ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγώνες σκάκι στην Κασσαβέτεια

αγώνες-σκάκι-στην-κασσαβέτεια-737465

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ειδικό αγροτικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας Βόλου, το απόγευμα της Παρασκευής 28/9, αγώνας σκάκι σιμουλτανέ και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Αγγελής, σκακιστής της Σ.Ε. Βόλου, αντιμετώπισε ταυτόχρονα 16 σκακιστές (κρατούμενους, υπαλλήλους και τέκνα υπαλλήλων).

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.), με την αμέριστη βοήθεια της διευθύντριας Ευμορφίας Σαμαρά, του προϊσταμένου Διοίκησης – Οικονομικού Ραφτόπουλου Στέφανου, του κοινωνικού λειτουργού Κωτούλα Λεωνίδα καθώς και των υπολοίπων υπαλλήλων και των κρατουμένων του καταστήματος κράτησης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού BeActive, η οποία συντονίζεται και υποστηρίζεται σε όλα τα επίπεδα, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Πριν την έναρξη του σιμουλτανέ ο Χρήστος Πιλάλης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο., έκανε παρουσίαση των βασικών αρχών του σκακιού και της χρησιμότητάς του μέσα στη φυλακή.

Η Ε.Σ.Ο. παρέδωσε στους συμμετέχοντες πολλά βιβλία καθώς και μπλουζάκια, ως αναμνηστικά, με το λογότυπό της.

Το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» και ο π. Χρήστος ανέλαβαν με όλη τους την αγάπη το κέρασμα στους συμμετέχοντες προσφέροντας στο τέλος του αγώνα γλυκά και αλμυρά εδέσματα καθώς και αναψυκτικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου