ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη είπε αντίο στην «Κλούβα» όπως της άξιζε

η-νίκη-είπε-αντίο-στην-κλούβα-όπως-τη-730634

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το «αντίο» που άξιζε στην ιστορική «Κλούβα» είπε η Νίκη Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Μακρυχωρίου, κερδίζοντας έστω και δύσκολα και με αρκετό καρδιοχτύπι με 1-0, χάρις σε εκτέλεση πέναλτι του Κέρι, που κέρδισε νωρίτερα ο Δωματάς.

Οι παίκτες του Γιώργου Κούτση άγχωσαν τον κόσμο τους με τη δυστοκία τους, εκνευρίστηκαν με τις αποφάσεις του ρέφερι Παπακωνσταντίνου από την Φθιώτιδα, έχοντας δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Κέρι και ακυρωθέν τέρμα με τον Παπαδόπουλο, ενώ λίγο έλειψε να γίνει η «ζημιά» στο 80’ σε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων και δοκάρι του Κατσιγιάννη.

Το χθεσινό παιχνίδι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, ήταν το τελευταίο στο θρυλικό «Παντελής Μαγουλάς» στο οποίο από σήμερα μπαίνει λουκέτο, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες ανακατασκευής σε αγωνιστικό χώρο, κερκίδες και όχι μόνο.

Μπήκε ζεστά αλλά…

Με τη Θύρα 3 να γκρεμίζεται πριν τα έργα… από τα «αχ» των κυανόλευκων, οι γηπεδούχοι σημάδευαν αλλά χωρίς στόχο την αντίπαλη εστία. Αρχικά ο Βουκομάνοβιτς μετά από κάθετη του Κέρι σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να ακολουθήσει νέα μεγάλη στιγμή στο 5’ με τον Κέρι να σημαδεύει έπειτα από εκτέλεση φάουλ το οριζόντιο δοκάρι.

Με την Νίκη να έχει την υπεροχή αλλά όχι το γκολ, οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν με αντεπιθέσεις όποτε μπορούσαν και απείλησαν την εστία του Αποστολίδη αρχικά στο 16’ με τον Κατσιγιάννη να σεντράρει από τα δεξιά αλλά ο Δ. Τεντολούρης αστόχησε. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 22’ προσπάθησε να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Αποστολίδη, αλλά ο τελευταίος είπε όχι, όπως και στο 28’ σε σουτ του Κατσιγιάννη.

Οσο η ώρα περνούσε η Νίκη δεν είχε τα ίσια πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, εκνευρισμένη από το παθητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, αλλά και από αποφάσεις του διαιτητή, όπως στο 38’ όταν αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Τζιλού. Μάλιστα ο εκνευρισμός έγινε ακόμη μεγαλύτερος, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Θ. Παπαδόπουλος ήρθε ως τρέιλερ από πίσω για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σουτ του Φάμπιο και απόκρουση του Γεωργαντζά, αλλά ο έμπειρος μπακ… υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο ίδιο έργο θεατές

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει στην επανάληψη για το πρώτο τέρμα που θα της έδινε το τρίποντο, αλλά συνέχισε να βρίσκει εμπόδια τόσο στην πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη του Απόλλωνα, όσο και στον ανορθόδοξο μερικές φορές τρόπο παιχνιδιού της, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τους χώρους και να περιορίζουν τον Κέρι, που προσπαθούσε να ελιχθεί στον κακό αγωνιστικό χώρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη ουσιαστική φάση του β’ ημιχρόνου ήρθε στο 67’, με τον Κέρι να επιχειρεί σουτ από το ύψος του πέναλτι, που έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Κουλοκτσής.

Νέα σπουδαία ευκαιρία χάθηκε λίγο αργότερα, με τον Μέτσε να αφήνει στον Κέρι και αυτός να επιχειρεί σουτ, θέλοντας να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γεωργαντζά, αλλά ο νεοεισελθόντας Τζιώρας στην προσπάθεια να σιγουρέψει το γκολ, έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ, όπως και η εκτέλεση φάουλ του Κέρι στο 74’.

Παραλίγο… τραγωδία

Για τους φιλοξενούμενους ο Κατσιγιάννης, λίγο έλειψε να κάνει το 0-1 στο 80’, όταν βγήκε σε κόντρα επίθεση απέναντι από τον Αποστολίδη και πλάσαρε με τον τελευταίο να αποκρούει αρχικά και τον μέσο του Απόλλωνα να παίρνει το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, προ κενής εστίας και με τον Αποστολίδη εξουδετερωμένο.

Λύτρωση στο 83’

Ο Δωματάς που είχε αντικαταστήσει τον ανούσιο Φάμπιο, σέντραρε στο 83’ και ο Κοντοβάς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, με τον ρέφερι Παπακωνσταντίνου να μην διστάζει δευτερόλεπτο προκειμένου να καταλογίσει το σημείο του πέναλτι.

Από εκεί ο Κέρι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γεωργαντζά, με τον ίδιο να «ξαπλώνει» αντίθετα και έτσι το 1-0 ήταν πλέον γεγονός, χωρίς να αλλάξει κάτι στα εναπομείναντα λεπτά.

Νίκη Βόλου-Απόλλων 1-0

Γήπεδο «Π. Μαγουλάς»

Σκόρερ: (83’ πεν. Κέρι)

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 56’ Καρτσαμπάς, Μέτσε-52’ Μυριώτης, Ξέρας, Μιτζάλι

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (81’ Ντινιωτάκης), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Ρόβας, Μέτσε, Κέρι, Φάμπιο (71’ Δωματάς), Ιορδανίδης, Βουκομάνοβιτς (66’ Τζιώρας).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γεωργαντζάς, Δ. Τεντολούρης, Κουλοκτσής, Τζιλός, Ισούφης, Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Μυριώτης (61’ Μιτζάλι), Κρανιώτης, Απ. Τεντολούρης, Ξέρας (76’ Τζουμάκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου