ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-457091

60 εκατ. ευρώ για Φάμπρεγκας

ΙΣΠΑΝΙΚΗ παροικία στην Τσέλσι θέλει να δημιουργήσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, που παρά τις συστάσεις της UEFA για οικονομικό fair-play και τις απειλές για αποκλεισμό ακόμα κι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ετοιμάζεται να τινάξει ξανά την μπάνκα στον αέρα στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Έτσι, μετά την πρόσφατη απόκτηση του Ισπανού επιθετικού Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ έναντι 58 εκατ. ευρώ, ο Ρώσος μεγιστάνας των «μπλε» φέρεται αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο κόλπο και να πάρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον επίσης Ισπανό Σεσκ Φάμπρεγκας από την Αρσεναλ.

Αυτό αποκάλυψε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun», σύμφωνα με το οποίο ο Αμπράμοβιτς, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια πανίσχυρη ομάδα, ετοιμάζεται να ξεκινήσει το παζάρι για τον σταρ των «κανονιέρηδων» από τα 60 εκ. ευρώ! Βέβαια, το έργο του δεν θα είναι και πολύ εύκολο, αφού επιθυμία του προπονητή της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, είναι η παραμονή του Φάμπρεγκας στο «Emirates» και γι’ αυτό τον λόγο το περασμένο καλοκαίρι απέρριψε πρόταση της Μπαρτσελόνα για τον ποδοσφαιριστή, αξιώνοντας περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Για τον Ισπανό άσο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκτός της Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ιντερ.

 

 

 

 

 

 

Ενα αρνητικό ρεκόρ έχει κάνει φέτος η Νίκη Βόλου. Είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα σε εθνικές κατηγορίες που έχει αλλάξει μέσα σε έξι μήνες πέντε προπονητές! Τους δύο υπηρεσιακούς δεν τους περιλαμβάνουμε, αφού απλά κάλυψαν το κενό μέχρι την αντικατάσταση του πρώτου προπονητή. Βέβαια και αυτοί πρόλαβαν και κάθισαν στον πάγκο της ομάδας σε επίσημα παιχνίδια.

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Ο Στράτος Γιδόπουλος είπε πρόσφατα ότι η Νίκη θα συνεχίσει να υφίσταται με τον Χαραλαμπίδη ή χωρίς. Θέλοντας ουσιαστικά να τονίσει ότι η προσπάθεια δεν σταματάει στην παραίτηση ενός προπονητή. Ομως πέρασαν ήδη τέσσερις και φτάσαμε στον πέμπτο. Μια ομάδα που κυνηγά την άνοδο και τον πρωταθλητισμό φυσικά και την επηρεάζει αρνητικά κάθε αλλαγή στον πάγκο.

Πάντως ο Απόστολος Χαραλαμπίδης που είχε αρχίσει να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση των οργανωμένων φιλάθλων και όχι μόνο, η αλήθεια είναι ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση. Υποσχέσεις που δεν έγιναν πραγματικότητα τον ανάγκασαν σε παραίτηση και φυσικά έχει ευθύνη και η διοίκηση για το γεγονός αυτό, ωστόσο «έπεσε στα μάτια» όλων, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το όλο θέμα. Ο Χαραλαμπίδης ουσιαστικά είναι ο μόνος που έφυγε από μόνος του, ενώ τον ήθελαν στη Νέα Ιωνία, τόσο η διοίκηση, όσο και οι οπαδοί. Οι υπόλοιποι προπονητές δεν παραιτήθηκαν ουσιαστικά, αλλά τους ανάγκασαν να παραιτηθούν ή τους απέλυσαν. Ο Χόρχε Μπάριος που ξεκίνησε στον πάγκο φαινόταν «λίγος» για τους φιλάθλους που δεν του έδειχναν εμπιστοσύνη και μόνος του αποφάσισε να δηλώσει παραίτηση, βλέποντας το εναντίον του «ρεύμα», ο Αρμάντο Μαρέντζι που τον αντικατέστησε με δική του απόφαση ο Στράτος Γιδόπουλος, όπως φάνηκε στην συνέχεια δεν ήταν αρκετά σοβαρός για να επιληφθεί μιας τέτοιας προσπάθειας (υποστήριζε ότι δεν τον λένε άδικα μικρό Βαλβέρδε (!), αν και η Νίκη πλήρωσε σε κάποιο βαθμό την αποχώρησή του, αφού βρισκόταν σε περίοδο που έβρισκε τα «πατήματά» της.

Από κει και πέρα ο Πέντρο Πασκούλι έπεσε αρχικά θύμα της «κρίσης» που πέρασε η ομάδα τον Δεκέμβριο, αφού πάλι ο Στράτος Γιδόπουλος άρχισε τα γνωστά περί αποχώρησης του και σε ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας ο Ιταλός έφυγε για την χώρα του. Οταν ειδοποιήθηκε να επιστρέψει ένα σοβαρό ατύχημα του γιού του δεν του το επέτρεψε.

Ετσι φτάσαμε στον Απόστολο Χαραλαμπίδη. Φιλόδοξος προπονητής, που κατά γενική ομολογία έκανε πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση, αλλά κακός διαχειριστής των προβλημάτων. Αλλωστε οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα στις μικρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και δεν διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Οπως έχει η κατάσταση στη Νίκη χρειαζόταν έναν άνθρωπο σοβαρό, αρσενικό και επαγγελματία, που να μην μένει στα προβλήματα και να «κλαίγεται» γι’ αυτά βρίσκοντας δικαιολογίες, να προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια μετά την ήττα, να κρατήσει συσπειρωμένους τους ποδοσφαιριστές και να περάσει την φιλοσοφία του πρωταθλητισμού…

Ο Γιδόπουλος αποφάσισε να στραφεί σε μια εγγυημένη και δοκιμασμένη λύση από το παρελθόν. Ο Βέλικο Ντόβενταν ήρθε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ομως μόνος του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Χρειάζεται στην τελική της προσπάθεια για την ανατροπή η κυανόλευκη οικογένεια να είναι ενωμένη και να κοιτάξει μπροστά. Δεν χάθηκε ακόμα τίποτα. Υπάρχουν ελπίδες. Νοοτροπίες του παρελθόντος και μιζέρια ας μείνουν στο παρελθόν. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος…

 

 

 

 

Ιωνικός και κύπελλο

Ο Σάκης Τσιώλης πάει πρώτη φορά στο ΑΕL FC ARENA, αφού οι μεγάλες του στιγμές με τη Λάρισα ήταν στο Αλκαζάρ. Ως ποδοσφαιριστής, 8 χρονιές στη Λάρισα πήρε πρωτάθλημα το 1988 και Κύπελλο το 1985. Φεύγοντας όμως και παίζοντας στον Ιωνικό δεν έχασε ποτέ από την ΑΕΛ.

Το 1990 πήρε διπλό στη Λάρισα (0-1) και είχε 0-0 στη Νίκαια, το 91 πήρε 0-0 στο Αλκαζάρ και κέρδισε 3-0 με τη φανέλα του Ιωνικού, ενώ ως προπονητής τού πάει το κύπελλο έχοντας κερδίσει 3 φορές την ΑΕΛ με πιο πρόσφατη την περσινή νίκη – αποκλεισμό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε πρωτάθλημα ως προπονητής δεν έχει κερδίσει την ΑΕΛ, αλλά έχει πάρει δυο «Χ» στο Αλκαζάρ!!!

Επιστροφές

Ενας από τους νέους διαιτητές προτίμησε τελικά να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, αλλά εκεί που ήταν πριν δηλαδή ως ποδοσφαιριστής… και ο Ι. Αντζούρης γύρισε στον Πανιώνιο.

Πάντως υπήρξαν και επιστροφές στην ενεργό διαιτησία, αφού μετά τον Βαγγέλη Κόκκαλη από το ΣΔΠΘ στην ΤΕΔ/ΕΠΣΘ επέστρεψε και ο Χρ. Ζήσιος.

Έτσι η Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας ενημέρωσε με έγγραφο την ΚΕΔ/ΕΠΟ και ΔΑΔ/ΕΠΟ για την επανένταξη στους πίνακες της Δ’ Εθνικής των Κόκκαλη, Ζήσιου και Μπαρκονίκου…

Κλειστόν

Από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου το γήπεδο της Νεάπολης θα είναι κλειστό για να συντηρηθεί… κι ας είναι εποχή που οι ομάδες το έχουν ανάγκη!!!

Και μετά θα ανοίξει όταν θα τελειώνουν οι υποχρεώσεις των ομάδων και το καλοκαίρι που θα μπορούσε να κλείσει θα είναι διαθέσιμο!!!

Στο άγνωστο

Με την περιφέρεια που ανήκουν οι μικτές ομάδες Αιτωλοακαρνανίας-Άρτας-Θεσπρωτίας-Κέρκυρας -Πρέβεζας θα παίξουν στην επόμενη φάση οι μικτές της Ε.Π.Σ.Θ. που είναι η βάση για την περιφέρεια, όπου μαζί είναι Φθιώτιδα- Βοιωτία -Ευρυτανία- Φωκίδα.

Οι δυο περιφέρειες θα δώσουν διπλούς αγώνες το Μάρτιο!

Διαιτησίες

Σε αγώνα Γ’ Εθνικής έχει ορισθεί για μια ακόμη ο Βολιώτης διαιτητής Δημήτρης Κρητικός που θα διευθύνει το ματς Επανωμής – Φιλιππιάδας .

Ο Κρητικός έχει ήδη ανοδική πορεία και έχει ξαναβρεί μπροστά του τον Εθνικό Φιλιππιάδας ως 4ος στην Άμφισσα, ενώ στην Επανωμή έχει σφυρίξει ο άλλος Βολιώτης, ο Μ. Σκουλάς, που τώρα σφυρίζει Α΄ Γυναικών στην Καρδίτσα…

Επίσης η βολιώτικη διαιτησία εκπροσωπείται την Κυριακή και στη Δ΄ στο ματς Λεπτοκαρυά-Άρης Λόφων με Ρούση, Κόκκαλη και την Μωραΐτη.

Ο δαίμων

Ο δαίμων κτύπησε χθες τη σελίδα μας και αντί για το άρθρο που διαβάζετε τελικά σήμερα μπήκε ένα αρκετό παλιό!!!

Μετά η γιορτή

Μετά την αργία της 25ης Μαρτίου, δηλαδή το Σάββατο 26 Μαρτίου θα διεξαχθεί η φετινή γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου, ο φετινός τελικός του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Θ. μεταξύ Εθνικού-Πρωτεσιλάου στο ΕΑΚ…

Η Ερώτηση της Ημέρας

Για τα προχθεσινά γενέθλια το δώρο μεθαύριο;

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου