ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντείνονται οι πιέσεις για τη σέντρα

εντείνονται-οι-πιέσεις-για-τη-σέντρα-738189

Μετά την ΠΑΕ Βόλος που πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος εξέφρασε την αντίθεσή της σε νέα καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής και η Παναχαϊκή, με ανακοίνωσή της χθες ζήτησε να ξεκινήσει όσο πιο άμεσα γίνεται το πρωτάθλημα.

Στην προηγούμενη επιστολή της ΠΑΕ Βόλος προς την Ενωση της β’ Εθνικής τονίζονταν ότι «η μη έναρξη θα επιβεβαιώσει απλά τους ψιθύρους περί αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος… Να σας ενημερώσουμε ότι εκτός της ΠΑΕ Βόλος και άλλα μέλη της ένωσής μας είναι τυπικά στις υποχρεώσεις τους προς εργαζομένους, δημόσιο κ.λπ. εν αντιθέσει με κάποιες ΠΑΕ που πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αντιμετωπίζουν ποίκιλα προβλήματα. Οποιαδήποτε αναβολή του πρωταθλήματος θα είναι καταστροφική και η ΠΑΕ Βόλος προτίθεται να στραφεί δικαστικά ενώπιον κάθε τέτοιας απόφασης. Στον δικαστικό αυτόν αγώνα συμφωνούν και θα συμμετέχουν και άλλες ΠΑΕ».

Χθες και ο σύλλογος της Πάτρας χαρακτηρίζει ως «τραγελαφικό» το γεγονός πως ακόμα δεν έχουμε σέντρα στη δεύτερη κατηγορία, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχτεί άλλη καθυστέρηση από μία Λίγκα που δεν μπορεί τα τελευταία χρόνια να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα αξιοπρεπές και οργανωμένο.«Περιμένουμε από μέρα σε μέρα από εσάς κύριοι υπεύθυνοι, να δηλώσετε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει επιτέλους, κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ένα μήνα!!!», τονίζει χαρακτηριστικά η Παναχαϊκή.

Εξτρα χορηγία για την πρώτη σέντρα!

Με χορηγική «βοήθεια» από τον Γιώργο Βασιλειάδη θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα το πρωτάθλημα της Football League.

Με την χορηγία «κλειδί» ύψους 500.000 ευρώ (μένει να φανεί από ποια εταιρεία) για την οποία έχει μπει μπροστά ο Γιώργος Βασιλειάδης και για την οποία θα «δεσμευθεί» ενώπιον και της 5μελούς επιτροπής της Football League, αναμένεται να μπει το νερό στο αυλάκι για να ξεκινήσει επιτέλους το νέο πρωτάθλημα πριν «φύγει» ο Οκτώβριος!

Χρήματα τα οποία θα προστεθούν στο 1,8 εκ. ευρώ που είναι σίγουρα και δεν αλλάζουν από την ΕΡΤ (900 χιλιάρικα ζεστό χρήμα και ισόποσο σε διαφημιστικό), έτσι ώστε να καμφθούν και οι τελευταίοι διαφωνούντες πρόεδροι των ομάδων και να δώσουν το ο.κ. για την σέντρα.

Άλλωστε κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κορυφαία διοικητική πηγή της διοργανώτριας αρχής, «δηλαδή τι θέλουμε από την ιστορία αυτή; Πέρυσι πήραμε από την ΕΡΤ 650.000 και φέτος τα χρήματα τριπλασιάστηκαν. Μακάρι να πήγαιναν ακόμη πιο ψηλά, αλλά αυτό δεν γίνεται, μας έχει ξεκαθαριστεί και δεν έχει νόημα να το συζητάμε πλέον. Επομένως, αν με το καλό έλθει κι αυτή η νέα χορηγία των 500.000 που περιμένουμε, θα είμαστε μια χαρά για να ξεκινήσουμε επιτέλους ένα πρωτάθλημα που όλοι μας το περιμένουμε και πιστεύω ότι και φέτος θα προσφέρει πολλές και δυνατές συγκινήσεις».

Τα τηλεοπτικά

Λύνεται σιγά, σιγά (έστω και με πρωτότυπο τρόπο) το παζλ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Β’ Εθνικής της σεζόν 2018-2019. Η κυβέρνηση μέσω της «Διαύγειας» ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ να πάρει τις μεταδόσεις των αγώνων της Football Leagueμε συνολικό κόστος 1,8 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο διαφημιστικός χρόνος.

Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν συμφωνήσουν η Ένωση Β’ Εθνικής και η κρατική τηλεόραση. Προφανώς, όμως, η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει για το ποσό που θα καταβάλει ως αποζημίωση στη δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία.

Το ζητούμενο πλέον για τη Football League είναι από το ένα 1,8 εκατ. πόσα χρήματα θα λάβει ως μετρητά και πόσα θα είναι ο «αέρας» της ως διαφημιστικός χρόνος. Η προφορική τοποθέτηση από πλευράς ΕΡΤ στον πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκο ήταν πριν από λίγες μέρες ότι οι 900.000 ευρώ θα καταβληθούν μετρητοίς και το άλλο μισό θα αποτελέσουν τον διαφημιστικό χρόνο.

Η Football League επιθυμεί ασφαλώς ακόμα και όλο το 1,8 να το πάρει μετρητοίς ωστόσο ακόμα και αν στο… χέρι πάρει 900.000 όπως φαίνεται πως είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα είναι και πάλι σημαντικά κερδισμένη καθώς πέρσι είχε πάρει μετρητοίς 650.000 ευρώ (όπερ σημαίνει θετική διαφορά 250.000 ευρώ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου