ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Εθνική για νίκη σήμερα με Ουγγαρία

η-εθνική-για-νίκη-σήμερα-με-ουγγαρία-736382

Η Εθνική ομάδα παίζει σήμερα στις 21.45 στο ΟΑΚΑ με την Ουγγαρία στο πλαίσιο της νεοσύστατης διοργάνωσης Nations League και δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα λάθη της Βουδαπέστης, αλλά οφείλει να είναι συγκεντρωμένη, επιθετική και αποτελεσματική για να φτάσει στη νίκη, όπως επισήμανε και ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου την Ουγγαρία, από την οποία είχε χάσει πριν ένα μήνα εκτός έδρας (1-2) και μόνο η νίκη θα το διατηρήσει σε τροχιά πρώτης θέσης, στο 2ο όμιλο της League C στο Nations League.

«Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες… Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Έχουμε τους παίκτες και θα πρέπει να νικήσουμε», τόνισε ο Γερμανός προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Σκίμπε μίλησε για την ενδεκάδα και το πλάνο του: «Σχεδόν έχω κατασταλάξει στους 11 ποδοσφαιριστές. Περιμένω να δω τον Χριστοδουλόπουλο, οι υπόλοιποι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω αποφασίσει και για την τακτική. Θέλουμε να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα στον επιθετικό τομέα».

Το «πάθημα» στην Ουγγαρία: «Δώσαμε χώρο στους Ούγγρους να καταλάβουν ότι μπορούν να σημειώσουν τα γκολ, όμως αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε αύριο. Η ομαδική αμυντική λειτουργία μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν καλή. Το βασικό είναι ότι θα πρέπει να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο».

Τη χρησιμότητα του Ζέκα: «Είναι καλό ότι επιστρέφει, γιατί ασκεί πίεση και βοηθά το παιχνίδι μας. Στην Ουγγαρία δεν ασκήσαμε πίεση ψηλά. Το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν αργά γιατί ήδη είχαμε δεχθεί δύο γκολ και δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Το διπλό κίνητρο της διοργάνωσης: «Είναι ενδιαφέρον να αγωνίζεσαι με αντίπαλους δύσκολους και άξιους. Θέλουμε την πρώτη θέση για να περάσουμε στην επόμενη φάση, να ανέβουμε κατηγορία και έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Euro 2020».

Από τους διεθνείς παρέστη ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος υπογράμμισε: «Έχουμε καταλάβει τη σημασία του αγώνα… Στόχος μας είναι η πρώτη θέση, είμαστε το φαβορί του ομίλου, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Όσο για το τι θα συνιστούσε αποτυχία; «Αποτυχία θα ήταν να μη βγούμε πρώτοι σε αυτόν τον όμιλο. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».

Παράλληλα, ο άσος του Ολυμπιακού κάλεσε τους Έλληνες φιλάθλους να βοηθήσουν την Εθνική: «Παίζουμε σε καινούργιο γήπεδο και θέλουμε ο κόσμος να έρθει να μας βοηθήσει. Δεν είναι σαν το «Καραϊσκάκης», αλλά πρέπει να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο και χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κοινού μας».

Ο Β’ ΟΜΙΛΟΣ

(12/10) Εσθονία-Φινλανδία

(12/10) Ελλάδα-Ουγγαρία

(15/10) Φινλανδία-Ελλάδα

(15/10) Εσθονία-Ουγγαρία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φινλανδία 2 2-0 6

Ουγγαρία 2 2-2 3

Ελλάδα 2 2-2 3

Εσθονία 2 0-2 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου