ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-461197

 Μποϊκοτάρει τους Μεσογειακούς ο ΣΕΓΑΣ!

Στην απόφαση να μη συγκροτήσει Μεσογειακή Ομάδα Στίβου για τους Αγώνες του 2013 που θα διεξαχθούν στο Βόλο και στη Λάρισα κατέληξε ο ΣΕΓΑΣ, αντιδρώντας στην περικοπή της επιχορήγησής του από την Πολιτεία για το 2011. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Στίβου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης εξέφρασε την άποψη ότι αν υλοποιηθούν οι περικοπές που εξάγγειλε ο ΓΓΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής «θα οδηγήσουν σε αναστολή και ματαίωση βασικών λειτουργιών της αθλητικής δραστηριότητας και σε μαρασμό το πιο υγιές και παραγωγικό κομμάτι του Ελληνικού Αθλητισμού, που είναι οι φορείς του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού». Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ βάλλει κατά του κ. Μπιτσαξή, ο οποίος προχωρεί σε «οριζόντιο "κούρεμα" των επιχορηγήσεων. Έτσι πάνε περίπατο οι δημόσιες και γραπτές εξαγγελίες του σημερινού ΓΓΑ, περί αντικειμενικών δομικών και αναπτυξιακών κριτηρίων, στη βάση μάλιστα πενταετούς προγραμματισμού για τη χρηματοδότηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών». Εξάλλου η ομοσπονδία στίβου καταφέρεται κατά του ΓΓΑ επειδή ανακοίνωσε ότι όσα χρήματα θα εξασφαλισθούν για μια στοιχειώδη προολυμπιακή προετοιμασία «θα τα μοιράσει ο κ. Γενικός, γιατί εκείνος γνωρίζει ποιοι Αθλητές – Αθλήτριες θα πάρουν τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!!!». Στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρεται ακόμη ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπιτσαξή από τα 129 εκατ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός της ΓΓΑ για το 2011 στις ομοσπονδίες θα διατεθούν 40 εκατ. ευρώ. Τέλος ο ΣΕΓΑΣ κάνει «έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, να επέμβει άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα». Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ για το 2011 θα είναι μικρότερη κατά 1,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περυσινή που είχε ανέλθει στα 8 εκατ. ευρώ.

 

 
 
 
 
 
 
Ετοιμαζόμαστε για νέα «επιδρομή» ή μήπως τελικά ο φόβος από όλα όσα έγιναν από τους ΠΑΟΚτζήδες οπαδούς, μας έκαναν να είμαστε επιφυλακτικοί, καχύποπτοι και αρνητικοί στην φιλοξενία οποιασδήποτε ομάδας στο Πανθεσσαλικό και γενικότερα στη Μαγνησία; Μακάρι να μην επαληθευτεί ο εφιάλτης, αλλά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για την «επίσκεψη» στην πόλη μας 10.000 φιλάθλων του Πειραιά, τριών χιλιάδων εκ των οποίων χωρίς εισιτήριο, έχουν σκορπίσει ανησυχία.
 
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
 
Και αυτό γιατί είναι νωπές οι μνήμες από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τα όσα προκάλεσαν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου του Βορρά. Η αστυνομία αφού έπαθε, έμαθε πιστεύουμε και θα πρέπει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.
Πάντως από τις δυο ΠΑΕ που θα βρεθούν αντίπαλες το απόγευμα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό για τη Σούπερ Λίγκα, αυτή του Ολυμπιακού Βόλου και τη συνονόματη φιλοξενούμενη του Πειραιά, βγαίνει προς τα έξω ένα κλίμα εφησυχασμού. Ποντάρουν στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και στις καλές σχέσεις που διατηρούν μεταξύ τους. Όμως όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν να κρατήσουν τους ανεγκέφαλους… Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιοι οπαδοί έρθουν με πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδια και μόνο, όσο έτοιμη κι αν είναι η αστυνομία και όσο και καλές σχέσεις να έχουν οι δυο ΠΑΕ, δύσκολα θα αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
Ο Μαρινάκης σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες εξήρε την συμπεριφορά των οπαδών της πειραιώτικης ομάδας στα εκτός έδρας ματς. Ομως ποιος να το πει αυτό για να πείσει τους επιχειρηματίες της παραλίας για να δεχτούν τους οπαδούς στα μαγαζιά τους χωρίς φόβο; Ποιος να πείσει τους ιδιοκτήτες στον δρόμο προς το γήπεδο, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και να λειτουργήσουν κανονικά τις μικρές επιχειρήσεις τους; Μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι ο Βόλος δεν θα ζήσει ξανά παρόμοια «επιδρομή» όπως αυτή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ; Δεν είναι αδικαιολόγητος ο φόβος όλων, ούτε υπερβολικός…
Από την άλλη όμως δεν μπορούμε και εκ των προτέρων να κατηγορούμε μια ομάδα για τους οπαδούς της πριν ακόμα τους φιλοξενήσουμε.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά θα γίνει μια όμορφη ποδοσφαιρική αναμέτρηση την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό και οι δυο ομάδες θα χαρίσουν θέαμα και θα διαφημίσουν το άθλημα. Είναι σε θέση να το κάνουν, αν οι φίλαθλοι από την πλευρά τους σεβαστούν το ποδόσφαιρο και «μοιραστούν» το γήπεδο σε μια αθλητική ατμόσφαιρα και χωρίς έκτροπα.
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου