ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-463067

Τρελαίνει κόσμο το Μαρούσι!

Βάλθηκε να τρελάνει κόσμο το Μαρούσι!Αν και δεν είχε ομάδα λίγα 24ωρα πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος, κατάφερε να κλείσει τον πρώτο γύρο στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να αποδράσουν και από το κλειστό του Αιγάλεω, κερδίζοντας την ΑΕΚ στο εξ αναβολής ματς για την 12η αγωνιστική με 82-78!Οι Γιάννης Γκαγκαλούδης και Νέστορας Κόμματος, οι οποίοι είχαν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2006-2007, ήταν και εκείνοι που οδήγησαν την ομάδα των βορείων προαστίων στη μεγάλη ανατροπή και στην 8η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Με την κατάκτηση του ροζ φύλλου, το Μαρούσι έμεινε μόνο του στην 3η θέση και απέδειξε ότι οι στόχοι του δεν περιορίζονται στην… παραμονή (όπως στο ξεκίνημα της σεζόν), αλλά στην διεκδίκηση, ακόμα και της Ευρωλίγκα! Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ψυχικά αποθέματα στο ημίχρονο και όπως δήλωσε ο Γκαγκαλούδης μετά το τέλος «στα αποδυτήρια είπαμε ότι θα μπούμε μέσα για να κερδίσουμε». Όπως και έγινε. Αν και η ΑΕΚ είχε πάρει και διαφορά 16 πόντων (!) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (48-32) το Μαρούσι μπόρεσε να γυρίσει το ματς χάρη στην πολύ καλή απόδοση των Γκαγκαλούδη, Κόμματου, αλλά και στην άμυνα «ζώνης» του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

 Σ’ εκείνο το σημείο, ο πλέι μέικερ του Αμαρουσίου έδωσε το έναυσμα για το ξέσπασμα της ομάδας του με αποτέλεσμα να μειώσει σε 60-57 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Το σερί των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, αφού προηγήθηκαν και με 63-60 στο 32’ και 62-66 στο 34’. Στο πρώτο ημίχρονο το Μαρούσι είχε μόλις 2/12 τρίποντα, αλλά στην επανάληψη αυτό άλλαξε. Οσο σταμάτησαν να «ταΐζουν» τον Μπάγκαριτς, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή ευστοχούσαν έξω από τα 6.75μ.Αποτέλεσμα; Στην επανάληψη να έχουν 9/17 τρίποντα και να κάνουν «σμπαράλια» τα αμυντικά συστήματα του Μηνά Γκέκου. Αντίθετα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επαναλάβει την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου (42-37) και έμοιαζε «εγκλωβισμένη» από τη «ζώνη» των φιλοξενούμενων. Ο Χουέρτας έδωσε σημαντικές λύσεις τη στιγμή που το Μαρούσι χρειάστηκε το περιφερειακό σουτ, ενώ ο Κόμματος πρόσθεσε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του αποδεικνύοντας ότι περνάει δεύτερη περίοδο νιότης!
 
 
 
 
 
 
Εχει δρόμο το πρωτάθλημα. Είναι αλήθεια ότι η Νίκη δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες, αλλά πρέπει να αφήσει σίγουρα πίσω το παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας. Εχασε δυο πολύτιμους βαθμούς, πέταξε την ευκαιρία να βρεθεί στη μία νίκη απόσταση από την κορυφή, όμως είναι ακόμα κοντά. Είναι στο παιχνίδι… Και μπροστά της έχει ένα ντέρμπι.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Η Νίκη πάντως έδειξε ακόμα ότι έχει ανάγκη από ενίσχυση. Θέλει μπροστά παίκτη που να βάζει γκολ. Που να έχει εύκολο το τελείωμα των φάσεων. Δεν ξέρουμε αν αυτόν τον βρήκε στο πρόσωπο του Βέγκα που ίσως υπογράψει την Παρασκευή. Δεν μπορεί όμως να περιμένει από τον Μαϊστρέλλη να βγάζει συνέχεια τα «κάστανα από την φωτιά»… Ο Μαϊστρέλλης είναι ένας παίκτης που έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές, όμως δεν γίνεται μόνο αυτός. Χθες δεν βγήκαν οι στημένες φάσεις στη Νίκη και έμεινε χωρίς γκολ.
Ο Αετός πέτυχε τον σκοπό του. Επαιξε καταστροφικό ποδόσφαιρο και πήρε τον βαθμό. Πρέπει πάντως να είναι έτοιμη και για άλλους «Αετούς» στην συνέχεια. Θα έρθουν κι άλλες ομάδες στη Νέα Ιωνία που θα προσπαθήσουν να τσιμπήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας παίζοντας μόνο άμυνα. Για αυτό χρειάζεται να βρεθούν τρόποι να μπορεί να τις διασπάσει. Από τη Νίκη χθες έλειπε η φαντασία στην ατομική προσπάθεια. Εδειξε διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της, να βάλει κάτω την μπάλα και να παίξει καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει…
Οσο περνάει ο καιρός πάντως, μειώνονται και οι πιθανότητες και μαζί και οι ευκαιρίες για να «πιάσει» κορυφή. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τα περιθώρια και αυτά πρέπει να εκμεταλλευτεί η Νίκη. Οτι έχει μπροστά της ακόμα ένα γύρο για να ανατρέψει τα δεδομένα. Πέντε βαθμοί δεν είναι τίποτα. Μπορούν να καλυφθούν. Αρκεί το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη να ανταποκριθεί. Αν χθες κέρδιζε η κυανόλευκη ομάδα πιστεύουμε ότι δύσκολα θα μπορούσε να την σταματήσει και η Καλλονή… Ομως την «φρέναρε» η χθεσινή ισοπαλία στο Παντελής Μαγουλάς.
Με τον κόσμο στο πλευρό της όπως και χθες, με διοικητική ηρεμία και με υπομονή και επιμονή θα έρθει η ανατροπή. Το αποτέλεσμα της Κυριακής στη Μυτιλήνη θα κρίνει την συνέχεια, αλλά όχι και το πρωτάθλημα. Δεν θα κριθεί μόνο από αυτό το ντέρμπι ολόκληρη η σεζόν. Οπως και να χει όμως, για ψυχολογικούς και για βαθμολογικούς λόγους η Νίκη χρειάζεται να περάσει από το νησί με θετικό αποτέλεσμα.
 
 
 
 
Ψυχολογίας
Εκτός από μεγάλη νίκη μισή πρόκριση, η νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα ήταν η καλύτερη νίκη ψυχολογίας. Κι αυτό θα φανεί το Σαββάτο απέναντι στην ΑΕΚ, που επίσης από χθες βράδυ έχει την ψυχολογία τα ύψη!
Β.Ζ
 
Κινητικότητα
Σήμερα θα είναι μέρα ανακοίνωσης μεταγραφής. Αυτό φάνηκε απο τη χθεσινή μέρα που υπήρχε έντονη κινητικότητα σε Βόλο και Αθήνα.
Β.Ζ
 
Το είδε ο παρατηρητής
Ο παρατηρητής του αγώνα εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε στον Στράτο Γιδόπουλο, ότι είδε όσα και ο υπόλοιπος κόσμος και ότι πράγματι υπήρχε πέναλτι… Αυτό που μένει όμως είναι ότι με τα λάθη του διαιτητή και με τις χαμένες ευκαιρίες, η Νίκη άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στο Παντελής Μαγουλάς.
Αγ. Θαν.
 
Μόνο στο κύπελλο
Μόνο στο κύπελλο αγωνίστηκε φέτος την φανέλα της ΑΕΚ, ο Σταμάτης Καλαμιώτης. Στα site της ΑΕΚ πάντως με αφορμή του δανεισμού του στη Νίκη, θυμήθηκαν ότι ανάλογη πορεία είχε κάνει και ο Παπασταθόπουλος. Μακάρι ο νεαρός ποδοσφαιριστής να προσφέρει όσα ο Παπασταθόπουλος στη Νίκη και να αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή.
Αγ. Θαν.
 
Κανονικά;
Κανονικά σκέφτονται να κατέβουν στο επόμενο παιχνίδι με τα Λιόσια τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ. Δείχνουν ότι έχουν φιλότιμο και αγαπούν την ομάδα, όμως κάποιος επιτέλους πρέπει να δείξει ότι σκέφτεται κάποιος στην πράξη και τις αθλήτριες.
Αγ. Θαν.
 
Επιστροφή
Η επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός! Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, ο Άρης κατάφερε να κλείσει τον Μεξικανό επιθετικό. «Ξέρω πού έρχομαι και θα τα δώσω όλα για τον Άρη, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη», υποσχέθηκε.
Β.Ζ

Αρχηγός

Στην Ισλανδία βρίσκεται από χθες ως αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας Σάλας ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιος Μπατζιάκας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρέικιαβικ. Ο Πρόεδρος της Ένωσης που στην ΕΠΟ είναι και μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής θα είναι στο Reykjavík μέχρι 25/1/2011 και η Εθνική Ελλάδας θα αγωνισθεί με την Αρμενία, τη Λετονία και την Ισλανδία.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος προπονητής… διέκοψε αγώνα;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου