ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ε«χ»ασε την ευκαιρία

εχασε-την-ευκαιρία-463232

Το δικαιότερο θα ήταν η Νίκη να είχε πετύχει κάποιο γκολ χθες στο Παντελής Μαγουλάς. Οι παίκτες της όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις λιγοστές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν και από κει και πέρα η «κλειστή» άμυνα του Αετού Σκύδρας και ο Φιρινίδης που βρέθηκε σε καλή μέρα, κράτησαν το μηδέν και η φιλοξενούμενη ομάδα έφυγε με τον βαθμό. Η Νίκη έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή του Βορείου Ομίλου της FootballLeague 2 και να βρεθεί στην τρίτη θέση. Ετσι πηγαίνει με πέντε βαθμούς πίσω, στο ντέρμπι με την Καλλονή.
 
Με Ντάνισιτς προωθημένο
Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επέλεξε τον Ντάνισιτς για την κορυφή της επίθεσης, ενώ το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα ήταν ο Ναβαρέτε αντί του Τσάγγαρη, που λόγω της ίωσης τελικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Ο Αργεντίνος που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα προσπάθησε αρκετά αλλά δεν έδειξε να έχει προσαρμοστεί εντελώς. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τάσσος, στην τετράδα της άμυνας, ο Καρακώστας κάλυψε το δεξί άκρο, ο Τσερκέζος το αριστερό και αγωνίστηκαν στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαδήμας και Μαϊστρέλλης. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σωτρίνης και Νάστος, ενώ ο Μπουσινάκης τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά και ο Στουρνάρας στην δεξιά. Ο Ντάνισιτς αγωνίστηκε μπροστά και από πίσω του σε δημιουργικό ρόλο ο Ναβαρέτε.
Στο ημίχρονο ο Ολιβερ πέρασε στην θέση του Σωτρίνη, με τον Χαραλαμπίδη, που παρακολούθησε το ματς μαζί με τον Στράτο Γιδόπουλο στο θεωρείο πάνω από τον πάγκο, να προσπαθεί να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Νάστος ουσιαστικά ήταν το μόνο καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, ενώ οπισθοχώρησε και ο Ναβαρέτε. Τον ίδιο σκοπό είχε και η είσοδος των Γραμματικόπουλου και Βλαχοκυριάκου να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση, ωστόσο ούτε αυτοί μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στη ροή του αγώνα.
 
Ισορρόπησε το παιχνίδι ο Αετός
Η Νίκη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να επιβάλλει το ρυθμό της και να πετύχει το γκολ που θα της έδινε νωρίς το προβάδισμα. Παρότι στα πρώτα 30 λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων τρείς ήταν όλες κι όλες οι ευκαιρίες που δημιούργησε. Η μία με τον Ντάνισιτς, στη συνέχεια αυτή με τον Στουρνάρα, που προηγουμένως οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Καρακώστα μέσα στην περιοχή και το σουτ του Τσερκέζου. Ο Αετός Σκύδρας ισορρόπησε στο τελευταίο τέταρτο το ματς και παραλίγο μάλιστα να κάνει την ζημιά στο τέλος του πρώτου μέρους αλλά ο Τάσσος ήταν σε ετοιμότητα. Γενικότερα το θέαμα που παρακολούθησαν οι φίλαθλοι δεν ήταν καλό. Οι κυανόλευκοι ναι μεν είχαν την πρωτοβουλία, αλλά τους έλειπε η ουσία και δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων για να πατήσουν με προϋποθέσεις την περιοχή.
 
Πίεσε, αλλά δεν τα κατάφερε
Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Ολιβερ έκανε πιο επιθετικό το συγκρότημα του Απόστολο Χαραλαμπίδη, που ναι μεν πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Είχε απέναντί του έναν αντίπαλο που έπαιζε μόνο άμυνα και αποκλειστικός του στόχος ήταν να μην δεχτεί τέρμα. Η Νίκη έχασε τέσσερις καλές ευκαιρίες, ενώ ο Αετός Σκύδρας είχε να αντιπαρατάξει μόνο ένα τετ α τετ στο οποίο πάλι φώναξε «παρών» ο Τάσσος.
Οι κυανόλευκοι έχουν παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης τόσο για το πέναλτι στην ανατροπή του Καρακώστα που δεν δόθηκε, όσο και για ένα χέρι μέσα στην περιοχή στο δεύτερο μέρος, στο οποίο έκλεισε τα μάτια ο άρχοντας της αναμέτρησης.
Με τους παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη να εμφανίζονται αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια το παιχνίδι έληξε χωρίς τέρματα και η Νίκη άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στο Παντελής Μαγουλάς…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου