ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόψε ο ΠΑΟΚ …αύριο η ΑΕΚ

απόψε-ο-παοκ-αύριο-η-αεκ-772256

Στην τελική ευθεία για τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League μπαίνουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τα πρώτα ματς των play off απόψε και αύριο.

Αρχικά απόψε Τρίτη στις 22:00 γίνεται το ματς της Πορτογαλίας ανάμεσα στην Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ, ενώ αυτό της Ουγγαρίας ανάμεσα στη Βίντι και την ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22 Αυγούστου, επίσης στις 22:00.

O επαναληπτικός της ΑΕΚ θα γίνει έξι μέρες αργότερα (28/8) στο ΟΑΚΑ, ενώ την επομένη (29/8) ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Μπενφίκα στην Τούμπα.

Χωρίς Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ

Χωρίς τον Ομάρ Ελ Καντουρί θα αγωνιστεί απόψε ο ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα για τον πρώτο αγώνα των play offs του Champions League.

Ο έμπειρος άσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το οστικό οίδημα που «κληρονόμησε» στον επαναληπτικό με τη Σπαρτάκ Μόσχας κι έμεινε εκτός προκειμένου να συνεχίσει θεραπείες.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν ταξίδεψε στην Πορτογαλία κι ο Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα έτσι ώστε να είναι το συντομότερο δυνατόν στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

Οι 21 ποδοσφαιριστές που είναι στην Πορτογαλίας είναι οι: Ρέι, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης, Μάτος, Κίτσιου, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός, Ουάρντα, Ζαμπά, Λάμπρου, Πρίγιοβιτς, Ακπόμ.

11άδα ο Ουάρντα

Προς τον Αμρ Ουάρντα «γέρνει» ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να καλύψει την απουσία του Ομάρ Ελ Καντουρί στο αποψινό (21/08, 22:00) πρώτο ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάει με… συνταγή Βασιλείας και Σπαρτάκ Μόσχας, ποντάροντας πολύ στο περυσινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά αναγκαστικά πρέπει να κάνει μια αλλαγή. Διότι, ο Μαροκινός εξτρέμ, ο οποίος στα πρώτα επίσημα ματς του «δικεφάλου του Βορρά», δεν θύμισε σε τίποτα τον μετριότατο παίκτη της περασμένης σεζόν, έχει τεθεί οριστικά νοκ-άουτ.

Ωστόσο, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει αρκετές επιλογές για τα «φτερά» της επίθεσης. Οι Ουάρντα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Λάμπρου μπορούν να καλύψουν το συγκεκριμένο κενό, με τον Αιγύπτιο άσο, που έως τώρα έδωσε λύσεις ως αλλαγή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι βασικός.

Από εκεί και πέρα, δύσκολα θα γίνει κάποια αλλαγή. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- θα είναι οι Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος. Μαουρίσιο και Κάνιας δύσκολα θα… κουνηθούν από το κέντρο, ο Λημνιός θα είναι δεξιά και λογικά (όπως προαναφέραμε) αριστερά και ο Πέλκας πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Αμφίβολος ο Αλμέιδα

Μετά την απουσία των Ζόνας και Καστίγιο, ένα ακόμη πρόβλημα προέκυψε για την Μπενφίκα εν όψει του πρώτου αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ για τα play offs του Champions League.

Ο δεξιός μπακ Αντρέ Αλμέιδα απουσίαζε λόγω αδιαθεσίας από την τελευταία προπόνηση των «αετών» και είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της Λισαβόνας.

Στην προπόνηση χθες έλαβε μέρος για πρώτη φορά και ο Σεμπαστιάν Κορκιά, που αποκτήθηκε μόλις προχθες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα play offs.

Κορυφαία «σφυρίχτρα»

Ο διαιτητής του περυσινού τελικού του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, Μίλοραντ Μάζιτς, ορίστηκε να διευθύνει το αποψινό ματς (21/8, 20:00) του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία.

Βοηθοί του Μάζιτς θα είναι οι Μίλοβαν Ρίστιτς και Νταλιμπόρ Τζούρτζεβιτς, ενώ επιπρόσθετοι διαιτητές θα είναι οι Νέναντ Τζόκιτς και Ντανίλο Γκρούζιτς, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Σέρβος, Νεμάνια Πέτροβιτς. Όλοι τους, όπως συνηθίζεται, είναι από την ίδια χώρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τη Σερβία.

Ο Μάζιτς είναι διεθνής από το 2009 και έχει διαιτητεύσει 27 ματς στους ομίλους του Champions League, ενώ διαιτήτευσε τρία παιχνίδια στο Μουντιάλ της Ρωσίας (Νότια Κορέα – Μεξικό 1-2 και Σενεγάλη – Κολομβία 0-1 στη φάση των ομίλων, αλλά και το Βραζιλία – Βέλγιο 1-2 στην προημιτελική φάση).

Παράλληλα, έχει «σφυρίξει» και τέσσερα ματς ελληνικών ομάδων και μεταξύ αυτών κι ένα του ΠΑΟΚ. Αυτό με την Τότεναμ για τους ομίλους του Europa League της σεζόν 2011-12, το οποίο έληξε 0-0. Επιπλέον, έχει βρεθεί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους για τους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2014-15, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0, όπως και την αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Ρούμπιν Καζάν για το Europa League (φάση των «32») της σεζόν 2011-12, όπου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε νικήσει 1-0 στη Ρωσία.

Ακόμη ήταν στην ήττα με 4-2 της ΑΕΚ από τη Ζενίτ για τους ομίλους του Europa League της σεζόν 2010-11.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου