ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με… φόρα από το Βελεστίνο για το Κύπελλο η Νίκη Βόλου

με-φόρα-από-το-βελεστίνο-για-το-κύπελλ-755493

Με τον Βουκομάνοβιτς να πετάει φωτιές… και να σημειώνει τρία τέρματα, η Νίκη Βόλου επικράτησε με 5-0 του Ρήγα Φεραίου χθες στο Βελεστίνο, σε φιλικό αγώνα, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με την Δόξα Δράμας για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι μπορεί να δυσκολεύθηκαν στο πρώτο μέρος, όπου και προηγήθηκαν με τέρμα του Σέρβου, αλλά πέτυχαν άλλα τέσσερα τέρματα στη συνέχεια με τους Ματθαίου και Ντινιωτάκη να βάζουν και εκείνοι το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερ.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ρήγας που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ φέτος προκειμένου να επιστρέψει και πάλι στις εθνικές κατηγορίες, παρατάχθηκε έχοντας τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπόρα (δεξιά) και Γεωργατζή (αριστερά) να παίζουν στα άκρα της άμυνας, με τους Καρλιάμπα – Γούτσιο να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Τσιαντής και Γ. Αλεξίου, με τον Νασιακόπουλο να έχει ρόλο επιτελικού μέσου. Στα αριστερά κινούνταν ο Σέττος, ο Γάρος στα δεξιά, την ώρα που στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Ζηρδέλης.

Για την Νίκη Βόλου ο Αποστολίδης επέστρεψε και πάλι κάτω από την εστία της Νίκης, με τους Λάιο – Καντούτση – Καρτσαμπά – Θ. Παπαδόπουλο να χρησιμοποιούνται στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ρόλο ανασταλτικού μέσου ανέλαβε ο Μέτσε, με τους Ιορδανίδη και Φάμπιο να κινούνται μπροστά του, ενώ Κέρι – Μακενγκό χρησιμοποιήθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Βουκομάνοβιτς στην κορυφή της.

Το φιλμ του αγώνα

12’ Στην πρώτη αξιόλογη προσπάθεια του αγώνα ο Μπόρας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία της Νίκης.

13’ Ατομική ενέργεια του Κέρι από τα δεξιά και πάσα στον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πάτησε την μπάλα για τον Μακενγκό, ο οποίος έκανε το πλασέ με τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει με δυσκολία

16’ Ο Λάιος ξεπέρασε το εμπόδιο του Γεωργατζή, όμως το πλασέ με το αριστερό σταμάτησε στην αγκαλιά του Παπαγιάννη.

24’ Ωραία κίνηση του Κέρι ο οποίος άφησε την μπάλα για τον Φάμπιο και ο Πορτογάλος για τον Παπαδόπουλο, με τον αριστερό μπακ της Νίκης να τραντάζει με δυνατό σουτ το δεξί δοκάρι του Παπαγιάννη.

30’ Από σέντρα του Σέττου από τα δεξιά ο Ζηρδέλης δεν πρόλαβε την μπάλα βρισκόμενος στο ύψος της μικρής περιοχής, σπαταλώντας μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

39’ Ο Φάμπιο θα στρώσει την μπάλα στον Ιορδανίδη ο οποίος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής θα αναγκάζει σε εκτίναξη τον Παπαγιάννη, διώχνοντας με το ένα χέρι σε κόρνερ.

40’ «Φαρμακερή» σέντρα του Φάμπιο από τα αριστερά, ο οποίος άλλαξε θέση με τον Μακενγκό, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν θα κάνει την προβολή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

ΓΚΟΛ 43’ Με τον Κέρι να έχει «μετακομίσει» στην αριστερή πλευρά και να σεντράρει για τον Βουκομάνοβιτς, ο Σέρβος φορ απέναντι από τον Παπαγιάννη δεν δίστασε να σκοράρει κάνοντας 0-1.

44’ Ο Βουκομάνοβιτς βρέθηκε μια ανάσα από το 0-2, όταν πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Παπαγιάννη από σουτ του Κέρι, αλλά βρισκόμενος μέσα στη μικρή περιοχή και στα δεξιά, είδε τον τερματοφύλακα του Ρήγα να του λέει «όχι».

50’ Δυνατό σουτ από τον Κέρι από το όριο της περιοχής θα μπλοκάρει δύσκολα ο Παπαγιάννης, ο οποίος σταμάτησε εκ νέου στη συνέχεια το πλασέ του Βουκομάνοβιτς και απέτρεψε το 0-2, παραχωρώντας κόρνερ.

ΓΚΟΛ 54’ Το 0-2 ωστόσο δεν άργησε να έρθει με τον Κέρι να τροφοδοτεί τον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος με συρτό και διαγώνιο σουτ νίκησε τον Παπαγιάννη, ο οποίος ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

ΓΚΟΛ 57’ Ο Μακενγκό ξεπέρασε το εμπόδιο του Σούγκαρη και βγαίνοντας σε ανοιχτό γήπεδο έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος προ κενής εστίας δεν λάθεψε και πέτυχε το 0-3.

67’ Ο Μέτσε θα εκτελέσει απ’ ευθείας φάουλ, αλλά ο Παπαγιάννης θα εκτιναχθεί στο αριστερό «γάμα» και θα απομακρύνει σε κόρνερ.

ΓΚΟΛ 74’ Ο Μετούσι θα σεντράρει από τα δεξιά, βρίσκοντας σε θέση βολής τον Ματθαίου, ο οποίος αν και δεν μπόρεσε να «εκτελέσει» σε πρώτο χρόνο, έπιασε σουτ με το αριστερό σημειώνοντας το 0-4.

ΓΚΟΛ 82’ Ο Μετούσι θα ανέβει και πάλι από τα δεξιά και αυτή την φορά θα σερβίρει για τον Ντινιωτάκη, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης για το 0-5.

Διαιτητής: Καλαντζής

Βοηθοί: Γεωργατζής, Τριφωνίδης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης (81’ Κουρίτας), Μπόρας (64’ Χότζα), Γεωργατζής (75’ Μπόλκας), Καρλιάμπας, Γούτσιος (81’ Μπακάλης), Τσιαντής, Γ. Αλεξίου (75’ Τ. Αλεξίου), Νασιακόπουλος (46’ Σούγκαρης), Σέττος (81’ Μπομπότης), Γάρος (64’ Τανός), Ζηρδέλης (75’ Μιχολίτσης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης (61’ Κ. Παπαδόπουλος), Λάιος (58’ Μετούσι), Θ. Παπαδόπουλος (64’ Κυριαλάνης) Καντούτσης (77’ Σιώμος), Καρτσαμπάς (61’ Παπαδήμας), Μέτσε (83’ Κουτσούκης), Ιορδανίδης (64’ Ρόβας), Φάμπιο Ταβάρες (61’ Βουρδάκης), Μακενγκό (68’ Ματθαίου), Κέρι (61’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (58’ Αναστασίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου