ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός… έδρας ΓΣΑ και Θησέας

εκτός-έδρας-γσα-και-θησέας-739820

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εκτός έδρας θα αγωνιστούν αύριο ΓΣ Αλμυρού και Θησέας Αγριάς, αντιμετωπίζοντας στην Άμφισσα τον Φωκικό και στο Βελεστίνο τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου στις 4μ.μ. στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Από τη μία στην ομάδα του ΓΣ Αλμυρού, που ξεκίνησε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 της Αναγέννησης Καρδίτσας, υπάρχει ικανοποίηση για το πρώτο τρίποντο της φετινής περιόδου, με την έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος να δίνει συνέχεια αύριο στην Άμφισσα, φιλοξενούμενη από τον Φωκικό.

Η ομάδα του Στέλιου Αρσένου θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με την ομάδα του Φωκικού, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και εκτός έδρας το καλοκαίρι σε φιλική αναμέτρηση του καλοκαιριού, η οποία είχε λήξει ισόπαλη με 2-2.

Εκτός από την αυριανή αναμέτρηση θα βρίσκεται ο Στέργιος Αλεξανδρής, ο οποίος θα μείνει εκτός αποστολής προληπτικά, ξεκινώντας και πάλι από Δευτέρα σε φουλ ρυθμούς προπόνησης.

Στο Βελεστίνο ο Θησέας Αγριάς

Από την άλλη στο Βελεστίνο θα συνεχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Θησέα Αγριάς, ο οποίος αύριο στις 4μ.μ. φιλοξενεί ως τυπικά γηπεδούχος τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Οι Αγριώτες ηττήθηκαν με 5-0 από τη Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αλλά το πρωτάθλημα για εκείνους ξεκινά από αύριο, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση των πρώτων βαθμών απέναντι σε μία ομάδα, που όπως εκείνοι θα κοιτάξει να παραμείνει στην κατηγορία.

Η ιστορική εντός έδρας πρεμιέρα για τον Θησέα δυστυχώς δεν θα γίνει στο γήπεδο της Αγριάς, όπου πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα, αλλά στο Βελεστίνο με τη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο, προκειμένου να κατακτηθεί το τρίποντο.

Σημειώνεται πως το κυριακάτικο θα είναι το πρώτο από τα δύο παιχνίδια στο Βελεστίνο για την ομάδα του Θησέα, αφού θα ακολουθήσει και εκείνο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους Αγριώτες να ευχαριστούν τόσο τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, όσο και τον Ρήγα Φεραίο. Αναφορικά με τις απουσίες στο αυριανό παιχνίδι, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκου Κοτζαθανάση.

Αποφασίζει και επίσημα η ΕΠΟ

Στις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας κατέληξε, κατά πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΠΟ.

Βάσει του πλάνου που επεξεργάστηκε και θα ανακοινωθεί επισήμως εντός της επόμενης εβδομάδας, πέραν των πρωταθλητών των οκτώ ομίλων που θα προβιβαστούν απευθείας στη Football League, την ευκαιρία τους να τους ακολουθήσουν θα έχουν και οι τέσσερις από τους δευτεραθλητές.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων με γεωγραφικά κριτήρια (βορράς, νότος) και θα μπουν στη διαδικασία ενός μίνι πρωταθλήματος με αγώνες εντός και εκτός έδρας. Το εισιτήριο της ανόδου θα κερδίσουν οι πρώτοι δύο της ειδικής βαθμολογίας των δύο ομίλων.

Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό, στη Γ’ Εθνική θα κρατηθούν οι ομάδες που θα καταλάβουν έως και την 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ εκείνες που θα τερματίσουν στην 9η θέση, θα χωριστούν επίσης σε δύο ομίλους των τεσσάρων με γεωγραφικά κριτήρια (βορράς, νότος). Μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί θα αναδειχθούν δύο και δύο ζευγάρια, τα οποία θα αναμετρηθούν, με φόντο τη σωτηρία, σε αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου