ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Βόλο η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού τζούντο

στον-βόλο-η-αφρόκρεμα-του-ευρωπαϊκού-τ-765653

Στις 17 Αυγούστου ξεκίνησε στον Βόλο προπονητικό καμπ, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με την αφρόκρεμα της Ευρώπης να δίνει το παρών σε σκληρές προπονήσεις. Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία τζούντο, συνδιοργάνωσαν ένα από τα κορυφαία προπονητικά καμπ για τις κατηγορίες Εφήβων/Νεανίδων, Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών.

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού τζούντο και Βολιώτες αθλητές βρίσκονται τις τελευταίες δέκα μέρες στον Βόλο, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καφενταράκη να δίνει το παρών στη γενέτειρα του και να μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας, όπως και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Ηλιάδης, πατέρας του Ολυμπιονίκη, Ηλία Ηλιάδη.

Αρχικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καφενταράκης σχολίασε: «Είναι ένα 10ημερο προπονητικό καμπ που αποτελείται από 60 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, δηλαδή τις δυο Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων και υπάρχουν και κορυφαίοι άνδρες. Ηρθαν να… βοηθήσουν οι Αζωίδης, Ντανατσίδης και Τσουμήτας. Η προετοιμασία πηγαίνει καλά, και το παρών δίνουν επίσης 40 ελίτ αθλητές από Σερβία, Ρωσία, Γεωργία και Ουγγαρία. Ηρθαν να βοηθήσουν τις ομάδες μας, να έχουν δηλαδή παρτενέρ και αυτοί θα ωφεληθούν από εμάς γιατί εμείς έχουμε κορυφαίους αθλητές. Υπάρχουν επίσης και ξένοι προπονητές που βοηθούν το δικό μας το έργο, πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά, πιστεύουμε στα παιδιά αυτά, είμαστε ενόψει Ολυμπιακής προετοιμασίας και είναι ένα λιθαράκι για να ξεκινήσουμε καλά τη νέα χρονιά. Ουσιαστικά είναι η εκκίνηση της νέας χρονιάς και το βαθμολογικό κυνήγι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποιων αθλητών».

Σε ερώτηση για το αν ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου «Βάκης Παρασκευόπουλος» καλύπτει τις ανάγκες του καμπ, ο κ. Καφενταράκης επεσήμανε: «Ο χώρος μας καλύπτει και πρέπει να ευχαριστήσουμε τη δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και τον Αθλητικό Οργανισμό και τον πρόεδρο του Μιχάλη Καπουρνιώτη, που μας παραχώρησαν μέρος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να μείνουν κάποιοι αθλητές, μιας και είναι τεράστια τα έξοδα για την Ομοσπονδία. Εμείς βάζουμε κάποια έξοδα σαν Ομοσπονδία, κάποια έξοδα αναλαμβάνει ο Δήμος».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε: «Αυτό το μέγεθος προετοιμασίας γίνεται για πρώτη φορά. Το να κάνουν όλες οι ομάδες μαζί προετοιμασία γίνεται για πρώτη φορά. Είναι κάτι ιδιαίτερο για τον Βόλο και γενικά και για το δικό μας το άθλημα γιατί ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Ηλιάδη, το να τεστάρουμε όλους τους αθλητές μαζί και να κάνουμε την επιλογή. Μετά θα γίνει και επιλογή των καλύτερων».

Νίκος Ηλιάδης και Γιάννης Καφενταράκης έτοιμοι για μία ακόμη προπόνηση

Ηλιάδης: «Όπως το 2004»

Ο προπονητής των μεταλλίων και θετός πατέρας του Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη, Νίκος Ηλιάδης, αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας αλλά και όχι μόνο, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την Ομοσπονδία και όσα την ταλάνισαν οικονομικά τα τελευταία χρόνια: «Εγώ θα ξεκινήσω λίγο διαφορετικά. Τα τελευταία χρόνια και από το 2008 δεν έχει γίνει σε τέτοιο μέγεθος προετοιμασία γιατί είχαμε πολλά προβλήματα. Η Ομοσπονδία ήταν χρεωμένη. Με το καινούριο Δ.Σ. από το 2010 μέχρι σήμερα κατάφερε ο πρόεδρος να εξοφλήσει τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης, τα οποία ήταν περίπου 1 εκ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία στέκεται καλά οικονομικά και έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό το καμπ. Έχει καλέσει και αθλητές από χώρες όπως είναι η Σερβία, Ουγγαρία, Ρωσία και Γεωργία. Στην ουσία βοηθούν το έργο μας, αφού τον Σεπτέμβριο έχουμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, που είναι βασική προετοιμασία και από εκεί θα διαλέξουμε αθλητές για να συμμετέχουν. Φυσικά ακολουθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που θα γίνει στο Μπακού, από τις 20-27 Σεπτεμβρίου. Οι τέσσερεις βασικοί αθλητές ανδρών – γυναικών της Εθνικής, βρίσκονται εδώ. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο για την υποστήριξη και την υποστήριξη από τη Δημοτική αρχή, από τον Δήμαρχο, από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου. Τέτοια βοήθεια δεν δεχόμαστε συχνά».

Ενθυμούμενος την προετοιμασία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και πάλι στον Βόλο, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Προετοιμασία κάναμε εδώ και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Στη συνέχεια πήραμε το Πανευρωπαϊκό, πήραμε δυο μετάλλια, πρώτο και δεύτερο μετάλλιο, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού τζούντο, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτήσαμε το χρυσό και είχαμε άλλους τρεις Ολυμπιονίκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου