ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιώτικος θρίαμβος!!!

βολιώτικος-θρίαμβος-462450

Αποστολή στο ΟΑΚΑ:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ    
 
ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 0-4 έγραφε στον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ με τη λήξη της αναμέτρησης της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα! Τρία στο Πανθεσσαλικό, τέσσερα στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ από τους κομάντος με τις ερυθρόλευκες φανέλες. Το ΟΑΚΑ του πάει απόλυτα του Ολυμπιακού Βόλου! Εκεί κέρδισε τελευταία φορά το 2010 γράφοντας το μεγάλο διπλό επί του Παναθηναϊκού, εκεί ξεκίνησε τις νίκες του το 2011, προσθέτοντας άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του με τον μεγάλο θρίαμβο επί της ΑΕΚ.
Τα ατού της ΑΕΚ φάνηκαν να είναι «κλειδωμένα» στα αποδυτήρια και αυτό οφείλεται αναμφίβολα σε μια εξαιρετική εμφάνιση των παικτών του Σάκη Τσιώλη. Συγκεκριμένο σχέδιο από τον Καρδιτσιώτη τεχνικό. Η ερυθρόλευκη ομάδα ήξερε τι ζητούσε, πού έπρεπε να «χτυπήσει», τι χρειαζόταν να προσέξει και τι να εκμεταλλευτεί. Έτσι το τελικό 0-4 κρίνεται απολύτως δίκαιο και ήρθε αβίαστα σχεδόν απέναντι σε μια ομάδα που προερχόταν από δυο μεγάλες νίκες και πριν το ματς παρουσιαζόταν ως φαβορί.
 
Πώς έπαιξαν
Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε όπως αναμενόταν σύστημα με έναν επιθετικό, με ενισχυμένο κέντρο και ζώνη. Ο Σολάκης ήταν μοναδικός προωθημένος, ενώ ο Ούμπιντες που επέστρεψε στην ενδεκάδα τοποθετήθηκε πίσω από τον έμπειρο Έλληνα στράικερ, προκειμένου να δημιουργεί παιχνίδι και να βγαίνει ως κρυφός κυνηγός. Από κει και πέρα ο Γιακούποβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Τομάς, Σανκαρέ και Ρόκας. Στη μεσαία γραμμή ο Άλβαρεζ ήταν το αμυντικό χαφ μαζί με τον Καπετάνο που ανέβαινε και στην επίθεση. Στα δεξιά κινούνταν ο Μπρέσκα και στα αριστερά ο Μόνχε, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αλλάζουν πλευρές συχνά.
Όσον αφορά στην ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν επίσης σε σχήμα 4-­5-1. αφού εκτός από τον Σάχα πού ήταν στα δοκάρια στην άμυνα έπαιξαν οι Γιάχιτς και Καράμπελας δεξιά και αριστερά και στο κέντρο της οι Δέλλας και Νασούτι, με τον πρώτο όμως να αντικαθίσταται στο 20’ από τον Αργυρίου. Έτσι ο Γιάχιτς αγωνίστηκε ως στόπερ και ο Αργυρίου ως δεξί μπακ. Στη μεσαία γραμμή ο Ντιόπ με τον Μάκο ήταν τα αμυντικά χαφ και στη δεξιά πλευρά έπαιξε ο Σκόκο. Στα αριστερά κάλυπτε ο Λαγός, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Λεονάρντο στο 38’. Στην επίθεση ο Μπλάνκο είχε ως βοηθό τον Λυμπερόπουλο. 
 
 
Ονειρικό οκτάλεπτο
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά με σκοπό να πιέσει, αλλά ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διαβασμένος και προσαρμόστηκε στα ατού των γηπεδούχων. Έτσι η υπεροχή της γηπεδούχου ομάδας κράτησε μόνο για μερικά λεπτά και μάλιστα χωρίς ουσιαστική φάση μπροστά από την εστία του Γιακούποβιτς. Μόλις στο όγδοο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή των κιτρινόμαυρων, ενώ για τα επόμενα λεπτά μετέφερε το σκηνικό στα καρέ του Σάχα. Το οκτάλεπτο από το 11΄ έως το 19΄ ήταν ονειρικό, αφού οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν δυο γκολ! Μεσολάβησαν δυο καλές ευκαιρίες με Μόνχε και Καπετάνο, πριν το πρώτο τέρμα με την κεφαλιά του Σανκαρέ στο 11ο λεπτό. Στο επόμενο πεντάλεπτο η ΑΕΚ ανέλαβε ξανά πρωτοβουλία στο παιχνίδι. Είχε την κυκλοφορία και την κατοχή, ωστόσο σωστά τοποθετημένοι στο γήπεδο οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έκλειναν τα κενά και δεν άφηναν να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία του Γιακούποβιτς. Αντίθετα και πάλι η ευκαιρία ανήκε στους ερυθρόλευκους, αφού ο Σολάκης με σουτ έξω από την περιοχή λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Το ιδανικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι έγειρε την πλάστιγγα της ψυχολογίας στην πλευρά των φιλοξενουμένων, ενώ το 0-2 από το πόδι του Ούμπιντες, πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το 20λεπτο, αναμφίβολα πάγωσε το ΟΑΚΑ και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, που πλέον βάσιμα άρχισαν να πιστεύουν στο δεύτερό τους διπλό στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο Χιμένεθ που είδε την ομάδα του να βρίσκεται από το πρώτο εικοσάλεπτο πίσω με δυο γκολ, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει και την πρώτη του αλλαγή νωρίς – νωρίς, αφού ο Δέλλας τραυματίστηκε.
Οι φιλοξενούμενοι δεν επαναπαύτηκαν. Με σωστές αλληλοκαλύψεις και αντιδράσεις στην άμυνα δεν άφησαν περιθώρια στην ΑΕΚ να πατήσει περιοχή. Με άψογη τακτική ο Ολυμπιακός Βόλου κράτησε την ΑΕΚ μακριά από τα καρέ του. Έτσι το σουτ του Σκόκο και η απόκρουση του Γιακούποβιτς στην προσπάθεια του Λεονάρντο ήταν οι καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρά το γεγονός ότι ο Χιμένεθ σπατάλησε και τη δεύτερη αλλαγή του και έριξε στη «μάχη» και τον Λεονάρντο. Η αλήθεια είναι ότι είσοδος του Βραζιλιάνου έκανε την ΑΕΚ πιο επιθετική, αλλά στην ουσία το άγχος των γηπεδούχων για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι και η καλή αμυντική λειτουργία των Βολιωτών, δεν τους άφησαν να πετύχουν το σκοπό τους. 
 
Διαστάσεις θριάμβου
Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία από το Νασούτι για την ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με σκοπό να επιστρέψουν γρήγορα στο ματς και ψάχνοντας το πρώτο τους γκολ. Ο Ολυμπιακός Βόλου όμως συνέχισε να κρατά καλά αμυντικά με μεγάλο ηγέτη του στο κέντρο τον Λεάντρο Άλβαρεζ και με τον Γιακούποβιτς να δείχνει σταθερός δεν κινδύνεψε μέχρι το 58’. Σε εκείνο το λεπτό ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων κράτησε το μηδέν με σημαντική επέμβαση σε σουτ του Σκόκο. Η ΑΕΚ μετέφερε το σκηνικό στο μισό γήπεδο, ωστόσο με μια φαρμακερή αντεπίθεση ο Μόνχε έκανε το 0-3 και σφράγισε ουσιαστικά τον μεγάλο θρίαμβο! Το γήπεδο σώπασε… Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι απογοητευμένοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να πετύχουν το γκολ της τιμής. Όμως δεν τα κατάφεραν. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Καπετάνος μετά από νέα ασίστ του Μπρέσκα, γράφοντας το τελικό 0-4. Ετσι ο Ολυμπιακός Βόλου στη δεύτερη επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ έγραψε και πάλι ιστορία!     
 
 
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΚ              ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
 0                          4
Σκόρερ: 11’ Σανκαρέ, 19’ Ούμπιντες, 60’ Μόνχε, 82’ Καπετάνος 
Κίτρινες: Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου – Σολάκης, Αλβαρεζ, Ρόκας, Καπετάνος  
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Σάχα, Νασούτι, Δέλλας (20’ Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (75’Γκερέιρο), Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός (38’ Λεονάρντο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Τομάς, Σανκαρέ, Ρόκας, Σέλεζι, Καπετάνος (82’ Ακόστα), Αλβαρες, Μόνχε, Μπρέσκα, Ούμπιντες (52’ Μητρόπουλος), Σολάκης (61’ Μάρτιν).  

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου