 δισ. ευρώ, να υποκύπτει τελικά στα πετροδολάρια της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. Όπως αποκάλυψε χθες η «Daily Express», η επικείμενη συμφωνία φτάνει στα 2 δισ. ευρώ και «απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωσή της».
 
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» φαίνεται πως ζήλεψαν τη συμπολίτισσά τους, Σίτι, η οποία ανήκει στον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν από τα ΗΑΕ και πλέον είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου από την οικογένεια Γκλέιζερ στους βαθύπλουτους σεΐχηδες του Κατάρ. Μάλιστα, το ποσό των 2 δισ. ευρώ που θα λάβουν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, εκτός αν υπάρξουν εμπόδια της τελευταίας στιγμής, θα τους αποφέρει περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα (περίπου 930 εκατ. ευρώ) που είχαν πληρώσει το 2005 για να αγοράσουν τον σύλλογο, χρήματα που προήλθαν από δάνεια, τα οποία στη συνέχεια «φόρτωσαν» στα ταμεία της ομάδας. Την απαλλαγή της Γιουνάιτεντ από τους Γκλέιζερ επιθυμούν διακαώς και οι οπαδοί, οι οποίοι εκφράζουν συνεχώς τις διαμαρτυρίες τους στο «Θέατρο των Ονείρων».
 
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, διά του σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί, έχει κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο του ποδοσφαίρου, με κινήσεις που εντυπωσιάζουν. Η ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 ήταν μόνο αρχή για τους σεΐχηδες του Κατάρ, αφού στη συνέχεια και μέσω της εταιρίας τους Qatar Foundation, κατάφεραν να… λερώσουν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα με διαφήμιση για πρώτη φορά στην 111χρονη ιστορία των «μπλαουγκράνα», με τους Καταλανούς να… ζαλίζονται από τα 165 εκατ. ευρώ της προσφοράς!
 
 
 
 
 
Θεσσαλικό ντέρμπι με ειδικό βάρος… ΑΕΛ και Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ΑΕΛ FCArena στη ρεβάνς της ισοπαλίας του Πανθεσσαλικού. Οι γηπεδούχοι «καίγονται». Αν έχουν απώλεια βρίσκονται με το ένα πόδι στην Β’ Εθνική. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη παρατάσσονται χωρίς άγχος, θέλοντας το διπλό για λόγους γοήτρου και ιστορίας.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Πάντα τα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο «αιώνιους» αντιπάλους και ορκισμένους εχθρούς είναι διαφορετικά παιχνίδια από τα υπόλοιπα. Δεν κρίνονται μόνο στη δυναμικότητα, ούτε «στέκονται» στη βαθμολογία. Βάσει των παραπάνω και όλων όσων έχουν αποδειχτεί έως τώρα, ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπρεπε να είναι σήμερα το φαβορί.
Ομως τα ντέρμπι κρίνονται περισσότερο στο πάθος και σε ένα δεδομένο που αποδεικνύεται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο: ποια ομάδα δηλαδή θα δείξει ότι το θέλει περισσότερο. Παρότι το γηπεδούχο συγκρότημα βρίσκεται στην προτελευταία θέση και απέναντί του έχει μια από τις θεαματικότερες, πιο καλοδουλεμένες και πιο γυμνασμένες ομάδες της Σούπερ Λίγκα, προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια.
Από την άλλη όμως αυτό που μπορεί να πει κάποιος, συγκρίνοντας τις πορείες των δυο ομάδων και τα αποτελέσματά τους, είναι ότι αν ο Ολυμπιακός Βόλου πιάσει απόδοση ανάλογη με τα ματς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει δείξει ότι «φτιάχνεται» σε ντέρμπι. Οτι πετάει φωτιές όταν χτυπάει στην αντεπίθεση. Ότι ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις και διαθέτει ποδοσφαιριστές που δεν «κολλάνε» στις σκληρές έδρες. Στο στυλ του παιχνιδιού της και στα ατού που διαθέτει πηγαίνουν περισσότερα τα εκτός έδρας παιχνίδια.
Μπορεί βαθμολογικά το σημερινό ματς να μην το χρειάζεται απαραίτητα ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά η εκτός έδρας νίκη που θα συμπληρώσει την τετράδα των μεγάλων διπλών και θα απασχολήσει για άλλη μια φορά την ποδοσφαιρική Ελλάδα διεγείρει τη σκέψη όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Αλλωστε το σημερινό είναι ένα διαφορετικό ντέρμπι από όλα τα άλλα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να κερδίσει ακόμα ένα «στοίχημα» σήμερα. Και σίγουρα έχει την πολυτέλεια να παραταχθεί με διαφορετικό αέρα από αυτόν της ΑΕΛ, που οι παίκτες της τρέμουν και φοβούνται την αντίδραση σε πιθανό στραβοπάτημα. Γιατί για τους Λαρισαίους είναι η τελευταία τους ευκαιρία να κερδίσουν ξανά τον κόσμο τους και να ανανεώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή. Και σε μια τέτοια αναμέτρηση έδρας για την ΑΕΛ, θα περίμενε κανείς στις πιθανότητες της νίκης οι γηπεδούχοι να έχουν την μερίδα του λέοντος.
Η ιστορία εντούτοις γράφεται διαφορετικά φέτος στο θεσσαλικό ποδόσφαιρο… Δεν εξαρτάται από την Λάρισα, αλλά την ορίζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Κάτι που φυσικά δεν το περίμεναν ποτέ οι γείτονες.
Αυτό που είναι ευρέως αποδεκτό στην ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι οτι αναλόγως με τα «κέφια» των ερυθρολεύκων θα κυλήσει το ματς. Από τα πόδια των φιλοξενούμενων θα κριθεί το παιχνίδι… Αν ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αυτός που μας έχει συνηθίσει, τότε η Λάρισα δεν έχει τύχη.
 
 
 
Χωρίς κόσμο
 
Χωρίς κόσμο από το Βόλο το σημερινό στο AEL F.C.Arena όπως είχε γίνει και στο πρώτο ματς στο Πανθεσσαλικό χωρίς Λαρισαίους και 11.097 εισιτήρια!
Άλλωστε είναι και το γούρι! Στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ και ΑΕΚ δεν πήγαν Βολιώτες φίλαθλοι και μετά τα αποτελέσματα βγήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν!!!
                                                                                                                                                                     Β.Ζ
Γερμανός στο στόχαστρο
Το γεγονός ότι ούτε την Παρασκευή το βράδυ υπήρξε θετική εξέλιξη για την υπόθεση Πεντρίνιο και την έκδοση της μπλε κάρτας του κάνει τους ανθρώπους της Νίκης να στρέφονται σε άλλες λύσεις. Έτσι χθες ακούστηκε πως ο Γιδόπουλος έχει επαφές για έναν Γερμανό στράικερ που ανήκει στην Καϊζερσλάουτερν. Η προθεσμία της ΕΠΟ λήγει αύριο και μέχρι το βράδυ σήμερα ίσως υπάρξουν εξελίξεις.
                                                                                                    Αγ. Θαν.
Ετοιμάζει αλλαγές
Αναμένεται να «ανακατέψει» την τράπουλα σήμερα στα Γιαννιτσά ο νέος προπονητής της Νίκης Βέλικο Ντόβενταν. Μπορεί η διάταξη να είναι η ίδια, αλλά θέλοντας αλλαγή στον τρόπο αντίδρασης και ανάπτυξης της ομάδας αναμένεται να κάνει αλλαγές στην άμυνα και στο κέντρο.
                                                                                                    Αγ. Θαν.
Να τα διαψεύσουν
Με την απόδοσή τους και όχι απαραίτητα με τη νίκη οι παίκτες της Μεταμόρφωσης καλούνται σήμερα να διαψεύσουν τα περίεργα σενάρια που τους θέλουν να κάνουν «δώρο» στην έδρα τους το ροζ φύλλο στον Αμπελώνα, ώστε να μπουν εμπόδιο στην άνοδο της Νίκης Βόλου. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε το μόνο που θα μπορούμε να πούμε είναι ότι το βολιώτικο μπάσκετ είναι άξιο της μοίρας του και των παραγόντων που το «οδηγούν». Όμως το ξαναγράψαμε. Ελπίζουμε όλα αυτά να είναι μόνο κακόβουλα σενάρια…
                                                                                                    Αγ. Θαν.
Εχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον
Ηδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές ομάδες της Ελλάδας για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ ακαδημιών που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Πήλιο. Από τη Μαγνησία ενδιαφέρον έχουν δείξει ο Ολυμπιακός Βόλου και το Basketball Club, όπως επίσης και η Σκιάθος. Η Παρτιζάν φαίνεται ότι θα είναι μια από τις ομάδες που θα μετέχουν από το εξωτερικό, όπως και ακαδημίες από την Κύπρο. Για την διοργάνωση του τουρνουά υπεύθυνος είναι ο Νίκος Κατσάλης, πρώην καλαθοσφαιριστής, που έχει φορέσει και την φανέλα του Ίωνα στο παρελθόν.
                                                                                                    Αγ. Θαν.
Προεπιλογή
 
Από τώρα αρχίζει την οργάνωση για την επόμενη χρονιά και από αύριο Δευτέρα ξεκινά η προσπάθεια στελέχωσης της Μικτής Ομάδας Παίδων της Ε.Π.Σ.Θ. για τη νέα περίοδο και ενώ η τωρινή ομάδα έχει τερματίσει πρώτη και συνεχίζει …
Έτσι από την Ε.Π.Σ.Θ. και τον Ενωσιακό προπονητή Ηλία Κούγιαλη καλούνται οι ομάδες της Ένωσης που έχουν παίκτες γεννηθέντες το 1997 να τους στείλουν αύριο Δευτέρα στις 3.30 μ.μ. στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
                                                                                                                                                      Β.Ζ
 
 
 
Για καλύτερο
Μεγάλου ενδιαφέροντος είναι η αυριανή επιμορφωτική ημερίδα όλων των Διαιτητών και Κριτών για τα πρωταθλήματα αρμοδιότητος Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Θ. αφού στόχος της Επιτροπής είναι η καταγραφή της εικόνας και η βελτίωση ελλείψεων… για καλύτερο μπάσκετ…
                                                                                                    Β.Ζ
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Τι είναι καλύτερο, πρώτη νίκη ή “διπλό”;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου