ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βλέπουν τη συνέχεια Θησέας και ΓΣΑ

βλέπουν-τη-συνέχεια-θησέας-και-γσα-737551

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Συνέχεια στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα δώσουν την ερχόμενη Κυριακή ΓΣ Αλμυρού και Θησέας Αγριάς, μετά τα παιχνίδια της περασμένης Κυριακής.

Από τη μία ο ΓΣΑ αναδείχθηκε ισόπαλος στην έδρα του Φωκικού στην Άμφισσα, αδικούμενος από το τελικό 0-0 και από την άλλη ο Θησέας Αγριάς πανηγύρισε την πρώτη του ιστορική νίκη στην κατηγορία, κερδίζοντας με κόπο 2-1 τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

Για τα παιχνίδια της περασμένης Κυριακής, αλλά και τη συνέχεια μίλησαν οι προπονητές των δύο ομάδων, Στέλιος Αρσένος και Κώστας Παπαστεργίου αντίστοιχα, φιλοξενούμενοι από τον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη.

Αρσένος: Δεν μας φοβίζει τίποτα

Αρχικά ο προπονητής του ΓΣΑ, Στέλιος Αρσένος, επεσήμανε για το παιχνίδι με τον Φωκικό: «Είμαστε πικραμένοι γιατί ήταν το πρώτο επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι, η ομάδα ήταν φοβερή και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο «έπνιξε» την ομάδα του Φωκικού. Γι’ ακόμη μια φορά ο προβληματισμός μου είναι οι πολλές ευκαιρίες που χάνει η ομάδα, άλλα αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει δυνατότητα και ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τη δουλειά θα μπορέσουμε και εμείς να καταφέρουμε πολλά πράγματα και να δείξουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την εικόνα των ομάδων μέχρι στιγμής: «Θεωρώ ότι οι πέντε πρώτες αγωνιστικές είναι… πρεμιέρες. Ο ενθουσιασμός σε κάθε ομάδα, η δίψα για τη νίκη σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα και αυτός που θα δείξει σοβαρότητα και σταθερότητα θα είναι ο κερδισμένος. Οι πέντε πρώτες αγωνιστικές θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Είναι πρεμιέρα για κάθε ομάδα».

Για τα δυο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και ΑΟ Σελλάνων: «Θα τα αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ξεχωριστό. Δουλεύουμε ανάλογα με την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε κάθε Κυριακή».

Για τους Χατζή και Δημητρίου: «Είναι δυο ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο, μέσα από τη δουλειά θα δείξουν ποιοι πραγματικά είναι και πόσο θα αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Γ’ Εθνικής».

Για το αν τον φοβίζει το πρωτάθλημα: «Όχι, όχι, από τη στιγμή που έχει γίνει σοβαρή δουλειά από την αρχή της χρονιάς, υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ διοίκησης, παικτών, προπονητικού τιμ. Δεν μας φοβίζει τίποτα».

Τέλος, ο προπονητής αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο. Ηταν πάρα πολύ καλό αυτό που είδαμε, ακολούθησε κόσμος, 50 άτομα ήρθαν στο γήπεδο του Φωκικού. Ήταν κάτι που μας έδωσε ελπίδες φάνηκε ότι τους αρέσει αυτό που γίνεται, είναι πολύ σημαντικό και ευελπιστούμε να είναι κοντά μας, να είναι ο 12ος παίκτης σε όλα τα παιχνίδια».

Παπαστεργίου: Η ιστορία γράφεται στο γήπεδο

Ο προπονητής του Θησέα Αγριάς αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Η ιστορία γράφεται στο γήπεδο κι εμείς τη γράψαμε εκεί. Από κει και πέρα είναι μια νίκη που τη θέλαμε, τα παιδιά τα έδωσαν όλα και ήρθε πάρα πολύ δύσκολα».

Για τη δύσκολη κλήρωση και την ήττα στην πρεμιέρα με 5-0 από τη Νίκη Βόλου:

«Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη ανάλυση, σίγουρα μαθαίνεις. Η κλήρωση που μας έτυχε ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είδαμε και την Ιτέα που κάναμε το φιλικό, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, γρήγορη και μέσα στην τετράδα αυτή ήταν η Νίκη και ο Ολυμπιακός. Θα πάμε, δεν θα κάτσουμε πίσω, δεν μ’ αρέσει να κάθομαι πίσω, μ’ αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιριστές μου και εμείς οι προπονητές είμαστε αυτοί που πρέπει να πάμε την ομάδα μας την Κυριακή για να απολαύσει και ο κόσμος ποδόσφαιρο. Το να καθίσεις πίσω δεν λέει κάτι».

Για το γεγονός ότι ο Απόλλωνας κέρδισε τον Πιερικό στην πρεμιέρα και ηττήθηκε στο Βελεστίνο από τον Θησέα: «Ο Πιερικός είναι μια ολόκληρη πόλη, είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες και νομίζω ότι τα παιδιά δεν έκαναν τόσο εύκολη νίκη όσο φαίνεται, ήταν δύσκολο και γι αυτούς, από αυτό που είπε και ο προπονητής τους, γιατί ο Πιερικός είναι και αυτή δυνατή ομάδα. Πιστεύω θα παίξουν ρόλο οι έδρες».

Για την προετοιμασία του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα:

«Μιλήσαμε πολύ με τους παίκτες μέσα στην βδομάδα, δεν νομίζω ότι ήταν θέμα ψυχολογίας, απλά πρέπει να τσιγκλήσεις λίγο και τον ποδοσφαιριστή, τον εγωισμό του».

Για τον κόσμο και το γηπεδικό: «Το γηπεδικό είναι μεγάλο ζήτημα για κάθε ομάδα. Ειδικά ο Θησέας όταν παίζει μέσα στην έδρα του στην Αγριά είναι άλλη ομάδα. Το να παίζεις από δω και από κει επηρεάζει και τα παιδιά, δεν κάναμε καμία προπόνηση στο Βελεστίνο, πήγαμε κατευθείαν να παίξουμε το παιχνίδι, άλλοτε σε μικρό γήπεδο, άλλοτε σε μεγάλο, επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές. Για τον κόσμο, αυτοί που έρχονται και είναι πιστοί στην ομάδα τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, όσοι και να είναι».

Για τον ερχόμενο αγώνα με τον Αστέρα στην Ιτέα: «Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα, έχει κάνει μεταγραφές με κάποια παιδιά που έπαιξαν και Β’ Εθνική, πρόσφατα είδαμε ότι σταμάτησε ο Φαμπίνιο, είναι μια ομάδα που ξέρει την κατηγορία. Πέρσι τερμάτισε σε υψηλές θέσεις, είναι υπολογίσιμη ομάδα. Όπως είδαμε γύρισε το παιχνίδι από 2-0 μέσα στην Κατερίνη και παραλίγο να πάρει και το τρίποντο στο τέλος. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 90 λεπτά, να έχει δουλευτεί η ομάδα όλη την εβδομάδα και από κει και πέρα να πας και αν σου αξίζει κάτι να το πάρεις».

Για τις απουσίες: «Για μας το ρόστερ δυστυχώς είναι μικρό. Την Κυριακή χτύπησε και ο Σφάκας, ένα παιδί που είναι από τους βασικούς, έσπασε η μύτη του τελικά και κατά 99% θα είναι εκτός. Από κι και πέρα είναι γνωστοί αυτοί που είχαν χτυπήσει, ο Γαρυφάλλου και ο Υφαντής, όλοι οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι».

Για ενδεχόμενη προσθήκη: «Μιλάμε συνέχεια με τη διοίκηση, ο πρόεδρος τα δίνει όλα για την ομάδα, αν χρειαστεί κάτι σίγουρα θα το κοιτάξουμε και θα το πάρουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου