ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλική νίκη για την Εθνική

φιλική-νίκη-για-την-εθνική-454315

Το νέο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ό,τι ξεχώρισε χθες στη Λάρισα και παίζοντας ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο η Εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος άφησε για 45 λεπτά πολύ καλές εντυπώσεις και πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στον Καναδά με γκολ του Φετφατζίδη στο 63’.

Άκεφη και «μουδιασμένη» στο πρώτο ημίχρονο, η καλή Εθνική του δεύτερου 45λέπτου νίκησε τον Καναδά στο «AEL FC ARENA», σε φιλικό προετοιμασίας πριν από τον εκτός έδρας αγώνα των προκριματικών του Euro 2012 με την Μάλτα στις 26 Μαρτίου.

Με δεδομένες τις απουσίες των Σαμαρά και Αβραάμ Παπαδόπουλου, του 4-3-3 του Φερνάντο Σάντος είχε τους Τοροσίδη, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο και Μόρα μπροστά από τον Σηφάκη. Κατσουράνης, Καραγκούνης και Νίνης ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Σαλπιγγίδη, Φετφατζίδη και Λυμπερόπουλο στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά, ίδιο σύστημα και για τον Καναδά.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ήταν απογοητευτική. Οι διεθνείς μας δεν μπορούσαν να συνεργαστούν, έδειχναν χωρίς ιδιαίτερη διάθεση, με αποτέλεσμα ουδέποτε να βρουν ρυθμό και έτσι η πρωτοβουλία των κινήσεων που είχαν, ιδίως στο πρώτο 25λεπτο, δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική εμφανίστηκε μεταμορφωμένη. Με τις τέσσερις αλλαγές του Σάντος (Χαλκιάς αντί Σηφάκη, Βύντρα αντί Τοροσίδη, Καφές αντί Κατσουράνη και Μήτρογλου αντί Σαλπιγγίδη), το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2 με Μήτρογλου και Λυμπερόπουλο στην κορυφή, ενώ Νίνης και Φετφατζίδης ήταν στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Οι διεθνείς ήταν σαφώς πιο κεφάτοι και ορεξάτοι, με πρώτο τον Φετφατζίδη και άρχισε πλέον να έχει καλύτερη ανάπτυξη και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Μήτρογλου (47’, 56’), Νίνης (48’) και Τζαβέλλας (59’) απείλησαν, πριν έρθει το 1-0 με το ωραίο γκολ του Φετφατζίδη στο 63’. Δύο λεπτά νωρίτερα, με την είσοδο του Κονέ αντί του Λυμπερόπουλου, το σύστημα γύρισε σε 4-3-3 με τον Κονέ αριστερά, τον Φετφατζίδη δεξιά και τον Μήτρογλου στην κορυφή.

Ο «Φέτφα» ήταν πλέον «ζεστός», έφτασε και άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ (65’, 71’) πριν έρθει, μετά το 70’ η πτώση του ρυθμού της Εθνικής. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναγκαστική αλλαγή του Μήτρογλου (ένιωσε ένα «σφίξιμο») με την είσοδο του Γεωργιάδη, ο οποίος κατά συνθήκη πήγε στην κορυφή της επίθεσης. Η διάθεση δεν έλειψε από τους διεθνείς, αλλά δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα, την ώρα που οι Καναδοί έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντε Ροζάριο (75’) και Φρεντ (87’).

ΕΛΛΑΔΑ -ΚΑΝΑΔΑΣ 1-0

ΣΚΟΡΕΡΣ: 63′ Φετφατζίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόεν (Νορβηγία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60′ Παπασταθόπουλος – 7′ Σίμπσον

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης (46′ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46′ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης (46′ Καφές), Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (46′ Μήτρογλου, 69′ Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61′ Κονέ).

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82′ Πασέκο), Τζάκσον (65′ Εντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78′ Ρίκετς), Όσεαν (46′ Φρεντ).

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου