ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είδε… άστρα στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ

είδε-άστρα-στο-άμστερνταμ-η-αεκ-749495

Το αήττητο 14 ευρωπαϊκών αγώνων της ΑΕΚ έλαβε άδοξα τέλος στο Άμστερνταμ. Η «Ένωση» έχασε με 3-0 από τον ανώτερο Άγιαξ στο κατάμεστο «Γιόχαν Κρόιφ» πληρώνοντας κάποιες στιγμιαίες αδράνειες στο δεύτερο μέρος.

Εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, θα μπορούσε να προηγηθεί στο 14’ με την κεφαλιά του Σιμόες. Όμως η ολιγωρία που έφερε το γκολ του Ταλιαφίκο στο 52ο δευτερόλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε πλήρως την εικόνα.

Η «Ένωση», με τον Λιβάγια… τηλεθεατή (όπως και οι επίσης τιμωρημένοι Μπακασέτας και Λόπες, αλλά και ο τραυματίας Μπογέ), δεν είχε πολλές επιλογές από τον πάγκο. Έτσι έδειχνε ανήμπορη να βγάλει αντίδραση και από λάθος του Σιμόες ήρθε στο 78’ το 2-0 από τον Φαν Ντε Μπέικ που έκρινε οριστικά το ματς. Ο Ταλιαφίκο με τυχερό τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που αδικεί την προσπάθεια της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Συνθέσεις:

Άγιαξ (Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (78’ Ντόλμπεργκ), Ζίγεκ, Τάντιτς, Χούντελααρ (63’ Φαν Ντε Μπέικ).

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61’ Άλεφ), Μπακάκης (70’ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (81’ Γιακουμάκης).

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία).

Πηγή: sport-fm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου