ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από τον Αλμυρό στην Εθνική Ελλάδος

από-τον-αλμυρό-στην-εθνική-ελλάδος-732725

Η εθνική ομάδα κορασίδων κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να προκριθεί στην elite round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ17 και η Μαρία Ξάνθη με καταγωγή από την Αμαλιάπολη Αλμυρού είναι βασικό μέλος της.

Η 16χρονη που αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, συμμετέχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον 9ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στα Ιωάννινα υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Αντώνη Πριόνα και κατάφερε μαζί και με τα υπόλοιπα κορίτσια της αποστολής, να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των αγώνων.

Η Μαρία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Άθλο Αλμυρού στην ηλικία των 10, ενώ αργότερα αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική γυναικών με τη φανέλα του Μαγνησιακού για δύο χρόνια. Πλέον αγωνίζεται στην Α’ Εθνική κατηγορία, με τα χρώματα των Ελπίδων Καρδίτσας, που συμμετείχε και στους ομίλους του Champions League με μεγάλη επιτυχία.

Η 16χρονη Μαρία μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό που παράλληλα συνοδεύτηκε με επιτυχημένα αποτελέσματα».

Η Μαρία Ξάνθη αναφέρθηκε επίσης και στους προσωπικούς της στόχους: «Στοχεύω σε μια καλή πορεία τόσο με την εθνική στην elite round όσο και με την ομάδα μου τις Ελπίδες Καρδίτσας στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, ενώ όνειρό μου είναι να αγωνιστώ κάποια στιγμή στο εξωτερικό».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου