ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μία αγωνιστική στον ΠΑΟΚ

μία-αγωνιστική-στον-παοκ-461694

Χωρίς κόσμο θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 2 Φεβρουαρίου, καθώς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 80.000 ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Βέβαια οι "ασπρόμαυροι" έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση η οποία αν δεν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι θα αγωνιστούν χωρίς τους φιλάθλους στην αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους" για τους "8" του Κυπέλλου.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όμως θα καταθέσει σήμερα Τετάρτη έφεση στην δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας η εκδίκαση να γίνει πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε σε περίπτωση δικαίωσης το ματς να γίνει με κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δεχθεί τη μικρότερη ποινή έδρας και το μικρότερο χρηματικό πρόστιμο για γεγονότα ευρείας κλίμακας, όπως χαρακτηρίστηκαν αυτά του Βόλου. Η μέγιστη ποινή έδρας είναι δύο αγωνιστικές και τα πρόστιμα κυμαίνονται από 75.000 έως 150.000 ευρώ.

Από την μεριά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την απολογία της στον Αθλητικό Δικαστή, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αστυνομία. Στην ακροαματική διαδικασία ως μάρτυρες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίσθηκαν ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος και ο υπεύθυνος ασφαλείας Νώντας Παπαεπαμεινώντας, ενώ την υπερασπίστηκαν οι νομικοί κ.κ Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το παρών από νωρίς έδωσε στην αίθουσα και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιαννίκος.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ αντέδρασαν όταν διαπίστωσαν ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους να παραστεί ως μάρτυρας στην εκδίκαση, επικαλούμενος άδεια από την υπηρεσία του μέχρι 5 Φεβρουαρίου.

«Δεν τιμά καθόλου την Superleague η απουσία του αστυνομικού διευθυντή. Δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεται εδώ η Αστυνομία για να δικαιολογήσει όσα έγραψε στην αναφορά της» υποστήριξε διαμαρτυρόμενος ο κ. Κυριάκος, μόλις ο δικαστής απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ για αναβολή.

«Ζημία για 10 άτομα;»

Ο κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης πήρε τον λόγο και τόνισε σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει την αθώωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Πρέπει να αναφερθούν ότι: υπάρχουν καλές σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων. Η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της ημέρας στον Βόλο πέρασε απαρατήρητη. Μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αστυνομίας αναφέρεται η χρήση των χημικών. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης από την Αστυνομία. Είναι δυνατόν; Να προκαλείτε τόση ζημιά στον κόσμο, επειδή 10 άτομα είχαν άσχημες διαθέσεις. Να τιμωρούμε την ΠΑΕ, να τιμωρούμε τον πολίτη. Η Αστυνομία γιατί αν μένει ατιμώρητη;. Η έκθεση μιλά για γυάλινα μπουκάλια στην κερκίδα του ΠΑΟΚ. Πού τα βρήκαν τα μπουκάλια; Είναι δυνατόν; Που τα βρήκανε; Δηλαδή να δεχθούμε ότι οι αστυνομικοί είναι τόσο ανίκανοι ή να δεχθούμε ότι λένε ψέματα;».

Οι υπόλοιπες χθεσινές αποφάσεις του αθλητικού δικαστή

Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για την εισβολή του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπουθ όπου γινόταν η μετάδοση του αγώνα με την Καβάλα. Οι υπόλοιπες αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ

* Η υπόθεση ΠΑΕ Καβάλα-Χρ. Ψωμιάδης αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28-1-2011 και ώρα 12.00 μ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου