ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η άνοδος περνάει από τα Γιαννιτσά

η-άνοδος-περνάει-από-τα-γιαννιτσά-456575

Για να επιστρέψει στην πρώτη τετράδα η Νίκη και να ανανεώσει τις ελπίδες της για άνοδο είναι αναγκαίο σήμερα να «περάσει» με διπλό από τα Γιαννιτσά. Οπως τόνισε στους παίκτες του κατά την διάρκεια της εβδομάδας και ο νέος προπονητής της ομάδας Βέλικο Ντόβενταν, η ισοπαλία δεν φτάνει και οι κυανόλευκοι στις 3 μ.μ. θα παραταχθούν στο Δημοτικό γήπεδο Γιαννιτσών με αποκλειστικό τους στόχο να πανηγυρίσουν την τέταρτη εκτός έδρας νίκη τους.

Ισως τους βολέψει και η ισοπαλία σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα, όμως διακαής πόθος των κυανολεύκων είναι το απόλυτο σε βαθμούς, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος και από την ήττα στην Κρανούλα. Το παιχνίδι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Football League 2 και αναμένεται να το παρακολουθήσουν από κοντά και αρκετοί φίλαθλοι της Νίκης που θα ταξιδέψουν στο Νομό Πέλλας για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους. Η αποστολή των φιλοξενούμενων όμως μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ντέρμπι μεγίστης βαθμολογικής σημασίας το σημερινό, θα κρίνει κατά πολύ την τύχη των δυο αντιπάλων στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι τα Γιαννιτσά προπορεύονται με δυο βαθμούς διαφορά της Νίκης Βόλου και πήραν την θέση της στην τετράδα μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής. Οι κυανόλευκοι θέλουν να βάλουν ξανά τα πράγματα στην θέση τους και να αποδείξουν ότι παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της μιας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων. Αν και για την πρωτιά και την απευθείας άνοδο οι πιθανότητες έχουν μειωθεί αισθητά μια και η Καλλονή έχει αποκτήσει διαφορά έξι βαθμών από τη Νίκη και παράλληλα μετρά ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού την περασμένη Κυριακή έκανε το ρεπό της, αντίθετα οι πέντε βαθμοί διαφορά από την δεύτερη θέση και την Αναγέννηση Επανωμής, δείχνουν αναστρέψιμοι.

Το ευχάριστο για τον Βέλικο Ντόβενταν που θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Συμπεριελήφθησαν κανονικά στην αποστολή οι Σωτρίνης, Μπουσινάκης που ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς, ωστόσο είναι στην κρίση του Σέρβου τεχνικού κατά πόσο είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα. Από κει και πέρα στην διάθεση του τέθηκε και ο στρατευμένος Πετράς, ενώ επιστρέφει ο Μαϊστρέλλης που εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα ο Καρακώστας υπέστη τράβηγμα την τελευταία στιγμή και αποκλείστηκε από την αποστολή, όπως και ο ανέτοιμος Ολιβερ.

Εν τω μεταξύ γρίφος για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επιλογή της βασικής ενδεκάδας από τον Βέλικο Ντόβενταν. Ακόμα και η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι σίγουρο ότι θα καλυφτεί από τον Τάσσο, αφού θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες επιλογές κι αν καλύπτονται οι θέσεις των μικρών στους αρχικούς έντεκα. Ετσι πιθανότητες να ξεκινήσει συγκεντρώνει και ο Μπαϊμάκης. Σε μια διάταξη 4-5-1 αναμένεται να ξεκινήσουν στα άκρα της ζώνης οι Στουρνάρας και Τσερκέζος και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο να τοποθετηθούν οι Μαϊστρέλλης και Παπαδήμας. Μακράκης και Νάστος φαίνεται πως θα τοποθετηθούν στο κέντρο με ανασταλτικό ρόλο, τις δυο πλευρές θα καλύψουν στα δεξιά ο Πετράς και αριστερά ο Κυπτίου, ενώ ο Τσάγγαρης θα αγωνιστεί με δημιουργικό ρόλο πίσω από τον προωθημένο Ντάνισιτς.

Στην αποστολή που αναχώρησε χθες το μεσημέρι για τα Γιαννιτσά, ο Βέλικο Ντόβενταν συμπεριέλαβε τους: Τάσσο, Μπαϊμάκη, Μακράκη, Μαϊστρέλλη, Βλάχο, Νάστο, Τσερκέζο, Τσάγγαρη, Στουρνάρα, Σωτρίνη, Μπουσινάκη, Ντάνισιτς, Πετρά, Παπαδήμα, Κυπτίου, Τσικνίδη, Καλαμιώτη, Χρυσοχοΐδη, Ναβαρέτε.

Ο Κερκυραίος Νικόλαος Πουλημάς θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης της Football League 2 που θα γίνει στα Γιαννιτσά. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Κατσούρης και Βασίλειος Δράμπαλος, επίσης από την Κέρκυρα. Τέταρτος ορίστηκε ο Κοζανίτης Κωνσταντίνος Πανυτσίδης.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών

Στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League 2 βρέθηκε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, μετά το μεγάλο διπλό στη Ζάκυνθο την περασμένη αγωνιστική. Οι σημερινοί γηπεδούχοι μετρούν επτά αγωνιστικές αήττητοι και δείχνουν ότι διανύουν περίοδο φόρμας. Η μέχρι σήμερα εντός έδρας παρουσία τους έχει να επιδείξει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Καλλονή και Φωκικός έφυγαν με σπουδαίες νίκες από τα Γιαννιτσά η πρώτη κερδίζοντας με 0-3 και ο δεύτερος με 1-4! Την ισοπαλία απέσπασαν Επανωμή και Ζάκυνθος. Τα Γιαννιτσά διαθέτουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και μια από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος.

Football League 2 – 22η Αγωνιστική

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Γήπεδο: Δημοτικό Γιαννιτσών

Ωρα: 15.00

1.ΚΕΛΠΕΚΗΣ 1.ΜΠΑΪΜΑΚΗΣ

11. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 72.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

3.ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ 77.ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ

14.ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ 4.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

92.ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ 55.ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ

8.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 20.ΝΑΣΤΟΣ

10.ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ 16.ΜΑΚΡΑΚΗΣ

22.ΒΕΡΓΟΣ 14.ΠΕΤΡΑΣ

4.ΣΕΜΙΡΤΖΙΔΗΣ 17.ΚΥΠΤΙΟΥ

28.ΣΟΥΛΙΔΗΣ 10.ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ

13.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 7.ΝΤΑΝΙΣΙΤΣ

Προπονητές:

Λ. ΜΠΙΛΗΣ Β. ΝΤΟΒΕΝΤΑΝ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου