ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δύο ντέρμπι για το κύπελλο

δύο-ντέρμπι-για-το-κύπελλο-463600

Με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση, συνεχίζεται το σήμερα και αύριο το κύπελλο Ελλάδας. Χθες ο Ολυμπιακός Βόλου ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση πρόκριση για την επόμενη φάση κερδίζοντας την Κέρκυρα (0-2) στο νησί των Φαιάκων.

Σήμερα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο αθηναϊκό ντέρμπι την ΑΕΚ (21:00, Conn-X), με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» να είναι φαβορί για την νίκη (18.00 Conn-X) .

 
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Μία έκπληξη περιλάμβανε η ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Αλέξη Τζόρβα και να εμπιστευθεί την υπεράσπιση της εστίας των «πρασίνων» στον Ορέστη Καρνέζη. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης και ο Μπουμσόνγκ, που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση, καθώς και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα (κρίθηκε ανέτοιμος), Πλεσί , Γκοβού, Ιωαννίδης και Δημούτσος.
Ως αγώνα ζωής ή θανάτου χαρακτήρισε αυτόν με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ. Η ομάδα του θα παραταχθεί με πολλά προβλήματα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εκτός του Κώστα Μανωλά, ο οποίος είχε τεθεί νοκ άουτ μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν πήρε ούτε τους Νίκο Γεωργέα και Σάββα Γκέντζογλου.

Και οι δύο δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν 100% τα προβλήματα τραυματισμών τους κι έτσι αποκλείστηκαν από την αποστολή. Επίσης από την εξέδρα θα δει το ματς με τον Παναθηναϊκό και ο ανέτοιμος, Παντελής Καφές.

 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ
Χωρίς τους Φουστέρ, Ντουντού και Ουρτάδο θα παραταχθεί σήμερα ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, ανακοίνωσε την αποστολή για την αγώνα με το «Δικέφαλο», στην οποία συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Μανιάτης.
Για τον ΠΑΟΚ εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Βιτόλο, οι ανέτοιμοι Ελ Ζαρ, και Μπουσαϊντί, ο τελευταίος μάλιστα είναι σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του με την ομάδα και οι Κριστιάνο, Παπάζογλου, Μαλεζάς.

Οι πρώτοι προημιτελικοί, θα ολοκληρωθούν αύριο με τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον Διαγόρα, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού και τους Περιστεριώτες να θέλουν να εξασφαλίσουν ένα σκορ ασφαλείας.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
18:00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
21:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
ΑΥΡΙΟ
19:00 Ατρόμητος-Διαγόρας
 
Οσον αφορά στους δεύτερους προημιτελικούς, θα διεξαχθούν ως εξής:
2/2/2011             ΑΕΚ- Παναθηναϊκός                           21:00     ΟΑΚΑ
2/2/2011             ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός                             18:00     Τούμπας
3/2/2011             Διαγόρας -Ατρόμητος Αθ.                  16:00     «Διαγόρας»
3/2/2011             Ολυμπιακός Βόλου -Κέρκυρα             17:00     Πανθεσσαλικό
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου