ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-461628

Βολιώτικες παρουσίες στο καμπ της εθνικής συγχρονισμένης κολύμβησης  

Καμπ προετοιμασίας άρχισε από η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης κορασίδων Α΄ στο κλειστό προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Στις προπονήσεις που θα διαρκέσουν ως την προσεχή Κυριακή (30/1) μετέχουν και οι Βολιώτισσες τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή, όπως και οι Ιωάννα Δάντη και Μυρτώ Καματερού.

Συγκεκριμένα οι αθλήτριες που συμμετέχουν είναι οι Αγγελική Βουχάρα (Ηρακλής), Πολυξένη Σαραντίδη, Νεφέλη-Μαρία Σταμέλου (Βουλιαγμένη), Βαλεντίνα Φαραντούρη (Νηρέας Χαλ.), Αννα-Μαρία Αλεξανδρή, Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή, Μελιτινή Δημακάκου, Βασιλική-Παγώνα Αλεξανδρή, Σοφία Μαλκογιώργου, Ελένη Στραβάκου, Μαρία-Νεφέλη Γαζή (Αργυρούπολη), Γιάννα Γκεοργκίεβα, Αντωνία-Ραφαέλα Μαζοκοπάκη (Χανιά), Αθανασία Τσόλα (Πανσερραϊκός), Ιωάννα Δάντη και Μυρτώ Καματερού (ΝΟΒΑ).

Η υπεύθυνη ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε σχετικά: «Επειδή είναι η πρώτη φορά που δουλεύω για την ομοσπονδία, αφού εδώ και μία δεκαετία είμαι προπονήτρια στην ομάδα των Χανίων, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα.

Ακόμη είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, ενόψει του Μεσογειακού Κυπέλλου το καλοκαίρι, πιστεύω όμως ότι θα φανεί η δουλειά μου στο διάστημα αυτό.

Θέλω πρώτα να δω τις αθλήτριες, να δουλέψουμε μαζί και να διαπιστώσω σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αδικήσω καμία κοπέλα και θα δώσω ευκαιρίες σε όλες τις αθλήτριες. Από τις πρώτες μέρες του καμπ βλέπω ότι οι κοπέλες έχουν όρεξη, προσπαθούν πολύ, πάνε καλά και το κλίμα στην ομάδα μου αρέσει».

 
 
 
 
 
 
Με τη μικρότερη δυνατή ποινή τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ και έχει μάλιστα και το δικαίωμα έφεσης… Για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί του στον Βόλο, τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιές που δημιούργησαν στο Πανθεσσαλικό, αλλά και σε τοπικές επιχειρήσεις, ο δικέφαλος του Βορρά θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς κόσμο μόνο στον αγώνα του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Επίσης θα πληρώσει πρόστιμο 80.000 ευρώ… Δεν φταίνε λοιπόν οι «ανεγκέφαλοι» για όλα αυτά που κάνουν. Αφού η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές που πραγματικά να προκαλούν «πόνο» στις ΠΑΕ που οι οπαδοί τους δημιουργούν προβλήματα, τότε καλά να πάθουμε όλοι εμείς και το ελληνικό ποδόσφαιρο μαζί. Οι δικαιολογίες που βρίσκουν οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι πράγματι γελοίες…
Χθες διάβαζα σε ένα άρθρο του Μένιου Σακελλαρόπουλου, που σατίριζε τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι ο Μήτρογλου π.χ. θα μπορούσε να πει στον εισαγγελέα πως το σορτσάκι κατέβηκε μόνο του στους πανηγυρισμούς γιατί ξεχείλωσε το λάστιχο. Μη γελάτε… Πράγματι χρησιμοποιούνται τέτοιες δικαιολογίες. Εχει ακουστεί ακόμα ότι γλίστρησε ο οπαδός και του ξέφυγε η φωτοβολίδα από το χέρι και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο…
Οταν όμως όλες αυτές οι χαζές δικαιολογίες αφορούν σε σοβαρά επεισόδια και σε κίνδυνο της δημόσιας ζωής και υγείας, τότε ίσως η Πολιτεία θα πρέπει να είναι πιο σοβαρή. Δεν δείχνουν ένα υγιές κράτος τέτοιου είδους αποφάσεις.
Τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό χαρακτηρίστηκαν ευρείας κλίμακας. Επεισόδια που έστειλαν εννιά ανθρώπους στο νοσοκομείο και δημιούργησαν ζημιές εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ σε δημόσια και ιδιωτικές περιούσιες, χαρακτηρίστηκαν μετά από παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα «ευρείας κλίμακας». Δηλαδή τα εκτεταμένα θα ήταν να χάσει κάποιος άνθρωπος τη ζωή του από αυτά; Τότε θα υπήρχε παραδειγματική τιμωρία; Ή πάλι θα βρίσκαμε κάποια φτηνή δικαιολογία για να προστατέψουμε την κάθε ΠΑΕ που δεν μπορεί να βάλει σε μια σειρά τους ανεγκέφαλους φιλάθλους της;
Για εμάς πάντως και με δυο αγωνιστικές να τιμωρούνταν ο ΠΑΟΚ δεν έφταναν για όλα αυτά που προκάλεσαν οι οπαδοί του. Απλά τότε θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει τόσο… «ευρείας» -ας μας επιτραπεί ο όρος τους- κοροϊδία προς όλους αυτούς που είδαν τι πραγματικά έγινε στο Πανθεσσαλικό.
 
 
 
 
Κομμένες οι δηλώσεις
Κομμένες είναι οι δηλώσεις για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου από τη Δευτέρα και μετά. Οι ερυθρόλευκοι ξόδεψαν άλλωστε πολύ σάλιο σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις και site προκειμένου να αναλύσουν το έπος του ΟΑΚΑ. Πλέον τα κεφάλια μέσα και όλοι δουλεύουν για το ματς της Κυριακής. Ζ.Ε.Ι.
 
Ενδιαφέρουσα συνέντευξη
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Γιαννόπουλος στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ plus που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή μαζί με την εφημερίδα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός μιλάει για την πρόκληση του κυπέλλου και για την ανεκμετάλλευτη ακόμα δυναμική της ομάδας.
Αγ. Θαν.
 
Τρέμουν και μόνο στην ιδέα…
Τρέμουν και μόνο στην ιδέα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών στην παραλία του Βόλου ότι θα έρθουν και πάλι χιλιάδες οπαδών για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πειραιά… Οι «ζημιές» που υπέστησαν από την «επίσκεψη» των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι πρόσφατες και δεν τις έχουν ξεχάσει… Ετσι φοβούνται μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Πάντως ο Μαρινάκης σε δηλώσεις του εξήρε την συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας του, λέγοντας ότι όπου κι αν ταξιδέψουν δεν δημιουργούν πρόβλημα. Για να δούμε…
Αγ. Θαν.
 
Πήρε νωρίς την ευκαιρία
Ο Κώστας Κυπτίου πήρε από νωρίς την ευκαιρία από τον Απόστολο Χαραλαμπίδη. Στο πρώτο παιχνίδι που συμπεριελήφθη στην αποστολή ο νεαρός μέσος πήρε λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα κάνοντας το ντεμπούτο του στις εθνικές κατηγορίες. Ο Χαραλαμπίδης τον πιστεύει και ήταν και αυτός που επέμενε για να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής στη Νέα Ιωνία.
Αγ. Θαν.
 
Ποιος είπε ότι δεν θέλει;
Ποιος είπε ότι η Καλλονή δεν θέλει να βγει κατηγορία; Ποιος είπε ότι θα «ξεφουσκώσει» στην συνέχεια γιατί δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες; Μακάρι για τη Νίκη να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως χθες η ομάδα της Μυτιλήνης έκανε μια μεταγραφή που τάραξε τα νερά! Ο Λουτσιάνο είπε το «ναι». Τι σημασία έχει κι αν είναι 39 ετών; Αποτελεί σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ των νεοφώτιστων που από την πρώτη τους χρονιά στην Football League 2 είναι και πρωτοπόροι και φαβορί για την άνοδο.
Αγ. Θαν.
 
Εξελίξεις στον Ερασιτέχνη
Εξελίξεις αναμένονται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου. Στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα διεξαχθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και όπως φαίνεται η διοίκηση θα κινηθεί για αλλαγές που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο «αύριο». Το όνομα του κ. Καραγιάννη συνεχίζει να ακούγεται έντονα και η αλήθεια είναι ότι αποτελεί δοκιμασμένη και εγγυημένη λύση.
Αγ. Θαν.
 
Πλήθος κόσμου
Πλήθος κόσμου αναμένεται να παραβρεθεί σήμερα στις 2.30 μ.μ. στο γήπεδο του Πτελεού προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Πρωτεσίλαο και Ρήγα Φεραίου. Φυσιολογικό άλλωστε από τη στιγμή που ο νικητής θα διεκδικήσει το τρόπαιο της Ε.Π.Σ.Θ. κόντρα στον Εθνικό στον τελικό. Το κύπελλο εξ άλλου είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και ήδη η μία ομάδα της Δέλτα έμεινε εκτός…Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά χάθηκε στο δρόμο προς Βόλο;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου