ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μη διαλυθεί η ομάδα»

θα-κάνω-τα-αδύνατα-δυνατά-για-να-μη-δια-463273

Ο Βασίλης Δαμασιώτης δεν παραιτείται. Συνεχίζει στην προεδρία της ομάδας. Το μόνο διαφορετικό που υπάρχει σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα στον Ολυμπιακό Βόλου είναι η ανακοίνωση της Ευγενίας Φραγκούλη ότι θα ασχοληθεί ξανά ενεργά με το γυναικείο τμήμα μπάσκετ και θα προσπαθήσει η ίδια να το κρατήσει για να μη διαλυθεί, βρίσκοντας χρήματα και σπόνσορες.

Αυτό ανακοίνωσε η ίδια χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, έτσι ώστε να απαντήσει σε όλα αυτά που ειπώθηκαν από τα μέλη του υπόλοιπου Δ.Σ. την Τρίτη. Να θυμίσουμε ότι είχαν εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου του Ερασιτέχνη και παράλληλα του ζητούσαν να παραιτηθεί για να αναλάβει νέο διοικητικό σχήμα που υποστηρίζουν ότι υπάρχει έτοιμο. Το θέμα όμως είναι αν θα πειστούν οι καλαθοσφαιρίστριες να συνεχίσουν υπό αυτό το καθεστώς, δηλαδή με τον κ. Δαμασιώτη πρόεδρο και κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί η ενότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι αναγκαία για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός Βόλου μπροστά.

Η Ευγενία Φραγκούλη, που ήταν αυτή που ξεκίνησε την Αρτέμιδα και παράλληλα άναψε το πράσινο φως για την απορρόφησή της από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα στο Δ.Σ., τοποθετήθηκε χθες και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην διαλυθεί η ομάδα και τιναχθεί η προσπάθεια στον αέρα: «Προβληματίστηκα πάρα πολύ μετά τα όσα ειπώθηκαν και ένιωσα την ανάγκη να πάρω θέση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός μας και ειδικότερα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Αποφάσισα να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μην τιναχθεί στον αέρα η προσπάθεια που ξεκίνησε και συνεχίζεται ως σήμερα» είπε αρχικά, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια της στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ: «Οι περισσότεροι γνωρίζουν το έργο μου στο χώρο του μπάσκετ από το 1995. Πρώτη φορά ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό εκείνη τη χρονιά με την ομάδα να βρίσκεται και πάλι στην Α1 κατηγορία. Την είδα αργότερα να διαλύεται διότι οι υπεύθυνοι, αφενός μεν ήταν μόνοι, αφετέρου δε έκαναν λάθος επιλογές. Το 2004 ίδρυσα την Αρτέμιδα και μαζί με δύο-τρεις ανθρώπους που μου στάθηκαν, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να προσθέσουμε κάτι σημαντικό στο άθλημα. Θεωρώ ότι ζωντανέψαμε ξανά την αγάπη του κόσμου για το γυναικείο μπάσκετ και έτσι σήμερα στη Θεσσαλία να υπάρχουν αρκετές ομάδες και το πρωτάθλημα κορασίδων να διεξάγεται σε δύο ομίλους, ενώ το 2004 δεν υπήρχαν ούτε τέσσερις ομάδες».

Φτάνοντας στα γεγονότα του Ολυμπιακού Βόλου στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Την τελευταία περίοδο της Αρτέμιδος το 2008-09 στην Α2 κατηγορία, ο προϋπολογισμός ήταν 100.000 ευρώ περίπου. Μόνη βρήκα τα 80.000 ευρώ με χορηγό στη φανέλα το Domotel Ξενία Βόλου, τη Ρόδα Α.Ε. και τη Helma Α.Ε. Όταν ως Ολυμπιακός στην Α1 κάναμε τον προγραμματισμό για τη σεζόν 2009-10 το μπάτζετ ορίστηκε 150.000 ευρώ και φυσικά δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ολόκληρος Ολυμπιακός Βόλου, με την πόλη κοντά του και 15μελές Δ.Σ. δεν θα κατάφερνε να συγκεντρώσει το ποσό αυτό. Πόσο μάλλον, όταν η Άρτεμις έβρισκε 100.000 ευρώ και χωρίς να χρωστά ούτε ένα ευρώ.

Δυστυχώς, η οικονομική κρίση και η αρνητική ψυχολογία που έφερε στον κόσμο δεν μας βοήθησε καθόλου, ενώ από τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. δεν εισπράξαμε ούτε την συνδρομή τους. Ομως η ομάδα αυτή είναι η μεγάλη μου αγάπη. Έχω «ματώσει» γι’ αυτή και έτσι παρά την κρίση μπόρεσα να συγκεντρώσω από χορηγούς σημαντικά ποσά.

Ο κ. Σαχίνης που έχει την τάση να δίνει συνεντεύξεις και να προβάλλεται, ανέφερε ότι η περσινή χρονιά ήταν δυσβάσταχτη. Όμως δεν ανέφερε ότι ο κ. Δαμασιώτης και η κ. Φραγκούλη έβαλαν από την τσέπη τους τα 150.000 ευρώ. Δεν περιμένω να με ευχαριστήσουν. Εξάλλου, στη σημερινή εποχή όποιος προσφέρει τον αποκαλούν… ηλίθιο. Ίσως και να είμαι όμως, αφού τόσα χρόνια πλένω σπίτι μου ακόμη και τα ρούχα των παιδιών της ομάδας. Φροντίζω για τους γιατρούς, τα φάρμακα, τις θεραπείες, τα ταξίδια και φιλοξενώ τις ξένες παίκτριες, αφού της φέρω από την Αθήνα στο Βόλο.

Είναι άδικο εκ μέρους του κ. Σαχίνη να προσπαθεί να αποδείξει ότι ο κ. Δαμασιώτης είναι άχρηστος. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο κ. Σαχίνης είχε προσπαθήσει να τον… μαχαιρώσει πισώπλατα, θέτοντας τελευταία στιγμή υποψηφιότητα για πρόεδρος. Μάλιστα για να πάρει τη θέση αυτή δεν δίστασε, όχι μόνο να μην στηρίζει την προσπάθεια, αλλά και να κάνει το παν να διασύρει την ομάδα.

Μέχρι εδώ όμως. Από τη στιγμή που πρόεδρος είναι ο κ. Δαμασιώτης, πήρα την έγκριση από εκείνον και αναλαμβάνω να εργαστώ και να δώσω και την ψυχή μου για το τμήμα, ώστε να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια τη χρονιά».

Για το πώς θα βγει η ομάδα από την κρίση και το τέλμα η κ. Φραγκούλη δήλωσε: «Θα είμαι κοντά στην ομάδα όπως πριν 15 ημέρες και θα φροντίσω ώστε να βρεθούν τα πρώτα χρήματα για την πληρωμή των παικτριών. Από κει και πέρα κύριο μου μέλημα είναι να ευαισθητοποιηθούν οι φορείς και να βοηθήσουν, Γι’ αυτό και θα έχω μία σειρά επαφών με τον Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη και άλλους. Επίσης επιβάλλεται να «αγκαλιάσει» την προσπάθεια και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Τον θέλουμε κοντά μας, αφού μία ομάδα χαρακτηρίζεται μεγάλη όταν έχει από πίσω της φιλάθλους που την αγαπούν και την ενισχύουν».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου