ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για το γόητρο… και όχι μόνο

για-το-γόητρο-και-όχι-μόνο-456597

Για το γόητρο και όχι μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει σήμερα παίζοντας στις 5.15 μ.μ. στο «AEL FC Arena» στη Λάρισα να συνεχίσει το αήττητο σερί του για 4ο ματς εκτός έδρας, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.
Ο Ολυμπιακός, βρίσκοντας σήμερα τη Λάρισα σε κακή βαθμολογική θέση, έχει την ευκαιρία να πετύχει μια νίκη γοήτρου, αλλά και μια νίκη που θα φέρει την ομάδα να απέχει 3 βαθμούς από την οριστική παραμονή που είναι ο πρώτος στόχος, ενώ το τρίποντο στη Λάρισα σημαίνει ότι η ερυθρόλευκη ομάδα θα είναι πιο κοντά στα πλέι-οφ…
 
Όλα αυτά μαζί με το γεγονός πως η νίκη θα είναι η πρώτη για τον Ολυμπιακό στη Λάρισα, αλλά και για τον Σάκη Τσιώλη η πρώτη απέναντι στην ΑΕΛ, είναι μερικά από τα κίνητρα παρά το γεγονός ότι η ερυθρόλευκη ομάδα βλέπει το ματς χωρίς άγχος και όχι ως ντέρμπι, αφού γνωρίζει πως μόνο οι αντίπαλοι καίγονται για να ανανεώσουν τις όποιες ελπίδες για την σωτηρία τους.
Εκτός από το άγχος που “μεταφέρεται” στους Λαρισαίους ο Ολυμπιακός πάει σήμερα στη Λάρισα με ανεβασμένη ψυχολογία, προερχόμενος από μια μεγάλη νίκη επί του Ατρομήτου, παραμένοντας αήττητος εκτός έδρας το 2011, και παραμένει και στο θεσμό του κυπέλλου έχοντας περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά.
 
Η Λάρισα είναι αυτή που σήμερα “καίγεται” για βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός δεν είναι αδιάφορος, θέλοντας για μια ακόμη φορά να δείξει ότι είναι από τις ποιοτικότερες ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο Super League, και το μόνο που του λείπει σήμερα είναι ο κόσμος του, που θα “απουσιάζει” λόγω συνθηκών.
 Ο Ολυμπιακός πάντως και χωρίς συμπαράσταση του κόσμου -όπως έγινε και στις δυο προηγούμενες μεγάλες νίκες εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ- θέλει να δείξει πως ξέρει και μπορεί να παίρνει αποτελέσματα μακριά από το Βόλο, καθώς έχει να χάσει από τις 5/12/10 στην Ξάνθη.
Ο Ολυμπιακός που στο β΄ γύρο δεν έχει γνωρίσει ήττα θέλει τρίποντο και στο παραδοσιακό ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο νέο «AEL FC Arena» στις 5.15 μ.μ. με τον κόσμο να περιμένει να πανηγυρίσει, όπως έκανε και με μεγαλύτερες ομάδες όπως ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ.
Στο παιχνίδι με τη Λάρισα ο Σάκης Τσιώλης θα ξεκινήσει πιθανότατα την ίδια 11άδα που ξεκίνησε στο περασμένο νικηφόρο ματς με τον Ατρόμητο,δηλαδή τον Γιακούποβιτς τερματοφύλακα, τους Σέλεζι δεξιά, Ζαραδούκα αριστερά στα άκρα της άμυνας, στο κέντρο της θα είναι οι Σανκαρέ και Ντολεζάι με αμυντικό χαφ τον Άλβαρεζ.
Οι Καπετάνος, Μόνχε, Μπρέσκα, Ουμπίντες θα είναι στα χαφ και ο Μαρτίν κλασικός προωθημένος, ενώ απών από το ματς είναι ο Ηλίας Σολάκης λόγω τιμωρίας.
Οι Νέμεθ, Ακόστα, Ρόκας, Μητρόπουλος, Τομάς, Ρόκα, Τικάο, Ψυχογιός και Ροντρίγκεζ είναι οι άλλες λύσεις για τον Ολυμπιακό απέναντι στους Λαρισαίους, που από την πλευρά τους έχουν και απουσίες ,ενώ διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 26 γκολ παθητικό και εντός έδρας έχουν τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
Η Λάρισα εντός έδρας έχει ήττες από Αστέρα Τρίπολης 0-2, από Πανιώνιο 0-1, από ΠΑΟΚ 1-2
και από Ολυμπιακό 0-1, ενώ είχε ισοπαλίες με Κέρκυρα 1-1, Καβάλα 0-0 και νίκες με Ατρόμητο 1-0, Ξάνθη 3-0, Ηρακλή 2-1 και Πανσερραϊκό 2-1.
 
 Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας έχει χάσει μόνο από ΟΣΦΠ 3-1 και Ξάνθη 1-0, έχει νίκες
με Πανιώνιο 0-1, Παναθηναϊκό 0-2 , ΑΕΚ 0-4 και ισοπαλίες με ΠΑΟΚ 1-1,
Ατρόμητο 2-2, Ηρακλή 0-0, Πανσερραϊκό 2-2 και Εργοτέλη 0-0.
 
 
 *Ο τεχνικός των «βυσσινί» της Λάρισας Νίκος Κωστένογλου για το σημερινό θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου τόνισε ότι « Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς ως τοπικό ντέρμπι, αλλά ως ένα παιχνίδι στο οποίο έχουμε περισσότερο εμείς την ανάγκη των βαθμών. Αν πάμε στην προπαίδεια του… 3 Χ 5 =15 βαθμοί εντός, σας το λέω – πολύ αυστηρά – ότι θα πέσουμε στη Β’ Εθνική. Αν πάμε στη λογική ότι έχουμε αυτή τη στιγμή το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και – όχι πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε, αλλά πάση θυσία να έχουμε καλή εικόνα – να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου