ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προετοιμάζεται για Ολυμπιακό και μεταγραφή

προετοιμάζεται-για-ολυμπιακό-και-μετ-461680

Σε διπλό ταμπλό κινούνται πλέον στον Ολυμπιακό Βόλου, μιας και από την μία οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας συνεχίζονται όπως φυσικά και η μεταγραφική περίοδος. Από τη μία το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και από την άλλη η απόκτηση επιθετικού είναι τα δύο θέματα που απασχολούν έντονα το ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Ένα από τα ζητήματα που καίει την ομάδα του Ολυμπιακού είναι φυσικά και η απόκτηση επιθετικού. Μπορεί ο Ολυμπιακός το περασμένο Σάββατο να πετούσε φωτιές κόντρα στην ΑΕΚ και να πέτυχε τέσσερα γκολ στην ομάδα όμως ξέρουν πολύ καλά πως υπάρχουν στιγμές που η ομάδα χρειάζεται το γκολ και δεν το έχει. Ιδιαίτερα μάλιστα στα εντός έδρας παιχνίδια, όπου οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερο παθητικό ρόλο. Μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τον Ισπανό μέσο Ακόστα, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην μεσαία γραμμή, ενώ για να δίνει ανάσες στην μεσαία γραμμή και στα αμυντικά χαφ αποκτήθηκε και ο Τικάο, οποίος δεν αποκλείεται να πάρει μόλις προσαρμοστεί και φανέλα βασικού. Με στόχο περισσότερο στο μέλλον και λιγότερο στο παρόν αποκτήθηκε και ο 20χρονος Αναστασίου ο οποίος μπορεί να είναι επιθετικός αλλά δεν αποτελεί φυσικά πρώτη επιλογή στην φαρέτρα του Σάκη Τσιώλη.

Μέχρι σήμερα αρκετά είναι τα ονόματα των επιθετικών που έχουν παρελάσει από το fax της ΠΑΕ αλλά και σε δημοσιεύματα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει οριστική συμφωνία με κάποιον. Προς αυτή την κατεύθυνση όδευε πάντως η περίπτωση του Μπρούνο Φορναρόλι, αλλά ο μάνατζερ του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή της Σαμπντόρια αύξησε τις απαιτήσεις με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να παγώσουν με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να μη συζητάει πλέον για επαναδιαπραγμάτευση στο οικονομικό κομμάτι. Βέβαια αν η πλευρά του ποδοσφαιριστή επιστρέψει με τις αρχικές απαιτήσεις, τότε δεν αποκλείεται η περίπτωσή του να αναθερμανθεί και το φλερτ να εξελιχθεί σε γάμο.

Εκτός όμως από τον Φορναρόλι ο Ολυμπιακός φαίνεται να κρυφοκοιτάζει και την περίπτωση του Ούγγρου Νέμεθ από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Μετά την απόκτηση του Τζιμπούρ από την ομάδα του Πειραιά, ο οποίος αναμένεται μάλιστα να κάνει ντεμπούτο στο Πανθεσσαλικό, ο ταλαντούχος Μαγυάρος φαίνεται να περισσεύει στο ρόστερ του Βαλβέρδε. Μέχρι σήμερα επίσημη πρόταση για την απόκτησή του δεν φαίνεται να υπάρχει από την ΠΑΕ, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να έγινε η να γίνει σε ιδιωτική συνομιλία του Αχιλλέα Μπέου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πάντως οι ερυθρόλευκοι φαίνεται να ψάχνουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν αγωνίζονται στην Ελλάδα. Προτάσεις υπάρχουν από την Αργεντινή, την Ισπανία αλλά και την Πορτογαλία, τίποτα όμως δεν φαίνεται να βιάζει τους ερυθρόλευκους.

Μπορεί η απόκτηση επιθετικού την παρούσα στιγμή να μη μοιάζει επιτακτική ανάγκη, ωστόσο το βέβαιο είναι πως όσες περισσότερες λύσεις υπάρχουν στα χέρια του Σάκη Τσιώλη, τόσο καλύτερη θα είναι και η διαχείριση του υπάρχοντος υλικού, μιας και ας μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε με στόχο την παραμονή αλλά πλέον είναι κοντά στην είσοδο στα play off της Super League και ένα βήμα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον δρόμο για τον τελικό να μοιάζει βατός με αντίπαλο πιθανότατα τον Ατρόμητο στους «4».

Προς Αστέρα ο Καπετάνος;

Ένα από τα ονόματα που απασχόλησαν τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν και αυτό του Παντελή Καπετάνου με τον Ελληνα επιθετικό να έχει μείνει πλέον ελεύθερος από την Στεάουα Βουκουρεστίου και να αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από τον Αστέρα Τρίπολης την ώρα που για αυτόν ενδιαφέρεται και η Ανόρθωση από την Κύπρο. Προτεραιότητα του πάντως φαίνεται να είναι το εξωτερικό και όχι ο επαναπατρισμός. Με τον Ολυμπιακό πάντως να μην έχει κλείσει επιθετικό και τον Καπετάνο ελεύθερο τίποτα δεν αποκλείεται.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου