ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Καθάρισε» στο β’ μέρος η Νίκη Βόλου

καθάρισε-στο-β-μέρος-η-νίκη-βόλου-732827

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τον Χρήστο Τζιώρα να επιστρέφει σε αποστολή της Νίκης Βόλου, ξεκινώντας και στο αρχικό της σχήμα και να σκοράρει, η Νίκη Βόλου επικράτησε με 3-0 της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε με αρκετούς από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς, έχοντας την ευκαιρία να ξεκινήσει στο βασικό της σχήμα με τους Αλέξανδρο Τσεμπερίδη και Χρήστο Τζιώρα, οι οποίοι επανήλθαν μετά από τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν.

Το σκορ άργησε να ανοίξει, με το πρώτο τέρμα να έρχεται στο 42’ από τον Βουρδάκη, με τον Ιορδανίδη να σημειώνει στο 63’ το 0-2 και τον Τζιώρα το τελικό 0-3 στο 89’, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να επιστρέφει με γκολ, μετά από έξι μήνες αναγκαστικής αναμονής.

Για τους κυανόλευκους, ο Κ. Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Ντινιωτάκης, Καντούτσης, Λάιος, Κυριαλάνης. Στη μεσαία γραμμή Τσεμπερίδης και Ιορδανίδης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Βουρδάκη και Ματθαίου να παίζουν στις πλευρές δεξιά και αριστερά και τους Τζιώρα – Αναστασίου να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.

Η νεοφώτιστη στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ από την άλλη στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, με την περσινή πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΘ να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, για να απειλήσει με κεφαλιά του Στεφανή στο 9’, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φούκης, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, καταλήγοντας άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα η Νίκη θέλησε να δείξει τα δόντια της και έχασε διπλή ευκαιρία, όταν ο Ματθαίου ξεκίνησε την επιθετική προσπάθεια, αλλά τόσο ο Ιορδανίδης, όσο και ο Τζιώρας, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα, Μπράνο, που απέκρουσε.

Στο 14’ ο Τσιάτσιος επιχείρησε σουτ προς την εστία της Νίκης, με την μπάλα να αναπηδά πριν αποκρούσει σε κόρνερ ο Κ. Παπαδόπουλος, με το παιχνίδι να… «παίρνει και πάλι ζωή» στο 25’, όταν από συρτή σέντρα του Ντινιωτάκη ο Τζιώρας βρέθηκε στο ύψος σχεδόν της μικρής περιοχής, για να κάνει το πλασέ και την μπάλα να περνά μόλις άουτ και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η Νίκη θέλησε να απειλήσει και πάλι στο 36’ με τον Βουρδάκη, όμως η μπάλα κόντραρε στον Κυριάκο, που έβαλε την κόντρα, για να φθάσουμε στο 42’, όταν Στεφανής και Τζιώρας διεκδίκησαν την μπάλα στον αέρα, μετά από πλάγιο του Ντινιωτάκη. Ο Στεφανής πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Βουρδάκη, που δεν καθυστέρησε και με σουτ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Μπράνο για το 0-1.

Δύο γκολ στο β’ μέρος

Η Δήμητρα προσπάθησε στο β’ μέρος να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Κακλιάς βρήκε τον Φούκη, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ντινιωτάκη και έδωσε την ευκαιρία στον Κ. Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι άργησε, αλλά έφερε ακόμη ένα τέρμα για τους φιλοξενούμενους. Ήταν το 63ο λεπτό, με τον Τσεμπερίδη και τον Ιορδανίδη να συνεργάζονται για να φθάσει η μπάλα στον Ματθαίου. Η συρτή σέντρα του τελευταίου

έστειλε την μπάλα στον Τζιώρα, αλλά ο Μπράνος κατάφερε να αποκρούσει, όμως εκεί που έφθασε η μπάλα καραδοκούσε ο Ιορδανίδης για να την σπρώξει στα δίχτυα σε κενή εστία για το 0-2, καθαρίζοντας την υπόθεση πρόκριση.

Από σέντρα του Ξηροκώστα στο 68’ ο Μπιρμπίλης πήρε την κεφαλιά με τον Φούκη να πιάνει το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με το 0-2 να παραμένει.

Τέσσερα λεπτά μετά η Νίκη άγγιξε ένα τρίτο τέρμα, όμως ο Μπράνος φώναξε παρών στο σουτ του νεοεισελθόντα Μακενγκό και ότι δεν έγινε στο 72’, σημειώθηκε στο 87’.

Συγκεκριμένα από ενέργεια του Ματθαίου και σέντρα από τα δεξιά ο Τζιώρας βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά πέτυχε το 0-3, σφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιστροφή του, στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από μισό σχεδόν χρόνο αποχής, λόγω τραυματισμού.

ΔΗΜΗΤΡΑ: (Ανδρωνάς) Μπράνος, Γαλατσίδας, Μπαράκου, Κυριάκος, Στεφανής, Τσιάτσιος, Φούκης, Θωμαΐδης (74’ Γκαρνίδης), Κακλιάς (56’ Αραπίτσας), Ζαντιώτης (61’ Μπιρμπίλης), Ξηροκώστας (74’ Πρατής).

ΝΙΚΗ: (Κούτσης) Παπαδόπουλος, Ντινιωτάκης, Κυριαλάνης, Καντούτσης (80’ Θ. Παπαδόπουλος), Λάιος, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (74’ Σιώμος), Βουρδάκης (46’ Μακενγκό), Ματθαίου, Αναστασίου (46’ Μέτσε), Τζιώρας.

Παπακωνσταντίνου στο «Π. Μαγουλάς»

Ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Απόλλωνα Μακρυχωρίου την ερχόμενη Κυριακή στο «Π. Μαγουλάς» και στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Βοηθοί του, στην αναμέτρηση, που θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. θα είναι οι κ.κ. Βασίλης Καλύβας και Χρήστος Δόσκορης. Πέρυσι ο Ν. Παπακωνσταντίνου είχε βρεθεί στο Καρπενήσι, όπου η Νίκη κέρδισε με 5-0 τον ΑΠΟΚ Βελούχι, ενώ για φέτος το Κυριακάτικο, είναι το πρώτο του παιχνίδι σε Εθνική κατηγορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου