ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπεγράφη η συμφωνία Παϊρότζ-Αλαφούζου

υπεγράφη-η-συμφωνία-παϊρότζ-αλαφούζο-738566

Με μια λιτή ανακοίνωση έγινε το πρωί της Τρίτης γνωστό πως η σελίδα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη γυρίσει. Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πειμπονγκσάντ υπέγραψαν το Σάββατο 6/10 το πολυσέλιδο κείμενο της μεταξύ τους συμφωνίας και ο Ταϋλανδός επιχειρηματίας εισέρχεται στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου

«Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπεγράφη το Σάββατο (6/10/2018) συμφωνία μεταξύ του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και της εταιρείας PAN ASIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων του Ταϋλανδού επιχειρηματία Pairoj Peimpongsant.

Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος συμφώνησε στην μεταβίβαση του ήμισυ των μετοχών που κατείχε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση της πρόθεσής του να εισέλθουν νέοι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ.

Ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ήταν και παραμένει συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε από την αρχή, να παραδώσει τον Παναθηναϊκό καθαρό από τα χρέη στα οποία είχε δεινώς περιέλθει όταν τον ανέλαβε.

Με νέα πλέον δυναμική και συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο δυνατός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του».

Το γεγονός ότι ακόμα ο Πειμπονγκσάντ δεν έχει κάνει δικές του τις μετοχές που του αναλογούν από την υπογεγραμμένη συμφωνία εξηγείται από το ότι δεν έχει καταθέσει τον φάκελό του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να πάρει τη σχετική έγκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ταϋλανδός επιχειρηματίας ήθελε να ολοκληρώσει αρχικά τη συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζο και μετά να ασχοληθεί με το καθαρά γραφειοκρατικό κομμάτι. Να σημειωθεί, δε, πως χωρίς την έγκριση από την ΕΕΑ κανείς δεν μπορεί να έχει στην κατοχή του μετοχές. Υπάρχει και η αίσθηση πως επειδή έχει ήδη ελεγχθεί από επιτροπές στο Βέλγιο και την Αγγλία λόγω της εμπλοκής του με τη Μουσκρόν και τη Ρέντινγκ δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την έγκριση και από την ΕΕΑ.

Στη συμφωνία περιγράφεται και ο τρόπος καταβολής του τιμήματος έναντι του οποίου ο Παϊρόζ θα κάνει δικές του – σε πρώτη φάση – τις μισές μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η καταβολή του τιμήματος θα γίνει τμηματικά με τη ροή των χρημάτων να αναμένεται άμεσα! Να σημειωθεί πως όπως αναφέρεται ρητά στη συμφωνία, το σύνολο του τιμήματος που θα καταβληθεί από τον Ταϋλανδό θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Κάτι ακόμα σημαντικό είναι και τούτο: όσο παραμένει στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος – όσο δηλαδή ο Παϊρόζ δεν εκμεταλλεύεται την πρόβλεψη να κάνει δικό του το σύνολο των μετοχών ή δεν βρίσκονται νέοι επενδυτές να εισέλθουν στο μετοχικό σχήμα – παραμένει και η υποχρέωσή του να καλύπτει τα χρέη που του αναλογούν. Μόνο φέτος η συμμετοχή του Γιάννη Αλαφούζου ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, μέγεθος που δείχνει πως η αρχική δέσμευση για ανάληψη υποχρεώσεων ύψους 20 εκατομμυρίων θα ξεπεραστεί κατά πολύ.

Ένα από τα επόμενα στάδια που υπαγορεύονται από το κείμενο της συμφωνίας είναι και η στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πειμπονγκσάντ θα τοποθετήσει στο νέο Δ.Σ. τρία πρόσωπα της επιλογής του τα οποία θα είναι σχετικά με το ποδόσφαιρο.

Η συμφωνία που υπογράφηκε αναλύεται σε περισσότερες από 100 σελίδες, όγκος που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό το χρονικό διάστημα που χρειάστηκαν οι δύο πλευρές για να την υπογράψουν…

Πηγή: sport-fm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου