ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4 ματς σήμερα, αύριο το ντέρμπι

4-ματς-σήμερα-αύριο-το-ντέρμπι-731422

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, συνεχίζεται από σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την 7η αγωνιστική, η οποία περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και το αυριανό ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει.

Σήμερα το πρόγραμμα ξεκινά με το ματς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος με τους αήττητους «πράσινους» να θέλουν να επεκτείνουν το απόλυτο της έδρας τους. Ο Πανιώνιος προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Οι δύο νίκες για τη Σούπερ Λιγκ, με Απόλλωνα και Άρη, τον τόνωσαν βαθμολογικά, αφού είχε μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα πρώτα.

Ο Πανιώνιος έχει καταφέρει στην ιστορία του να κάνει τρεις νίκες στην έδρα του Παναθηναϊκού και τις τρεις όμως στη Λεωφόρο κι όχι στο ΟΑΚΑ που δεν έχει νικήσει ποτέ τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια στα Γιάννινα οι “Ζωσιμάδες” φιλοξενούν το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας, με τον ΠΑΣ να δίνει εκεί μόλις το δεύτερο παιχνίδι, μετά τη νίκη του επί του Άρη. Έχει παίξει ήδη πέντε ματς εκτός έδρας, έχοντας χάσει τέσσερα, αλλά από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Ο Παναιτωλικός έχει απόλυτα ισορροπημένη πορεία ώς τώρα, με δυο νίκες στο γκολ, δύο ήττες στο γκολ και δύο ισοπαλίες. Έχει δεχτεί γκολ και στα έξι παιχνίδια του, ενώ έχει σκοράρει στα πέντε. Όμως η ομάδα του Αγρινίου δεν έχει νικήσει ποτέ στα Γιάννινα για τη μεγάλη κατηγορία, έχοντας πάρει τρεις ισοπαλίες, τις δύο στις δύο τελευταίες επισκέψεις του εκεί.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η συνάντηση του Απόλλωνα με την ΑΕΚ καθώς το παιχνίδι στη Ριζούπολη είναι κρίσιμο, τόσο για τον ουραγό Απόλλωνα, μοναδική ομάδα που στο ένα πέμπτο του πρωταθλήματος έχει μείνει χωρίς βαθμό, όσο και για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που δεν κατάφερε να κάνει νίκη στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό..και εκτός των άλλων έχει και μείον!

Η ΑΕΚ έχει μια εντυπωσιακή παράδοση στο γήπεδο της Ριζούπολης αφού δεν έχει χάσει στα τελευταία 25 παιχνίδια της εκεί, κάνοντας 19 νίκες και έξι ισοπαλίες.

Για μια ακόμα φορά θα βρεθούν αντίπαλοι ο “δάσκαλος” Γιάννης Ματζουράκης με τον “μαθητή” και βοηθό του το 2004-05 στην Ξάνθη Μαρίνο Ουζουνίδη. Βέβαια από την πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι, τον Ιανουάριο του 2009, ΟΦΗ – Λάρισα 1-2, ο “μαθητής” αποδείχτηκε πολύ καλός!

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει στη Λάρισα όπου παίζουν ΑΕΛ –Λαμία. Η ΑΕΛ είναι η μια από τις έξι ομάδες που δεν έχουν ισοπαλία, ενώ η Λαμία έχει τις περισσότερες στο πρωτάθλημα, τρεις, όσες και η Ξάνθη.Μια ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι ότι θα δούμε την πρώτη συνάντηση στο φετινό πρωτάθλημα ανάμεσα σε ομάδες που άλλαξαν ήδη προπονητή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League:

Σήμερα Σάββατο (20/10)

16:00 Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

18:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

19:00 Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ

20:30 ΑΕΛ – Λαμία

Κυριακή (21/10)

18:15 Λεβαδειακός – Ξάνθη

19:00 Αρης – ΠΑΟΚ

20:30 ΟΦΗ – Ολυμπιακός

Δευτέρα (22/10)

19:00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης

Η βαθμολογία

Σοβαρές επιπτώσεις στη βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει η διατήρηση της τιμωρίας της ΑΕΚ. Μετά την απόρριψη της έφεσης που είχε κάνει η «Ένωση» για την ποινή που της είχε επιβληθεί λόγω των επεισοδίων με τον Ολυμπιακό, τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου αλλάζουν.

Κι αυτό διότι η πρωταθλήτρια υποχωρεί πλέον από τη δεύτερη θέση στην πέμπτη (ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό), ο ΠΑΟΚ παίρνει απόσταση έξι πόντων από έναν εκ των δυο ανταγωνιστών του για την κούπα και ο Ολυμπιακός κερδίζει πλεονέκτημα τριών βαθμών από την πρωταθλήτρια.

Συγκεκριμένα η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. ΠΑΟΚ 16

2. Ατρόμητος 16

3. Ολυμπιακός 13

4. Άρης 12

5. Παναθηναϊκός 10

6. ΑΕΚ 10

7. Ξάνθη 9

8. Παναιτωλικός 8

9. Πανιώνιος 7

10. ΑΕΛ 6

11. ΠΑΣ Γιάννινα 6

12. Αστέρας Τρίπ. 4

13. Λαμία 3

14. Λεβαδειακός 3

15. ΟΦΗ 2

16. Απόλλων 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου