ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερυθρόλευκο βήμα πρόκρισης στους «4»

ερυθρόλευκο-βήμα-πρόκρισης-στους-4-463582

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε χθες ο Ολυμπιακός κερδίζοντας με 0-2 στην Κέρκυρα την ομώνυμη ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μόνχε στο 26ο λεπτό και στο 80ο λεπτό ο Μαρτίν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που δεν απειλήθηκε από τους Φαίακες. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, μιας και στην φάση του πέναλτι ο Σολάκης κέρδισε και την κόκκινη του Παρασκευαΐδη.
Πλέον οι ερυθρόλευκοι θα φιλοξενήσουν τους Φαίακες στον επαναληπτικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, έχοντας όμως ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, εκεί όπου θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού Ατρόμητος – Διαγόρας, αν όλα κυλήσουν ευνοϊκά.
Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη βρεθούν στους «4» αυτή θα είναι η πρώτη φορά για την ομάδα του Ολυμπιακού, μιας και μέχρι σήμερα έφθανε μέχρι τους «8» γνωρίζοντας στη συνέχεια τον αποκλεισμό. Τελευταία φορά που η ομάδα του Βόλου έφθασε μέχρις τους «8» ήταν το 1990, όπου και γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Πειραιώς με δύο ήττες (5-0, 2-1).

Πώς έπαιξε

Με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου Σάκη Τσιώλη να δίνει γάντια βασικού στον Ρόκα ώστε να υπερασπιστεί την εστία των ερυθρόλευκων. Στην άμυνα ως δεξί μπακ χρησιμοποιήθηκε ο Σέλεζι λαμβάνοντας ξανά θέση βασικού, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Στάθης Ρόκας. Το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Τομάς και Σανκαρέ την ώρα που στην μεσαία γραμμή οι ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Αλβαρεζ με τον Καπετάνο. Την δεξιά πλευρά κάλυψε ο Μπρέσκα και την αριστερή ο Μόνχε, ενώ πίσω από τον Σολάκη που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Ακόστα, κάνοντας ντεμπούτο ως βασικός με τα ερυθρόλευκα.
 
Φτωχό πρώτο ημίχρονο
 Δίχως πολλές φάσεις αλλά με το πολύτιμο γκολ από το πέναλτι του Μόνχε πέρασε το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή επί της ουσίας των ερυθρόλευκων έφερε και το γκολ για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Συγκεκριμένα ήταν το 24ο λεπτό όταν ο Ακόστα συνεργάστηκε με τον Μόνχε και ο τελευταίος, βρισκόμενος έξω από την περιοχή και στον άξονα, έκανε πάσα στον Σολάκη. Ο 36χρονος επιθετικός κινήθηκε κατά μέτωπο της αντίπαλης εστίας και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των Φαιάκων από τον Παρασκευαΐδη. Ο διαιτητής Θάνος από τα Γρεβενά δεν δίστασε να δείξει αμέσως την άσπρη βούλα του πέναλτι και λίγο αργότερα την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόνχε στο 26ο λεπτό και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Αποστολίδη, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την μπάλα, βλέποντάς την να καταλήγει στα δίχτυα του.
Με το υπέρ του 0-1 ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους που συνέχιζαν το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα.
 
Καλύτερος στην επανάληψη
Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν αρκετά καλύτεροι στην επανάληψη και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.
Μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, όταν ο Ζαραδούκας αντικατέστησε τον Ακόστα παίρνοντας και πάλι θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Στάθη Ρόκα να συνεχίζει αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή πλάι στον Αλβαρεζ.
Η κίνηση αυτή έφερε τον Καπετάνο να αγωνίζεται πίσω από τον Σολάκη και έτσι ο Ολυμπιακός απείλησε περισσότερο από ότι στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια πρωταρχικός ρόλος του Ολυμπιακού ήταν να προστατέψει την άμυνα του.
Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο 0-2 όταν στο 68’ ο Σέλεζι εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά και ο Μπρέσκα έγινε αποδέκτης της μπάλας. Ο Σλοβάκος κινήθηκε κατά μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έκανε την σέντρα σουτ από τα δεξιά με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει τελικά προ του Μαρτίν, ο οποίος περίμενε την πάσα μέσα στη μικρή περιοχή.
Τελικά το 0-2 ήρθε στο 80ο λεπτό μετά από συνεργασία των Μαρτίν και Καπετάνου. Αρχικά ο Μαρτίν έκανε πάσα στον Καπετάνο με τον Αποστολίδη να κερδίζει σε τετ α τετ ο τον ερυθρόλευκο μέσο παραχωρώντας κόρνερ. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Καπετάνος και έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Μαρτίν, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 0-2.
Ο Ολυμπιακός μάλιστα παραλίγο να κάνει και το 0-3 στο 86’ με τον Ουμπίντεζ να κάνει την πάσα για τον Μόνχε και τον τελευταίο να σουτάρει με τον Αποστολίδη να αποκρούει. Το ριμπάουντ πήρε ο Καπετάνος, αλλά το σουτ του μπλόκαρε με υπερένταση ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Στο 91’ ο Ουμπίντεζ έπαιξε το 1-2 με τον Μόνχε και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω στον Αποστολίδη.
Η Κέρκυρα προσπάθησε να απειλήσει στο 92’ δημιουργώντας επί της ουσίας την σημαντικότερη της φάση με τον Στολτίδη, ο οποίος από καλή θέση σούταρε αλλά ο Ρόκα έπεσε και είπε όχι στο μέσο των Κερκυραίων, διατηρώντας έτσι το μηδέν στην άμυνα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου